Glazen schuifwanden: wel of geen fundering?

30 oktober 2023 - Tips

Wil jij ongeacht de weersomstandigheden kunnen genieten van jouw overkapping? Breid jouw veranda of overkapping dan uit tot volledige tuinkamer. Dat kan je doen met glazen schuifwanden.

Dit zijn glazen panelen die je gemakkelijk kunt openen of sluiten met deurmeenemers. Glazen schuifwanden zijn te plaatsen onder ieder type overkapping, je hebt er alleen één ding voor nodig. En dat is de juiste fundering. Je leest er alles over in deze blog.

 

Waarom een fundering voor glazen schuifwanden? 

Een stevige fundering is essentieel voor de stabiliteit en duurzaamheid van glazen schuifwanden. Zonder goede basis zakken of verschuiven de panelen, waardoor ze niet soepel openen of sluiten.

Dit kan niet alleen frustrerend zijn, maar ook gevaarlijk. Stel je voor dat je de schuifwand wilt openen en deze plotseling uit de rails schiet. Dit kan leiden tot ongelukken en schade aan de wanden.

Een fundering zorgt ervoor dat de glazen schuifwanden stevig op hun plaats blijven en niet kunnen verzakken. Het biedt een solide basis waarop de panelen kunnen rusten en bewegen. Daarnaast zorgt een fundering ervoor dat de druk gelijkmatig wordt verdeeld, waardoor de kans op scheuren of breuken in het glas wordt verminderd.

Het type fundering dat je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en het gewicht van de schuifwanden, de ondergrond en de omgevingsomstandigheden. In sommige gevallen kan een betonnen fundering voldoende zijn, terwijl in andere gevallen een diepere en meer complexe fundering nodig is.

Het is belangrijk om een professional in te schakelen bij het plaatsen van de fundering voor glazen schuifwanden. Zij hebben de kennis en ervaring om de juiste fundering te ontwerpen en te installeren, rekening houdend met alle relevante factoren. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat jouw glazen schuifwanden veilig en probleemloos kunnen worden geopend en gesloten, zodat je optimaal kunt genieten van jouw tuinkamer. 

 

Welke fundering kies jij? 

Als je echter geen betonnen vloer hebt, is het gebruik van een funderingsbalk essentieel. Deze balk zorgt ervoor dat de schuifwanden stevig en stabiel blijven staan, zelfs bij oneffen ondergronden. Het is belangrijk om de funderingsbalk goed te verankeren in de grond, zodat deze niet kan verschuiven of verzakken. Dit kan eenvoudig worden gedaan door de balk met behulp van betonankers vast te zetten. Op deze manier ben je verzekerd van een solide basis voor jouw glazen schuifwanden.

Naast het feit dat de funderingsbalk zorgt voor stabiliteit, heeft het ook een praktisch voordeel. Doordat de balk in het terras wordt verzonken, behoud je een lage onderrail. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker om in en uit te lopen, maar het zorgt ook voor extra veiligheid. Zeker voor mensen die gebruik maken van een rolstoel is dit een belangrijk aspect. Met de funderingsbalk hoef je je geen zorgen te maken over verzakkingen of verschuivingen van de schuifwanden. Ze blijven stevig op hun plek, zodat je optimaal kunt genieten van jouw terras en het uitzicht.

Kortom, een funderingsbalk is een onmisbaar onderdeel bij het monteren van glazen schuifwanden. Het zorgt voor stabiliteit, veiligheid en gemak. Of je nu een betonnen vloer hebt of niet, het gebruik van een funderingsbalk is altijd aan te raden. Zo kun je met een gerust hart genieten van jouw glazen schuifwanden en het buitenleven. 

 

Jarenlang genieten 

Het monteren van glazen schuifwanden boven een gestorte betonnen vloer is een eenvoudige en praktische oplossing. Je hebt geluk, want in de meeste gevallen is een funderingsbalk niet nodig. Een vlakke betonvloer is voldoende om de onderrail van de schuifwanden te bevestigen en het gewicht te dragen. Zo kun je jarenlang genieten van jouw transparante schuifwanden.

Een sterke basis is belangrijk voor de schuifwanden, zodat je er lang plezier van hebt. Twijfel je nog? Geen probleem, onze verkoopexperts staan voor je klaar om je te adviseren. Neem contact op met een Verasol winkel bij jou in de buurt en zij helpen je graag verder.

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je vrijblijvend adviseren bij een van onze winkels of dealers.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Plan dan een adviesgesprek!