Hier moet je op letten bij het kopen van glazen schuifwanden

20 juni 2023 - Inspiratie , Tips , Uitgelicht

Wil je ongeacht de weersomstandigheden van je overkapping kunnen profiteren? Kies dan voor glazen schuifwanden. Hiermee sluit je jouw overkapping af, waardoor je zelfs bij wind en regen lekker kunt blijven zitten om van het uitzicht op de tuin te genieten. De voordelen van glazen schuifwanden? Bijna eindeloos. Maar let op: de ene wand is de andere niet. Er zijn dan ook een aantal dingen om rekening mee te houden bij de aanschaf van glazen schuifwanden. We delen de belangrijkste punten met je in deze blog. Lees snel verder!

Een product van hoge kwaliteit

Jij wil - nu én in de toekomst - kunnen genieten van jouw overkapping met glazen schuifwanden. Dat is logisch, het is tenslotte een investering die je doet. Kies daarom voor een product van hoge kwaliteit, om de duurzaamheid ervan te waarborgen. Het is gelukkig vrij eenvoudig om goede kwaliteit van minder goede kwaliteit te onderscheiden. Kijk hiervoor naar de materialen die worden gebruikt. We lichten de twee belangrijkste materialen toe: 

Kies voor 8 tot 10 millimeter dik gehard veiligheidsglas.

Glazen schuifwanden kopen? Let dan op de specificaties van het glas. Om de veiligheid van jouw nieuwe wanden te kunnen waarborgen, is het essentieel om te kiezen voor 8 tot 10 millimeter dik gehard veiligheidsglas. Dit glas is enorm sterk waardoor de kans op breken minimaal is. Gaat het glas onverhoopt toch stuk? Dan breekt het in kleine, niet scherpe deeltjes. Je kunt eventuele kinderen en huisdieren dus zonder zorgen laten spelen in de tuinkamer.

De dikte van het glas is daarnaast belangrijk bij extra hoge deuren, zoals mogelijk is bij een Profiline veranda. Deze extra millimeters zorgen namelijk voor meer stevigheid. Wel zo veilig!

Kies voor een aluminium profiel

Of je nu kiest voor glazen schuifwanden of voor een glazen schuifpui van Verasol, beide soorten wanden zijn voorzien van een aluminium profiel. We hebben bewust voor dit materiaal gekozen. Aluminium is namelijk een ontzettend duurzaam materiaal dat jarenlang meegaat en niet onderhevig is aan de weerselementen. Met slechts één (of twee, afhankelijk van de situatie in de tuin) onderhoudsbeurten per jaar behoudt dit materiaal zijn functie en mooie uitstraling. Aluminium ziet er dus altijd net zo mooi uit als op de dag dat je het kocht.

De juiste afmetingen

Die nieuwe glazen schuifwanden moeten natuurlijk perfect in de bestaande overkapping passen. Om de juiste afmetingen te bepalen, meet je zowel de hoogte als de breedte van je overkapping op. In deze blog laten we zien hoe je dat het beste kunt doen. Probeer zo zorgvuldig mogelijk te werk te gaan, want iedere centimeter telt.

Wanneer je de juiste afmetingen verzameld hebt, kun je op onderzoek uit. Je staat dan voor een keuze: kies je voor glazen schuifwanden in een standaardmaat of kies je voor maatwerk? Bij Verasol zijn we voorstander van maatwerk, daarom denken wij altijd met je mee. Daarmee zorg je namelijk voor een minimale overlap tussen de wanden. Dit vertaalt zich naar een ononderbroken uitzicht op de tuin. Daarnaast zorgt deze minimale overlap voor schonere glasplaten, er kan zich namelijk minder vuil tussen de platen verzamelen. Strak, minimalistisch én schoon, dus!

