Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over een Verasol product, de garantie, montage of iets anders?
Bekijk dan of jouw antwoord tussen de veelgestelde vragen staat.
Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een Verasol winkel.

1. Vragen over inmeten

Waarom is inmeten zo belangrijk?

Je hebt kort of lang met het idee rondgelopen om een veranda, terrasoverkapping, tuinkamer of glazen schuifwand te kopen. Nu heb je eindelijk de kans! Natuurlijk wil je er zeker van zijn dat het product dat je koopt volledig aan jouw wensen voldoet. Dan ben je bij Verasol aan het juiste adres. Maatwerk is voor ons namelijk geen enkel probleem. 

Hierbij wordt er niet alleen rekening gehouden met de afmetingen van jouw product, maar ook de situatie waarin deze geplaatst wordt. Iedere tuin of woning heeft namelijk zijn eigen kenmerken: een lamp aan de muur, een regenpijp op een gekke plek, een lage dakgoot, etc. 

Om er zeker van te zijn dat we tijdens het monteren niet voor onverwachte zaken komen te staan, meten we het product graag bij je in. Op dat moment bekijken we de situatie en passen we de tekening waar nodig aan. 

Open/sluit accordeon

2. Vragen over veranda's, overkappingen en tuinkamers

Hoeveel onderhoud vergt een veranda?

Hoewel een aluminium veranda of tuinkamer minimaal onderhoud vereist, is een goede schoonmaakbeurt nooit weg. Zo zorg je ervoor dat je niet alleen nu, maar ook over tien jaar nog altijd zorgeloos kunt genieten van die heerlijke plek in je tuin. In deze blog..... lees meer

Open/sluit accordeon

Hoe voorkom ik condensvorming in mijn tuinkamer?

Een tuinkamer biedt bescherming tegen regen en wind en is een niet geïsoleerde leefruimte. Bij grote temperatuurverschillen tussen buiten en binnen kan er tijdelijke condensvorming ontstaan. 

Om dit tegen te gaan is goed ventileren noodzakelijk. Planten verhogen de luchtvochtigheid 
en vergroten de kans op condensvorming. Ventileer een tuinkamer dus extra goed als er veel groen 
in staat, of zet toch een aantal planten buiten.

Neem voor meer advies contact op met de winkel en laat je informeren over eventuele condensvorming voor de 
specifieke situatie bij jou thuis.

Open/sluit accordeon

Kan er condensvorming ontstaan in polycarbonaatplaten?

Het is een natuurlijk verschijnsel dat condensvorming in een polycarbonaatplaat kan ontstaan. Zolang je de montagevoorschriften juist opvolgt, zal je er nauwelijks last van hebben. 

Open/sluit accordeon

Wat is het verschil tussen een houten en aluminium overkapping?

In tegenstelling tot bij een houten overkapping vergt een aluminium veranda vrijwel geen onderhoud. Het materiaal is ontzettend onderhoudsvriendelijk en gaat jaren mee. Een sopje is..... lees meer

Open/sluit accordeon

Wat is het verschil? Een veranda, terrasoverkapping, tuinkamer of serre?

De termen ‘veranda’ en ‘terrasoverkapping’ betekenen eigenlijk bijna hetzelfde. Het verschil zit hem in het volgende: waar een veranda altijd aan één zijde van je woning (vaak aan de achterkant) wordt gemonteerd, kan een terrasoverkapping vrij staan op iedere gewenste plaats. Wat ze gemeen hebben? Beide overkappingen rusten op staanders en zijn voorzien van een dak. Een tuinkamer is een overkapping die volledig af te sluiten is met voor- en zijwanden. Een tuinkamer kan tegen de gevel van je huis gemonteerd worden, maar kan ook vrij in de tuin staan. Een serre is ongeveer gelijk aan een tuinkamer, alleen is de serre volledig geïsoleerd. Hierdoor kan je de gevel van je huis doorbreken, dit kan met een tuinkamer niet....lees meer

Open/sluit accordeon

Is een veranda of tuinkamer een waardevolle investering?

Een veranda of tuinkamer aan huis - of je nu kiest voor een Greenline, Profiline óf een Cube - is altijd een waardevolle investering. Een veranda geeft namelijk direct een ruimtelijker effect zonder grote verbouwing! Ook geeft een veranda je de mogelijkheid om het hele jaar door te kunnen genieten van jouw tuin. Je zit namelijk altijd lekker droog en beschut. 

