De weg van jouw droomproject: Ons productieproces

22 februari 2024 - Tips , Uitgelicht

De aankoop van een terrasoverkapping, tuinkamer of een glazen schuifwand is niet zomaar een aankoop. Er gaat een hoop aan vooraf, zodat jouw droom écht werkelijkheid wordt.

In deze blog krijg jij een inkijkje achter de schermen van jouw droomproject. Van bestelling tot compleet product; wij vertellen je alles.

Het begint allemaal in Wachtendonk, Duitsland. Hier is onze eigen fabriek gevestigd. Hoogwaardige maatwerkoplossingen worden hier gemaakt.

Stap 1: Jouw idee wordt werkelijkheid

Je start met het samenstellen van jouw droomproject bij een van onze winkels. Of het nou gaat om een betaalbare Greenline veranda, een elegante Profiline of een moderne Cube. Er is altijd iets wat bij je past. Met jouw handtekening onder de bestelling zetten we samen de eerste stap naar jouw nieuwe overkapping.

Stap 2: Planning en precisie in de productie

Nadat we jouw bestelling hebben ontvangen plannen we deze in bij onze productie. We zorgen ervoor dat elk detail zorgvuldig wordt overgenomen.

Stap 3: De wegen splitsen hier

Vanaf stap drie splitst de weg zich. Dat is afhankelijk van de productielijn: veranda's, glazen schuifwanden of vensterbouw. Elke lijn volgt een specifiek proces om ervoor te zorgen dat jouw wensen perfect worden verwezenlijkt! Een van de voordelen van onze eigen productie is dat we zelf tussentijdse kwaliteitscontroles uit kunnen voeren.

Veranda's: Van idee tot product

Voor veranda's (en ook voor andere productielijnen) begint het proces bij het verzamelen van de materialen. Van schroeven tot aluminium profielen: we halen alles uit ons magazijn. Heb je ook LED-spots besteld? Dan nemen we die ook mee in deze stap.

We snijden de aluminium profielen perfect op maat en ook polycarbonaat (indien van toepassing) wordt op maat gesneden. Hierna wordt alles zorgvuldig verpakt voor transport.

Glazen schuifwanden: Waar elegantie en functionaliteit samenkomen.

De productie van onze glazen schuifwanden begint met de levering van op maat gemaakte glaspanelen. In onze fabriek plaatsen we dit glas dan in de zogenaamde geleiderails. In deze constructie zitten hoogwaardige wieltjes zodat de wanden soepel open en dicht kunnen.

Hier voegen we nog een boven rail, een onder rail, U-profielen en montage accessoires aan toe. Dan is het glazen schuifwanden pakket compleet. We verpakken het zorgvuldig zodat het veilig vervoerd kan worden.

Vensterbouw: Vakmanschap op maat

Laten we ook een kijkje nemen achter de schermen van onze vensterbouw-lijn.

Hier maken we frames voor schuifdeuren, voor- en zijwanden of draaikiepramen. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Ook hier wordt ieder aluminium profiel nauwkeurig op maat gesneden en met de grootste zorg verwerkt.

Stap 4: De wegen komen weer samen

Ondanks de drie verschillende productielijnen voor veranda's, glazen schuifwanden en vensterbouw zijn ze uiteraard op elkaar afgestemd. Heb je bijvoorbeeld een overkapping met zijwanden besteld? Dan worden de op maat gemaakte producten na stap 3 weer samengevoegd.

Stap 5: This is where the magic happens!

Jouw droomproject wordt hier werkelijkheid. En daar worden wij ook enthousiast van. Hier komen alle elementen samen en zien we een mooi project tot stand komen. Onze deskundigheid en jarenlange ervaring komen hier goed van pas!

Een bijzondere situatie: Onze Smartline

We willen ook nog even aandacht geven aan onze DIY overkapping: de Smartline. Omdat deze veranda uit prefab componenten bestaat vindt deze een snellere weg door het productieproces. Natuurlijk blijven kwaliteit en onze zorgvuldige controles hier van toepassing.

Uw project in de beste handen

Elke stap in ons productieproces wordt gekenmerkt door precisie, passie en het streven naar perfectie. In onze eigen fabriek in Duitsland streven we naar de hoogste kwaliteitsnormen. Zo'n eigen fabriek biedt ook de flexibiliteit om écht maatwerk te leveren. Zo kunnen we aan al jouw wensen voldoen.

Wil je jouw droom ook werkelijkheid zien worden? Doe vooral even inspiratie op in een winkel bij jou in de buurt of plan een adviesgesprek. Onze collega's helpen je graag.

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je vrijblijvend adviseren bij een van onze winkels of dealers.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Plan dan een adviesgesprek!