Een glazen schuifwand kopen? Hier moet je op letten!

11 augustus 2021 - Tips

Ongeacht de weersomstandigheden van jouw overkapping kunnen profiteren? Dat kan. En wel met glazen schuifwanden. Hiermee sluit je jouw overkapping af, waardoor je zelfs bij wind en regen lekker kunt blijven zitten om van het uitzicht te genieten. De voordelen? Bijna eindeloos. Maar let op, de ene wand is de andere niet. Er zijn dan ook een aantal dingen om rekening mee te houden bij de aanschaf ervan. We delen de belangrijkste met je in deze blog.

Een product van hoge kwaliteit

Jij wilt - nu én in de toekomst - kunnen genieten van jouw glazen schuifwanden. Daarom ga je voor een product van hoge kwaliteit. Gelukkig is het vrij eenvoudig om goede kwaliteit van minder goede kwaliteit te onderscheiden. Kijk hiervoor naar de materialen die worden gebruikt. We lichten er een aantal toe: 

Om te beginnen met het glas. Zorg ervoor dat jouw toekomstige glazen schuifwanden voorzien zijn van 8 tot 10 millimeter dik gehard veiligheidsglas. Dit is enorm sterk waardoor de kans op breken klein is. Gaat het glas onverhoopt toch stuk? Dan breekt het in kleine, niet scherpe deeltjes. Wel zo veilig! 

Let daarnaast ook op van welk materiaal de wielen gemaakt zijn. Deze zorgen ervoor dat alles - letterlijk - op rolletjes blijft lopen. Wij raden het materiaal polyamide aan. Dit is onderhoudsarm en gaat een levenlang mee.

Voor iedereen toegankelijk

Houd bij de aanschaf van glazen schuifwanden ook rekening met de hoogte van de onderrail. Hoe lager de onderrail, hoe makkelijker het in- en uitstappen verloopt. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor eventuele kinderen of mensen die minder goed te been zijn. Bij Verasol kun je terecht voor wanden met een extreem lage onderrail van 17 millimeter. Dit maakt dat jouw overkapping ook toegankelijk blijft voor rolstoelgebruikers.

De juiste afmetingen

Vervolgens ga je aan de slag met pen, papier en rolmaat om de juiste afmetingen te bepalen. Meet hiervoor zowel de hoogte als de breedte van je overkapping op. In deze blog laten we je zien hoe je dat het beste kunt doen. Probeer dit zo zorgvuldig mogelijk te doen, want iedere centimeter telt. Bedenk vervolgens hoeveel glaspanelen je wilt hebben, voor een zo volledig mogelijk beeld. 

Wanneer je de afmetingen verzameld hebt, kun je op onderzoek uit. Je staat dan voor een keuze: kies je voor glazen schuifwanden in een standaard maat? Of kies je voor maatwerk? Wij zijn voorstander van die laatste. Maatwerk zorgt namelijk voor een minimale overlap van de panelen. Voor een strak, stijlvol en minimalistisch resultaat!

 

Wel of geen fundering?

Een belangrijke vraag, met een nog belangrijker antwoord. Veel mensen denken namelijk dat een fundering niet nodig is. Toch raden wij dit altijd aan om problemen in de toekomst te voorkomen. Je wilt namelijk niet dat jouw glazen schuifwanden verzakken of scheef komen te staan. Het openen en sluiten wordt dan ineens een stuk moeilijker. Daarnaast kan een gebrek aan fundering voor kieren zorgen, waardoor wind en regen alsnog vrij spel krijgen. Lees er in deze blog meer over.

Maak het naar wens met opties en accessoires

Natuurlijk wil je dat jouw toekomstige glazen schuifwanden precies aansluiten bij de woning en de al bestaande overkapping. Dat is geen enkel probleem. Er is namelijk ontzettend veel mogelijk op het gebied van kleuren en accessoires. Kies voor dezelfde kleur als het geraamte van de bestaande veranda voor een mooi geheel, of kies juist voor een contrasterende kleur voor een speels effect. 

Ook op het gebied van accessoires en andere opties zijn er veel mogelijkheden. Denk hierbij aan handige deurmeenemers om het openen en sluiten van de wanden te vereenvoudigen. Of aan tochtstrips voor een nog betere bescherming tegen de wind.

Laten monteren of zelf aan de slag?

Heb jij twee rechterhanden en ben jij bekend met de binnenkant van je gereedschapskist? Dan kun je overwegen om jouw glazen schuifwanden zelf te monteren. Vaak worden deze geleverd met een handige montagehandleiding. 

Je kunt er echter ook voor kiezen om dit klusje te laten klaren door professionals met jarenlange ervaring. Onze Verasol monteurs doen dit graag voor je. Ook wanneer het gaat om een ander type (of merk) overkapping. Let wel: iedere situatie is anders en niet iedere overkapping is geschikt voor glazen schuifwanden. Hierover adviseren we je graag.

Onbezorgd genieten

Een aantal jaren garantie geeft jou de zekerheid van onbezorgd genieten. Deze garantietermijn verschilt per aanbieder. Waar de één drie jaar garantie biedt, biedt de ander vijf. Bij Verasol staan we voor 100% achter de kwaliteit van onze producten. Daarom gaan wij nog een stapje verder. Je ontvangt dan ook tien jaar standaard garantie op glazen schuifwanden. Hier hoef je niks voor te doen, dit is gewoon inbegrepen bij het product. Makkelijker kunnen we het niet maken. 

Meer weten over glazen schuifwanden en de mogelijkheden bij Verasol? Je vindt alle informatie op deze pagina. Advies nodig? Of eerst wat inspiratie opdoen? Kom dan langs in één van onze winkels. Onze ervaren adviseurs helpen je graag op weg. Er zit altijd een winkel bij jou in de buurt.

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren met een afspraak op afstand.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Maak een afspraak in een winkel.