De vtwonen metamorfose in Noordwijk

19 september 2021 - vtwonen

VTWonen Weer verliefd op je huis | Seizoen 15

Tuingeluk met Verasol Profiline

Naomi en de Australische Damian wonen samen met hun drie zoontjes in een prachtig karakteristiek huis in Noordwijk. Naomi houdt van een romantische stijl met ronde vormen en pasteltinten, waar Damian juist meer is van de aardse kleuren en robuuste materialen. Hoe deze verschillende woonstijlen zich uiten in hun huidige interieur? Een leeg en kaal huis, omdat ze geen gezamenlijke keuze kunnen maken. Dat voelt voor beide niet als een gezellig thuis. 

Het Australische buitenleven

Omdat Damian uit Australië komt, is hij gewend om veel buiten te wonen en leven. Dan is het fijn om bij het strand van Noordwijk te wonen, maar het Nederlandse weer helpt niet altijd mee als het aankomt op genieten van het buitenleven. Daarnaast komen in het interieur maar weinig elementen voor die Damian aan zijn thuisland doen denken. VTWonen stylist Liza Wassenaar heeft daar hele creatieve oplossing voor bedacht en schakelde de hulp in van Verasol.

Binnen met buiten verbinden

Liza koos voor een op maat gemaakte Verasol Profiline tuinkamer die écht anders-dan-anders is. Wat maakt deze tuinkamer zo bijzonder? De onderkant is dicht en de bovenkant juist licht en open dankzij de glazen schuiframen. Hierdoor creëer je een gezellige sfeer, maar behoud je tegelijkertijd een hele hoop licht wat het buitengevoel versterkt. Tegen de wand is een royale hoekbank geplaatst met een grote eettafel en stoelen waar het gezin lekker lang kan tafelen en borrelen. "Zo'n tuinkamer vast aan de woonkamer is als het ware een verlengstuk van binnen naar buiten en voelt alsof je echt buiten leeft", licht Liza haar keuze toe. Ze koos voor een off-white Profiline - precies dezelfde kleur als de deuren en kozijnen van het huis waardoor het geheel rustig blijft. De verbinding tussen binnen en buiten is ook heel mooi gemaakt. In de tuinkamer zijn dezelfde stijl meubels gebruikt als binnen. De twee ruimtes vormen nu een perfecte balans.   

Sfeerimpressie

Laat je inspireren door de metamorfose

Licht, symmetrie en comfort

Doordat de Verasol Profiline zoveel keuzemogelijkheden heeft, kon Liza een tuinkamer plaatsen die perfect past bij de stijl van het huis. Zo is bijvoorbeeld de symmetrie die deze karakteristieke woning heeft heel duidelijk terug te zien in de tuinkamer. Door het glazen dak behoud je daglicht in de tuinkamer, maar ook binnen in huis verlies je geen licht.

De elektrische bovendakzonwering zorgt ervoor dat er geen Australische temperaturen bereikt worden in de tuinkamer. Het ideale van zonwering aan de bovenkant van het dak is dat je de warmte optimaal buiten houdt. Bovendien bespaart het een heleboel ruimte aan de binnenkant én kunnen de LED-spotjes ook met dichte zonwering goed licht geven. De beige kleur van ze zonwering matcht weer heel mooi met de inrichting.

Ook thuis genieten van een tuinkamer?

Met de Verasol Profiline veranda's en tuinkamers kun je alle kanten op. Maak een afspraak met een van onze adviseurs in de winkel. Zij kunnen je voorzien van een advies volledig op maat, passend bij jouw wensen en stijl. Op zoek naar nog meer inspiratie? Download dan ons gratis inspiratiemagazine!