Perfect passende wanden dankzij maatwerk én Easy Woodfit

De glazen schuifwanden van Verasol worden altijd op maat gemaakt. Waarom we dat doen? Heel simpel. Op deze manier kunnen we garanderen dat een nieuwe glasschuifwand perfect onder jouw veranda past. Niet alleen in de hoogte, maar ook in de breedte. Zodat een minimale overlap en een strakke afwerking gerealiseerd kunnen worden.

We maken onze schuifwanden van glas en glazen schuifpuien in onze eigen fabriek, net over de grens bij Venlo in Duitsland.

Hierdoor kan een perfect passend resultaat (en een snelle levering) altijd gegarandeerd worden.

Beschik je over een houten overkapping? Ook dan kan een overkapping met glas gerealiseerd worden. Daar hebben we namelijk een handig systeem voor ontwikkeld, genaamd Easy Woodfit. Dit is een verhoogde bovenrail, speciaal voor de Profiline en Cube glazen schuifwanden. Deze bovenrail vangt oneffenheden in de houten structuur op. Het resultaat? Perfect aansluitende glazen schuifwanden in de overkapping, zonder kiertjes of tocht.

De toegankelijkheid van jouw tuinkamer 

Houd bij de aanschaf van glazen panelen voor jouw tuinkamer ook rekening met de hoogte van de onderrail. Deze speelt namelijk een grote rol bij de toegankelijkheid van de tuinkamer. Hoe lager de onderrail van jouw glasschuifwand, hoe makkelijker het in- en uitstappen verloopt. Dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor rondrennende kinderen of mindervaliden. 

Bij Verasol kun je terecht voor glazen panelen met een extreem lage onderrail van 17 millimeter. Dit maakt dat de terrasoverkapping ook toegankelijk is én blijft voor rolstoelgebruikers.

Ons onderrail systeem kent daarnaast nog een belangrijk voordeel. Onze onderrail is namelijk voorzien van een speciale groef waardoor het verwijderen van vuil een fluitje van een cent is. Je borstelt bladeren, zand en ander vuil eenvoudig weg met een handveger en blik. Handig! 

Alles loopt op rolletjes dankzij polyamide wieltjes 

De glazen schuifwanden in de veranda moeten natuurlijk op rolletjes lopen. Letterlijk. Wieltjes die vastlopen, stroef gaan of lawaai maken? Daar zit je niet op te wachten. Nu niet, nooit niet. Let daarom goed op van welk materiaal de wielen zijn gemaakt.

Bij Verasol maken we gebruik van het materiaal polyamide. Dit materiaal is onderhoudsarm en gaat minstens tien jaar mee. Zo’n glasschuifwand opent én sluit dus hartstikke soepel. Een ander voordeel van onze wieltjes? Het systeem bestaat uit vier individueel verstelbare sets. Hierdoor zijn ze altijd aan te passen aan de ondergrond van jouw tuinkamer.

Over soepel openen en sluiten gesproken

Vind jij het belangrijk dat je een glazen schuifwand helemaal kunt openen? Logisch. Kijk in dat geval goed naar de manier waarop de glazen panelen zich bewegen. Moet je de wanden handmatig openen en sluiten? Dan is de kans op handafdrukken en vette vingers op het glas natuurlijk gigantisch. Dit is daarnaast - zeker bij een extra brede overkapping - veel werk. Kies daarom glazen schuifwanden met deurmeenemers. Daarmee gaan alle platen in een makkelijke en soepele beweging open en dicht, zonder gedoe.

En goed nieuws, bij Verasol zijn deurmeenemers bij de Profiline en Cube schuifwanden standaard inbegrepen.

Wel of geen fundering?

Goede vraag! Veel mensen denken namelijk dat een fundering niet nodig is. Toch raden wij dit altijd aan om problemen in de toekomst te voorkomen. Je wilt namelijk niet dat jouw glazen schuifwanden verzakken of scheef komen te staan. Het openen en sluiten van de glazen schuifpui wordt dan ineens een stuk moeilijker. Daarnaast kan een gebrek aan fundering voor kieren zorgen, waardoor wind en regen alsnog vrij spel krijgen. Lees er in deze blog meer over.

