Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over een Verasol product, de garantie, montage of iets anders?
Bekijk dan of jouw antwoord tussen de veelgestelde vragen staat. Staat jouw vraag er niet bij?
Neem dan contact op met een Verasol winkel bij jou in de buurt.

1. Vragen over inmeten

Waarom is inmeten zo belangrijk?

Je hebt kort of lang met het idee rondgelopen om een veranda, terrasoverkapping, tuinkamer of glazen schuifwand te kopen. Nu heb je eindelijk de kans! Natuurlijk wil je er zeker van zijn dat het product dat je koopt volledig aan jouw wensen voldoet. Dan ben je bij Verasol aan het juiste adres. Maatwerk is voor ons namelijk geen enkel probleem. 

Hierbij wordt er niet alleen rekening gehouden met de afmetingen van jouw product, maar ook de situatie waarin deze geplaatst wordt. Iedere tuin of woning heeft namelijk zijn eigen kenmerken: een lamp aan de muur, een regenpijp op een gekke plek, een lage dakgoot, etc. 

Om er zeker van te zijn dat we tijdens het monteren niet voor onverwachte zaken komen te staan, meten we het product graag bij je in. Op dat moment bekijken we de situatie en passen we de tekening waar nodig aan. 

Open/sluit accordeon

2. Vragen over veranda's, overkappingen en tuinkamers

Hoeveel onderhoud vergt een veranda?

Hoewel een aluminium veranda of tuinkamer minimaal onderhoud vereist, is een goede schoonmaakbeurt nooit weg. Zo zorg je ervoor dat je niet alleen nu, maar ook over tien jaar nog altijd zorgeloos kunt genieten van die heerlijke plek in je tuin. In deze blog..... lees meer

Open/sluit accordeon

Hoe voorkom ik condensvorming in mijn tuinkamer?

Een tuinkamer biedt bescherming tegen regen en wind en is een niet geïsoleerde leefruimte. Bij grote temperatuurverschillen tussen buiten en binnen kan er tijdelijke condensvorming ontstaan. 

Om dit tegen te gaan is goed ventileren noodzakelijk. Planten verhogen de luchtvochtigheid 
en vergroten de kans op condensvorming. Ventileer een tuinkamer dus extra goed als er veel groen 
in staat, of zet toch een aantal planten buiten.

Neem voor meer advies contact op met de winkel en laat je informeren over eventuele condensvorming voor de 
specifieke situatie bij jou thuis.

Open/sluit accordeon

Wat is het verschil tussen een houten en aluminium overkapping?

In tegenstelling tot bij een houten overkapping vergt een aluminium veranda vrijwel geen onderhoud. Het materiaal is ontzettend onderhoudsvriendelijk en gaat jaren mee. Een sopje is..... lees meer

Open/sluit accordeon

Wat is het verschil? Een veranda, terrasoverkapping, tuinkamer of serre?

De termen ‘veranda’ en ‘terrasoverkapping’ betekenen eigenlijk bijna hetzelfde. Het verschil zit hem in het volgende: waar een veranda altijd aan één zijde van je woning (vaak aan de achterkant) wordt gemonteerd, kan een terrasoverkapping vrij staan op iedere gewenste plaats. Wat ze gemeen hebben? Beide overkappingen rusten op staanders en zijn voorzien van een dak. Een tuinkamer is een overkapping die volledig af te sluiten is met voor- en zijwanden. Een tuinkamer kan tegen de gevel van je huis gemonteerd worden, maar kan ook vrij in de tuin staan. Een serre is ongeveer gelijk aan een tuinkamer, alleen is de serre volledig geïsoleerd. Hierdoor kan je de gevel van je huis doorbreken, dit kan met een tuinkamer niet....lees meer

Open/sluit accordeon

Is een veranda of tuinkamer een waardevolle investering?

Een veranda of tuinkamer aan huis - of je nu kiest voor een Greenline, Profiline óf een Cube - is altijd een waardevolle investering. Een veranda geeft namelijk direct een ruimtelijker effect zonder grote verbouwing! Ook geeft een veranda je de mogelijkheid om het hele jaar door te kunnen genieten van jouw tuin. Je zit namelijk altijd lekker droog en beschut. 

Wil je nog een stapje verder gaan? Met verschillende soorten voor- en zijwanden maak jij van jouw veranda een echte tuinkamer. Dit kan nu, maar ook in een later stadium.

Open/sluit accordeon

Kan ik op het dak van een veranda lopen?

We adviseren om niet op de dakplaten te lopen. Het is wel mogelijk om op een houten plaat of plank te staan, die (voorzichtig) in de breedte over de liggers is gelegd. Zo wordt het gewicht over meerdere liggers verdeeld en wordt beschadiging aan de dakbedekking voorkomen.

Met beleid kan dan maximaal 1 persoon tegelijk op het dak staan. Bij een project dat wat langer duurt verdient het aanbeveling om een aantal zgn. “stempels” onder de liggers te plaatsen (aan de muurkant).In sommige situaties is bovenstaande niet mogelijk. 

