Wat een feestje: de vtwonen metamorfose in Oss

3 april 2022 - vtwonen

vtwonen - Weer verliefd op je huis | 3 april 2022

Wat een feestje: de vtwonen metamorfose in Oss

Bas en Eddie wonen samen in een split-level woning in Oss. De woning in kwestie? Uniek, van binnen én van buiten. Dat tegenpolen elkaar aantrekken wordt namelijk direct duidelijk wanneer je door hun bijzondere huis loopt. Op de begane grond vind je de invloeden van Bas; veel kleur, neon accenten en accessoires. Op de tweede woonlaag overwint het credo less is more van Eddie. Waar het koppel het wel over eens is? Simpel. Er moet een fijne plek komen om gasten te ontvangen en vermaken. 

Aan vtwonen-styliste Marianne de schone taak om van de woning één geheel te maken én daarnaast extra leefruimte te creëren als decor voor feestjes. Marianne ontwierp - samen met Verasol - een tuinkamer op maat waarin alle woonwensen van het stel samenkomen.

Een unieke tuinkamer passend bij een unieke woning

De woning van Bas en Eddie is verdeeld over verschillende woonlagen. Dat geeft een speels effect en zorgt daarnaast voor prachtige, hoge plafonds. Om verliefd op te worden! Maar zo’n split-level huis brengt ook challenges met zich mee. Zeker wanneer het op de tuinkamer aankomt. Gelukkig draaien wij onze handen niet om voor een uitdaging. Onze oplossing? 

Maatwerk natuurlijk. We kozen ervoor om de Profiline veranda te verhogen met raamkozijnen. Zo bereiken we een hoog niveau. Letterlijk.  De overkapping is zo’n 4 meter hoog en sluit daardoor naadloos aan op het design van de woning. Wat een eyecatcher, vind je ook niet?

We sluiten de zijkanten van de overkapping af met aluminium delen. Dat geeft de overkapping niet alleen een stoer uiterlijk, maar ook de nodige privacy. Dankzij de stijlvolle glazen schuifwanden pikken Bas en Eddie het eerste voorjaars- én het laatste najaarszonnetje mee. Ze zitten beter beschut tegen wind en regen, behouden een vrij zicht op de tuin en het park achter hun huis en genieten dus het hele jaar door van het buitenleven!

De ideale plek voor een feestje

Marianne kiest in de tuinkamer voor een donkere basis (antraciet) met lichte, moderne meubels. Hierdoor komen de statement accessoires (waaronder een echte discobal) des te beter uit de verf. Een kunst olijfboom - niet van echt te onderscheiden én dus ideaal in een tuinkamer - en een aantal blauwe details maken de tuinkamer helemaal af. De uitnodigingen voor het eerste feestje zullen dan ook vast niet lang op zich laten wachten. Dat kan met zo’n heerlijke plek niet anders. 

Bijkomend voordeel? De mannen hoeven zich geen zorgen te maken dat een feestje - letterlijk - in het water valt. Het stel - en hun gasten - zitten namelijk heerlijk beschut tegen weer en wind. Zelfs een oer-Hollandse lentestorm zijn zij de baas. Proost!

 

Sfeerimpressie

Geïnspireerd door de metamorfose?

Je vindt alle details over deze vrijstaande Profiline tuinkamer in ons shop the look blog. Zo kun jij eenvoudig ook zo'n fijne extra leefruimte bij jou thuis creëren. Ben je er nog niet helemaal uit hoe een tuinkamer of overkapping bij jouw woonstijl past? Download dan ons gratis magazine voor nog meer inspiratie! 

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren met een afspraak op afstand.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Maak een afspraak in een winkel.