Hoeveel staanders zijn er nodig bij een aluminium overkapping?

20 oktober 2020 - Tips

Aantal staanders nodig aluminium overkapping

Hoeveel staanders je nodig hebt voor jouw aluminium overkapping is afhankelijk van de breedte ervan. Je hebt altijd minimaal twee staanders nodig. Logisch, want anders heeft jouw veranda - letterlijk - geen poot om op te staan. Bij een veranda van Verasol is een extra middenstaander vaak niet eens nodig! In deze blog leggen we je uit hoe dat kan. 

Onbelemmerd genieten 

Heb jij een flink terras en wil je geen last hebben van een extra middenstaander? Dat is geen enkel probleem. Middels een verstevigde goot zorgen wij ervoor dat de meeste overkappingen tot wel zeven meter breed op twee palen kunnen. Zo kun jij optimaal genieten, zonder onderbreking van het uitzicht. 

Een vrijstaande overkapping

Heb jij een terras op een andere plek in de tuin, dan direct aan je woning? Of wil je een ander gedeelte in je tuin overkappen? Kies dan voor een vrijstaande of losstaande overkapping. Deze staat altijd op minimaal vier palen (op iedere hoek één) wegens het gebrek aan muurbevestiging. 

Waarom wel of geen middenstaander? 

Zoals je ziet, is er veel mogelijk op het gebied van staanders. Natuurlijk kan het zo zijn dat jij het aangezicht van zo’n middenstaander juist mooi vindt. In dat geval is het altijd een optie om een extra staander of twee te plaatsen, zelfs als dit technisch gezien niet nodig is. 

Persoonlijk advies

Heb je behoefte aan persoonlijk advies? Wij staan altijd voor je klaar. Neem contact op met één van onze winkels voor meer informatie. 

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je vrijblijvend adviseren bij een van onze winkels of dealers.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Plan dan een adviesgesprek!