Wil je nog een stapje verder gaan? Met verschillende soorten voor- en zijwanden maak jij van jouw veranda een echte tuinkamer. Dit kan nu, maar ook in een later stadium.

Open/sluit accordeon

Kan ik op het dak van een veranda lopen?

We adviseren om niet op de dakplaten te lopen. Het is wel mogelijk om op een houten plaat of plank te staan, die (voorzichtig) in de breedte over de liggers is gelegd. Zo wordt het gewicht over meerdere liggers verdeeld en wordt beschadiging aan de dakbedekking voorkomen.

Met beleid kan dan maximaal 1 persoon tegelijk op het dak staan. Bij een project dat wat langer duurt verdient het aanbeveling om een aantal zgn. “stempels” onder de liggers te plaatsen (aan de muurkant).In sommige situaties is bovenstaande niet mogelijk. 

Onze adviseurs in de winkels zijn op de hoogte van de situatie bij jou thuis. We raden je aan om altijd met de winkel contact op te nemen, om je te laten informeren over de mogelijkheden.

Open/sluit accordeon

Hoeveel sneeuwbelasting kan een veranda dak hebben?

We adviseren om tijdens hevige sneeuwbuien het dak regelmatig schoon te vegen met een (niet te harde) bezem. Als norm voor de sneeuwbelasting van onze veranda’s hanteren we een belasting van 0,7kN/m² (druk van 700 newton per vierkante meter). Dit is een pak sneeuw (gelijkmatig verdeeld over 1 m2) van ongeveer 70 kg.
Het is niet exact aan te geven wat dit betekent voor de hoogte van de sneeuwlaag die het dak kan hebben. Want dit heeft te maken met het type sneeuw. Zo is poeder- en stuifsneeuw lichter dan reguliere droge sneeuw. Bovendien kan het gewicht van de sneeuw op het dak toenemen, zonder dat dit zichtbaar is in de groeiende sneeuwlaag. 
Dat komt omdat de dichtheid van de onderste (aangedrukte) sneeuwlaag hoger wordt door de druk van de bovenste sneeuwlaag. Met als gevolg dat het gewicht van de totale sneeuwlaag ook toeneemt. Daarom adviseren we om losse sneeuw regelmatig van het dak te vegen.

Open/sluit accordeon

Levert Verasol ook tuinkamers die volledig geïsoleerd zijn?

De tuinkamers van Verasol zijn afgeschermde (maar niet-geïsoleerde) leefruimtes die bescherming bieden tegen weersinvloeden zoals wind en regen.

Open/sluit accordeon

3. Vragen over glazen schuifwanden

Vanuit welk perspectief meet ik mijn glasschuifwanden in?

Voor het doorgeven van een glazen schuifwand bestelling gebruiken wij altijd het perspectief van buiten naar binnen. Het is belangrijk om goed door te geven aan welke zijde het vaste paneel komt. Volg daarvoor de volgende stappen:

  1. Ga buiten je overkapping staan en kijk naar de voor- of zijkant waar de glazen schuifwand komt te zitten
  2. Bepaal vanaf buiten je overkapping de schuifrichting van de glazen schuifwand: van links naar rechts OF van rechts naar links.

Van links naar rechts (-->) | Vaste paneel rechts
Van rechts naar links (<--) | Vaste paneel links

 

Open/sluit accordeon

Wat kost een glazen schuifwand?

De prijs van een glazen schuifwand verschilt per soort. Wil jij weten wat een glazen schuifwand voor jou kost? Neem dan een kijkje op onze pagina over glazen schuifwanden.

Open/sluit accordeon

Hoe dik is het glas van een glazen schuifwand?

Het veiligheidsglas van een glazen schuifwand is tussen de 8 en 10 mm dik en heeft gepolijste randen voor een mooie afwerking. Het glas is verkrijgbaar in een heldere en matte variant.

Open/sluit accordeon

Zijn de glazen schuifwanden veilig?

De glazen schuifwanden zijn gemaakt van 8 of 10 mm dik veiligheidsglas. Het glas is dus enorm sterk. Mocht het glas onverhoopt toch breken? Dan breekt het in kleine, niet scherpe stukjes. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over scherpe glasscherven. 

