Hoe meet ik glazen schuifwanden in?

25 augustus 2021 - Doe het zelf

Met glazen schuifwanden tover jij jouw overkapping eenvoudig om in een volledige tuinkamer. Gelukkig is het inmeten van deze glazen schuifwanden helemaal niet moeilijk. Met onze inmeet instructies is het zo gepiept. Door onderstaande stappen te volgen, bepaal je in een handomdraai de juiste maat.

Houd deze afbeelding bij de hand. Zo weet je zeker dat je op de juiste punten meet. Handig! 

Stap 1: bepaal de breedtemaat 

Pak er een pen, vel papier en rolmaat bij. Tijd om aan de slag te gaan. Je gaat als volgt te werk: 

  1. Meet zowel op punt A (grondhoogte) en punt B (goothoogte). Noteer deze maten. 
  2. De juiste bestelmaat is de langste maat van de twee. 
  3. Zit er meer dan zeven millimeter verschil tussen de maten? Neem dan contact op met een van onze winkels. 

Het opmeten van de juiste breedtemaat is erg belangrijk. Verasol maakt jouw glazen schuifwanden namelijk op maat, zodat deze precies passen. Daarnaast kunnen we door nauwkeurig te werk te gaan een minimale overlap tussen de panelen garanderen. Ook het installeren van jouw glazen schuifwanden verloopt makkelijker wanneer de maten kloppen. We hoeven dan minder te zagen en snijden op locatie! 

Stap 2: bepaal de hoogtemaat 

De volgende stap is het bepalen van de juiste hoogtemaat van jouw glazen schuifwanden. Ook dat is een fluitje van een cent. Hier komen de stappen: 

  1. Meet de hoogte van jouw overkapping van fundering tot de onderkant van de goot. Dit doe je aan de linkerzijde, de rechterzijde én in het midden. 
  2. Tel de maten bij elkaar op en deel deze maat door drie. Oftewel: je meet de gemiddelde hoogtemaat. Dit is de maat die je moet bestellen. 
  3. Ook hier geldt: zit er meer dan zeven millimeter verschil tussen de hoogtemaat links en rechts? Neem contact met ons op voor advies. 

Stap 3: herhaal dit proces voor alle zijwanden

Je herhaalt bovenstaande stappen voor iedere kant waar je glazen schuifwanden wilt plaatsen. Let wel, als het gaat om de zijkant van de overkapping spreken we over de dieptemaat van de overkapping in plaats van de breedtemaat. Goed om te weten, want zo voorkom je verwarring tijdens het bestelproces.

Advies of inspiratie nodig? 

Kom dan langs in één van onze winkels. Je vindt er altijd een bij jou in de buurt. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring op het gebied van glazen schuifwanden, tuinkamers en bijpassende accessoires. Zij staan dan ook altijd voor jou klaar! 

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren met een afspraak op afstand.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Maak een afspraak in een winkel.