Onze adviseurs in de winkels zijn op de hoogte van de situatie bij jou thuis. We raden je aan om altijd met de winkel contact op te nemen, om je te laten informeren over de mogelijkheden.

Open/sluit accordeon

Hoeveel sneeuwbelasting kan een veranda dak hebben?

We adviseren om tijdens hevige sneeuwbuien het dak regelmatig schoon te vegen met een (niet te harde) bezem. Als norm voor de sneeuwbelasting van onze veranda’s hanteren we een belasting van 0,7kN/m² (druk van 700 newton per vierkante meter). Dit is een pak sneeuw (gelijkmatig verdeeld over 1 m2) van ongeveer 70 kg.
Het is niet exact aan te geven wat dit betekent voor de hoogte van de sneeuwlaag die het dak kan hebben. Want dit heeft te maken met het type sneeuw. Zo is poeder- en stuifsneeuw lichter dan reguliere droge sneeuw. Bovendien kan het gewicht van de sneeuw op het dak toenemen, zonder dat dit zichtbaar is in de groeiende sneeuwlaag. 
Dat komt omdat de dichtheid van de onderste (aangedrukte) sneeuwlaag hoger wordt door de druk van de bovenste sneeuwlaag. Met als gevolg dat het gewicht van de totale sneeuwlaag ook toeneemt. Daarom adviseren we om losse sneeuw regelmatig van het dak te vegen.

Open/sluit accordeon

Levert Verasol ook tuinkamers die volledig geïsoleerd zijn?

De tuinkamers van Verasol zijn afgeschermde (maar niet-geïsoleerde) leefruimtes die bescherming bieden tegen weersinvloeden zoals wind en regen.

Open/sluit accordeon

3. Vragen over glazen schuifwanden

Wat kost een glazen schuifwand?

Een glazen schuifwand is verkrijgbaar vanaf €310,- per meter. Wil jij weten wat een glazen schuifwand voor jou kost? Neem dan contact op met een Verasol winkel bij jou in de buurt, je kan ook een prijs opvragen.

Open/sluit accordeon

Hoe dik is het glas van een glazen schuifwand?

Het veiligheidsglas van een glazen schuifwand is tussen de 8 en 10 mm dik en heeft gepolijste randen voor een mooie afwerking. Het glas is verkrijgbaar in een heldere en matte variant.

Open/sluit accordeon

Zijn de glazen schuifwanden veilig?

De glazen schuifwanden zijn gemaakt van 8 of 10 mm dik veiligheidsglas. Het glas is dus enorm sterk. Mocht het glas onverhoopt toch breken? Dan breekt het in kleine, niet scherpe stukjes. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over scherpe glasscherven. 

Open/sluit accordeon

Kan ik een glazen schuifwand door Verasol laten monteren?

Een glazen schuifwand kan door ons gemonteerd worden, ook wanneer het gaat om een ander type (of merk) overkapping. Let wel: iedere situatie is anders, niet elke (niet Verasol) overkapping is geschikt voor glazen schuifwanden. Vraag naar de mogelijkheden bij een Verasol winkel bij jou in de buurt. Bekijk hier de montagehandleiding

Open/sluit accordeon

Welke afmeting hebben de glazen panelen?

De glazen panelen in onze schuifwanden worden op maat gemaakt. Zo garanderen wij dat jij een minimaal overlap hebt tussen de glazen panelen. Een indicatie: onze panelen hebben een variabele breedte van 600 tot 1200 mm. Ook de hoogte is op maat, tussen de 2100 en 2700 mm. 

Open/sluit accordeon

4. Vragen over plaatsing en montage

Is het plaatsen van een veranda moeilijk? Kan ik dit zelf?

Ben jij een echte doe-het-zelver en draai je je hand niet om voor een nieuw project? Neem dan het heft in eigen handen met onze uitgebreide handleiding voor de Greenline veranda. Voor vragen kun je uiteraard bij ons terecht. Wil je meer weten? Lees dan onze blog over hoe monteer ik mijn veranda.

Open/sluit accordeon

Heb ik een bouwvergunning nodig?

Een veranda of tuinkamer valt onder de zogenaamde ‘bijbehorende bouwwerken’. Het bouwen van zo’n bijbehorend bouwwerk gaat gepaard met hele duidelijke, maar erg specifieke regels met veel uitzonderingen. Maar voordat de moed je in de schoenen zakt, goed nieuws: wanneer je rekening houdt met een aantal zaken voorkom je dat je een aanvraag moet doen. En dat betekent dat die overkapping er gewoon mag komen. Zonder vergunning, en zonder rompslomp.  

Lees onze blog hierover.

Open/sluit accordeon

Andere vraag?

Staat jouw vraag en dus antwoord er niet bij?
Neem dan contact op met een Verasol winkel.