Hoeveel LED spotjes heb je nodig in een overkapping?

18 december 2023 - Tips

Hoeveel led spotjes nodig bij overkapping? | Verasol

Wil je ook ‘s avonds kunnen genieten van jouw overkapping? Dan creëer je met inbouw LED verlichting eenvoudig de juiste sfeer.

Het aantal spots dat je nodig hebt, is natuurlijk volledig afhankelijk van jouw wensen. Over het algemeen geven twee tot drie LED spotjes per ligger voldoende licht voor een sfeervol geheel. In deze blog vertellen we je alles over spots voor je overkapping of tuinkamer

Hoeveel licht geven spotjes in een overkapping? 

Onze LED spots zijn 3 watt per lamp en hebben een lichtopbrengst van 155 Lumen. Dit is genoeg licht voor een gezellig avondje samen. Liever alleen genieten, met bijvoorbeeld een boek? Kies dan voor extra accentverlichting om zo een specifiek deel van jouw overkapping sterker te verlichten. 

Je kunt kiezen voor een set van zes of negen LED-spots, die uiteraard ook met elkaar te combineren zijn tot een set van 12 LED-spots. Behoefte aan meer of minder licht? Geen enkel probleem: al onze LED-spots zijn dimbaar. Daarbij zijn de spotjes ook met een afstandsbediening te bedienen. Handig!

Natuurlijk bieden wij speciale buitenspots voor je overkapping. Deze zijn bestand tegen de omstandigheden in je tuinkamer. Mocht je kiezen voor een ander soort verlichting als aanvulling op de inbouwspots, houd hier dan ook rekening mee.

Welke opties zijn er nog meer op het gebied van verlichting? 

Naast onze hoge kwaliteit LED spotjes zijn er nog talloze andere mogelijkheden om je veranda te verlichten. Een vloerlamp is een uitstekende keuze om bepaalde gebieden in je overkapping extra te belichten. Met een vloerlamp kun je een gezellige sfeer creëren en tegelijkertijd functionele verlichting toevoegen. Plaats de vloerlamp bijvoorbeeld naast een zithoek of bij de eettafel, zodat je ook 's avonds comfortabel kunt genieten van je veranda.

Naast vloerlampen kun je ook kiezen voor hanglampen of wandlampen om je veranda te verlichten. Hanglampen zijn perfect voor boven de eettafel of de bar, terwijl wandlampen een mooie toevoeging kunnen zijn aan de zijwanden van je veranda. Deze lampen kunnen zowel een decoratieve als functionele rol spelen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de indeling van je veranda.

Om een warme en gezellige sfeer te creëren, kun je ook gebruik maken van sfeerverlichting. Denk hierbij aan string lights of lampionnen die je langs de randen van je veranda kunt hangen. Deze lichten zorgen voor een speels effect en geven je veranda een feestelijke uitstraling. Bovendien zijn deze lichten vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor je je veranda kunt aanpassen aan de gelegenheid of het seizoen.

Naast de keuze voor verschillende soorten verlichting, is het ook belangrijk om na te denken over de lichtkleur en de intensiteit van de verlichting. LED lampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, variërend van warm wit tot koel wit. Warm wit licht is gezellig en ontspannend, terwijl koel wit licht energiek en helder is. Daarnaast kun je met dimbare LED lampen de intensiteit van het licht aanpassen aan je persoonlijke voorkeur en de gewenste sfeer.

Meer weten over LED-verlichting en de mogelijkheden voor jouw overkapping? Neem contact op met een Verasol winkel bij jou in de buurt. Onze adviseurs staan voor je klaar.

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je vrijblijvend adviseren bij een van onze winkels of dealers.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Plan dan een adviesgesprek!