Glazen schuifwanden: wel of geen fundering?

15 december 2020 - Tips

Wil jij ongeacht de weersomstandigheden kunnen genieten van jouw overkapping? Breid jouw veranda of overkapping dan uit tot volledige tuinkamer. Dat kan je doen met glazen schuifwanden. Deze bestaan uit meerdere schuifbare glazen panelen, die door handige deurmeenemers in één beweging te openen of sluiten zijn. Glazen schuifwanden zijn te plaatsen onder ieder type overkapping, je hebt er alleen één ding voor nodig. En dat is de juiste fundering. Je leest er alles over in deze blog. 

Waarom een fundering voor glazen schuifwanden? 

Goede vraag! Veel mensen denken namelijk dat een fundering niet nodig is. Toch raden wij een fundering altijd aan. Dit om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen. Het zal je maar gebeuren: kun je eindelijk van jouw tuinkamer genieten, zijn de wanden verzakt waardoor ze niet meer goed te openen zijn of zelfs uit hun rails lopen. 

Verzakken jouw glazen schuifwanden? Dan kan het daarnaast voorkomen dat de glazen panelen scheef komen te staan waardoor het openen en sluiten niet goed lukt. Daarnaast kunnen er kieren ontstaan, wind en regen krijgen dan alsnog vrij spel. Kies daarom altijd voor een fundering voor glazen schuifwanden.

Welke fundering kies jij? 

Om ervoor te zorgen dat jouw glazen schuifwanden, stevig, goed gefundeerd en waterpas liggen, maak je gebruik van een funderingsbalk. Deze funderingsbalk verzakken we in jouw terras waardoor je een extra lage onderrail behoudt. Zo wordt het in- en uitlopen niet alleen makkelijker, maar ook een stuk veiliger én rolstoelvriendelijk. Met de funderingsbalk is de kans op verzakkingen erg klein, en kunnen jouw glazen schuifwanden geen kant op. Behalve naar links en rechts, natuurlijk. 

Wil je jouw glazen schuifwanden monteren boven een gestorte, betonnen vloer? Dan heb je geluk! In dat geval is een funderingsbalk veelal niet nodig. Enkel een vlakke betonvloer is dan genoeg om de onderrail op te bevestigen en het gewicht van de glazen schuifwanden te dragen. 

Jarenlang genieten 

Je ziet het: een fundering voor jouw glazen schuifwanden is essentieel. Zeker als je hier nog jaren van wilt kunnen genieten. Twijfel je nog? Laat je dan adviseren door één van onze verkoopadviseurs. Neem contact op met een Verasol winkel bij jou in de buurt.

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren met een afspraak op afstand.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Maak een afspraak in een winkel.