Open/sluit accordeon

Kan ik een glazen schuifwand door Verasol laten monteren?

Een glazen schuifwand kan door ons gemonteerd worden, ook wanneer het gaat om een ander type (of merk) overkapping. Let wel: iedere situatie is anders, niet elke (niet Verasol) overkapping is geschikt voor glazen schuifwanden. Vraag naar de mogelijkheden bij een Verasol winkel bij jou in de buurt. Bekijk hier de montagehandleiding

Open/sluit accordeon

Welke afmeting hebben de glazen panelen?

De glazen panelen in onze schuifwanden worden op maat gemaakt. Zo garanderen wij dat jij een minimaal overlap hebt tussen de glazen panelen. Een indicatie: onze panelen hebben een variabele breedte van 600 tot 1200 mm. Ook de hoogte is op maat, tussen de 2100 en 2700 mm. 

Open/sluit accordeon

4. Vragen over plaatsing en montage

Is het plaatsen van een veranda moeilijk? Kan ik dit zelf?

Ben jij een echte doe-het-zelver en draai je je hand niet om voor een nieuw project? Neem dan het heft in eigen handen met onze uitgebreide handleiding voor de Greenline veranda. Voor vragen kun je uiteraard bij ons terecht. Wil je meer weten? Lees dan onze blog over hoe monteer ik mijn veranda.

Open/sluit accordeon

Heb ik een bouwvergunning nodig?

Een veranda of tuinkamer valt onder de zogenaamde ‘bijbehorende bouwwerken’. Het bouwen van zo’n bijbehorend bouwwerk gaat gepaard met hele duidelijke, maar erg specifieke regels met veel uitzonderingen. Maar voordat de moed je in de schoenen zakt, goed nieuws: wanneer je rekening houdt met een aantal zaken voorkom je dat je een aanvraag moet doen. En dat betekent dat die overkapping er gewoon mag komen. Zonder vergunning, en zonder rompslomp.  

Lees onze blog hierover.

Open/sluit accordeon

Aan wat voor wand/ muur kan ik mijn veranda/ tuinkamer monteren?

Kies je voor een veranda of tuinkamer aan huis? Zorg er dan voor dat de wand of muur waaraan je hem monteert stevig genoeg is. Het beste is een stenen of betonnen muur. Meestal voldoet een reguliere buitengevel van een huis aan de eisen. Controleer de buitenmuur wel altijd even op gebreken. Twijfel je? Dan raden we je aan om contact op de nemen met een winkel bij jou in de buurt.

Muren die niet geschikt zijn
Let op met muren die bestaan uit pleisterwerk, kunststof, hout of metaal. Deze voldoen meestal niet aan onze montage-eisen. Wil je graag weten wat de mogelijkheden voor jouw situatie zijn? Neem dan contact op met een van onze winkels. Onze experts helpen je graag verder.

Open/sluit accordeon

5a. Vragen over de Webshop - Bestellen

Ik heb besteld maar geen orderbevestiging ontvangen. Wat moet ik doen?

Wanneer een bestelling goed is verwerkt, ontvang je twee e-mails; een bestelbevestiging direct na het plaatsen van de bestelling en een e-mail met je factuur.

Als je deze e-mails niet hebt ontvangen, kan het zijn dat deze in je spammap met ongewenste post zijn beland. Controleer dus goed of de e-mails in deze map terecht zijn gekomen. Als je niets hebt ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice via webshop.hulp@verasol.nl of 040 2005808.

Open/sluit accordeon

Kan ik mijn geplaatste bestelling aanpassen?

Omdat wij met korte bezorgtijden werken, is het niet meer mogelijk een geplaatste bestelling nog aan te passen.

Open/sluit accordeon

Kan ik later mijn veranda uitbreiden met opties zoals glazen schuifwanden of zonwering?

Een Greenline veranda kun je later uitbreiden met bijvoorbeeld glazen schuifwanden of zonwering. Bij een Smartline terrasoverkapping kan dit helaas niet.

Open/sluit accordeon

5b. Vragen over de Webshop - Betalen

Met welke betaalmethodes kan ik afrekenen in de webshop?