Welke fundering het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie, is afhankelijk van de ondergrond waarop je de glazen schuifwanden wil plaatsen. Wil je de glasschuifwanden bovenop een gestorte betonnen vloer monteren? Dan is een funderingsbalk vaak niet nodig. De betonvloer kan het gewicht van de wanden meestal goed dragen. Geen betonnen vloer? Kies dan wél voor zo’n funderingsbalk om de kans op verzakkingen te minimaliseren.

Laten monteren of zelf aan de slag?

Heb jij twee rechterhanden en ben jij goed bekend met de binnenkant van je gereedschapskist? Bij een aantal modellen (zoals onze Greenline glasschuifwanden) is het mogelijk om zelf de montage op je te nemen. Deze worden dan ook geleverd met een handige montagehandleiding. Je hebt hier uiteraard een aantal dingen voor nodig waaronder… 

  • Boor- en schroefmachines
  • Een waterpas 
  • Een hamer 
  • Een rolmaat

En natuurlijk extra mankracht. Het is namelijk aan te raden om de montage van glazen schuifwanden met minimaal twee personen uit te voeren. Dit in verband met onder andere de veiligheid. Je wilt die zware wanden namelijk écht niet op je tenen laten vallen.

De montage van je glazen schuifwanden uitbesteden? Ook dat is mogelijk. Je kunt dit klusje namelijk gewoon laten klaren door professionals met jarenlange ervaring. Onze Verasol monteurs bijvoorbeeld. Zij monteren de glazen schuifwanden graag voor je. Ook wanneer het gaat om een ander type (of merk) overkapping. Het enige wat je dan nodig hebt? Wat tijd en een paar koppen koffie. Net zo makkelijk!

Maak het naar wens met opties en accessoires

Natuurlijk wil je dat jouw toekomstige glazen schuifwanden precies aansluiten bij je woning en de al bestaande overkapping. Dat is geen enkel probleem! De mogelijkheden op het gebied van kleur zijn bijvoorbeeld bijna eindeloos. Kies voor dezelfde kleur aluminium profielen als het geraamte van de veranda voor een mooi geheel, of kies juist voor een contrasterende kleur voor een speels effect.

Ook op het gebied van accessoires en opties kun je alle kanten op. Een greep uit de mogelijkheden: 

  • RVS deurknoppen. Daarmee voorkom je vieze vingers op jouw schone glaspanelen. 
  • Een slotkast. Om je glazen schuifwanden mee af te sluiten. Daarmee houd je ongewenst gezelschap buiten de (schuif)deur. 
  • Tochtborstels. Deze verminderen - zoals de naam al doet vermoeden - tocht én vuil. Je hebt hierdoor minder last van wind, waardoor je nog comfortabeler zit.

Onbezorgd genieten

Garantie geeft jou de zekerheid van onbezorgd genieten. Deze garantietermijn verschilt per aanbieder aanzienlijk. Waar de één drie jaar garantie biedt, biedt de ander vijf jaar garantie aan op hun producten. Bij Verasol staan we voor de volle 100 procent achter de kwaliteit van onze producten. Daarom gaan wij nog een stapje verder. Bij ons ontvang je dan ook 10 jaar standaard garantie op glazen schuifwanden. Dit is gewoon inbegrepen bij het product, je hoeft hier dan ook geen extra stappen voor te nemen. Makkelijker kunnen we het niet maken! 

Meer weten over glazen schuifwanden en de mogelijkheden bij Verasol? Je vindt alle informatie op deze pagina. Advies nodig? Of eerst wat inspiratie opdoen? Kom dan langs in één van onze winkels. Onze ervaren adviseurs helpen je graag op weg. Er zit altijd een winkel bij jou in de buurt.