Zelfmontage

Ga jij zelf je overkapping monteren? Op deze pagina lees je al onze handleidingen, instructies, tips & tricks. Twijfel je nog of jouw doe-het-zelf vaardigheden goed genoeg zijn om zelf jouw overkapping te monteren? Dat is niet nodig, want echt iedereen die een beetje handig is kan dit! 

1. Smartline Montagetips

Om je te helpen met de montage kun je onze handige instructievideo bekijken of een van de handleidingen raadplegen:

Smartline handleidingen

Kies het formaat dat je wilt bekijken:

Open/sluit accordeon

2. Greenline Montagetips

Om je te helpen met de montage kun je onze handige instructievideo bekijken of een van de handleidingen raadplegen:

 

 

Greenline handleidingen

Open/sluit accordeon

FAQ

Veelgestelde vragen

Heb je vragen na het lezen van deze pagina? Hiernaast vind je het antwoord op de meest gestelde vragen. Op zoek naar nog meer informatie (en inspiratie)? Lees dan onze volledige FAQ

Is het plaatsen van een veranda moeilijk? Kan ik dit zelf?

Ben jij een echte doe-het-zelver en draai je je hand niet om voor een nieuw project? Neem dan het heft in eigen handen met onze uitgebreide handleiding voor de Greenline veranda. Voor vragen kun je uiteraard bij ons terecht. Wil je meer weten? Lees dan onze blog over hoe monteer ik mijn veranda.

Open/sluit accordeon

Heb ik een bouwvergunning nodig?

Een veranda of tuinkamer valt onder de zogenaamde ‘bijbehorende bouwwerken’. Het bouwen van zo’n bijbehorend bouwwerk gaat gepaard met hele duidelijke, maar erg specifieke regels met veel uitzonderingen. Maar voordat de moed je in de schoenen zakt, goed nieuws: wanneer je rekening houdt met een aantal zaken voorkom je dat je een aanvraag moet doen. En dat betekent dat die overkapping er gewoon mag komen. Zonder vergunning, en zonder rompslomp.  

Lees onze blog hierover.

Open/sluit accordeon

Aan wat voor wand/ muur kan ik mijn veranda/ tuinkamer monteren?

Kies je voor een veranda of tuinkamer aan huis? Zorg er dan voor dat de wand of muur waaraan je hem monteert stevig genoeg is. Het beste is een stenen of betonnen muur. Meestal voldoet een reguliere buitengevel van een huis aan de eisen. Controleer de buitenmuur wel altijd even op gebreken. Twijfel je? Dan raden we je aan om contact op de nemen met een winkel bij jou in de buurt.

Muren die niet geschikt zijn
Let op met muren die bestaan uit pleisterwerk, kunststof, hout of metaal. Deze voldoen meestal niet aan onze montage-eisen. Wil je graag weten wat de mogelijkheden voor jouw situatie zijn? Neem dan contact op met een van onze winkels. Onze experts helpen je graag verder.

Open/sluit accordeon