In onze webshop kun je betalen met de volgende betaalmethoden: 

Open/sluit accordeon

Kan ik een webshopbestelling ook afrekenen in een winkel?

Het is op dit moment niet mogelijk om een webshopbestelling in een van onze onze fysieke winkels te betalen.

Open/sluit accordeon

Is de veiligheid van mijn betaling goed geregeld?

De Verasol webshop is goed beveiligd en alle online betalingen gaan via het beveiligde platform van MultiSafepay. Daarnaast heeft Verasol.nl het webshop keurmerk van Trusted Shops. Dit garandeert dat de webwinkel betrouwbaar is en een goede service biedt.

Open/sluit accordeon

Tijdens het betaalproces ging er iets mis. Wat nu?

Kijk in je eigen bankomgeving of de betaling succesvol is uitgevoerd. Als de betaling niet succesvol uitgevoerd is, zullen we ook geen bestelling uitleveren. Je kunt dan een nieuwe bestelling plaatsen. Is de betaling wel succesvol uitgevoerd, dan zullen we je bestelling verwerken en ontvang je ook de bijbehorende onderbevestiging per e-mail. 

Open/sluit accordeon

5c. Vragen over de Webshop - Bezorging

Waar bezorgen jullie?

Wij bezorgen in heel Nederland. 

Open/sluit accordeon

Op welke dagen en op welke tijden wordt mijn bestelling bezorgd?

Wij bezorgen van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur en 17.30 uur. De vervoerder zal altijd contact met je opnemen om een definitieve leverdatum en -tijd met je af te spreken.

Open/sluit accordeon

Kan ik zelf een bezorgdatum of tijdstip kiezen?

Onze vervoerder neemt contact met je op om het gewenste moment van bezorging (dag en tijdstip) af te stemmen.

Open/sluit accordeon

Moet ik thuisblijven voor de bezorging van mijn bestelling?

Ja, want voor de ontvangst van de bestelling moet je een handtekening zetten. Bovendien leveren we je bestelling tot aan je voordeur en zul je deze nog zelf naar een veilige plek moeten verplaatsen. 

Open/sluit accordeon

Kan ik mijn bestelling op een ander adres laten bezorgen dan mijn factuuradres?

Ja dat kan. In het bestelproces kun je het gewenste bezorgadres opgeven.

Open/sluit accordeon

Kan ik mijn bestelling afhalen in de winkel?

Momenteel is dit helaas niet mogelijk.

Open/sluit accordeon

Brengen jullie de bestelling naar de uiteindelijke plek van plaatsing?

Nee, de bestelling wordt afgeleverd voor je huis, op de stoep. Zorg dus dat je thuis bent om de veranda op een veilige plek te kunnen plaatsen. 

Open/sluit accordeon

Kan ik de status van mijn bestelling volgen?

Onze transporteur zal contact opnemen om een  afspraak te maken over het aflevermoment.

Open/sluit accordeon

Mijn bestelling is niet compleet of beschadigd. Wat moet ik doen?

Wanneer je bestelling niet compleet of beschadigd is, neem dan contact op met onze klantenservice via webshop.hulp@verasol.nl of 040 2005808.

Open/sluit accordeon

Halen jullie het verpakkingsmateriaal op?

Nee, wij nemen het verpakkingsmateriaal niet retour. Je kunt de houten bok of transport pallet weggooien.

Open/sluit accordeon

5d. Vragen over de Webshop - Retourneren

Wat is de retourtermijn?

Bestellingen kunnen tot 14 dagen na ontvangst geretourneerd worden.

Open/sluit accordeon

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

We verzoeken je een retour aan te melden via onze retourformulier. We zullen vervolgens een afspraak inplannen om de bestelling bij je thuis op te halen.

Open/sluit accordeon

Zijn er kosten verbonden aan een retourzending?

De kosten voor een retourzending bedragen €99,-.

Open/sluit accordeon

5e. Vragen over de Webshop - Annuleren

Tot wanneer kan ik mijn bestelling annuleren, als deze nog niet is geleverd?

Omdat wij met korte bezorgtijden werken, is het niet mogelijk een geplaatste bestelling te annuleren.

Open/sluit accordeon

Andere vraag?

Staat jouw vraag en dus antwoord er niet bij?
Neem dan contact op met een Verasol winkel.