Shop the Look - Profiline in Noordwijk

19 september 2021 - vtwonen

VTWonen Weer verliefd op je huis | Seizoen 15

De Profiline tuinkamer in Noordwijk

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van vtwonen - Weer verliefd op je huis zagen we de woonvraag van Naomi en Damian in Noordwijk. Damian komt uit Australië en mist in Nederland het buiten zijn. Om dat Australische outdoor gevoel te creëren, maar wel passend bij het Nederlandse weer, ging Liza aan de slag met een volledig op maat gemaakte Verasol Profiline tuinkamer. We vertellen je alles over deze tuinkamer! 

Helemaal op maat

De off-white Profiline uit de aflevering is geheel op maat gemaakt. Liza koos voor deze kleur omdat de kozijnen en het schilderwerk van het karakteristieke huis in Noordwijk ook off-white zijn. Met de symmetrie van het huis is ook rekening gehouden in het tuinkamerontwerp. Aan beide zijden heeft de tuinkamer een doorloop. Aan de linkerkant met een deur waardoor je de tuinkamer in en uit kunt gaan. De rechterkant is juist open zodat ook de voorkant van het huis nog bereikbaar is. 

Binnen genieten van buiten

De tuinkamer is heerlijk licht door de vele ramen. Niet alleen fijn in de tuinkamer zelf, maar ook om de lichtinval binnen in het huis te behouden. Bij mooi weer kan de voorkant van de tuinkamer kan helemaal open dankzij de handige glazen schuiframen. Omdat de onderkant van de tuinkamer dicht is, kon optimaal gebruik worden gemaakt van de ruimte in de tuinkamer. Tegen de dichte wand is een grote hoekbank geplaatst en is een luxe loungehoek ontstaan. Wanneer het te fris is om de glazen schuifwand open te zetten maar je toch behoefte hebt aan wat frisse lucht, kan het draai-kiepraam aan de zijkant nog geopend worden. 

Verkoelende, ruimtebesparende én matchende zonwering

Het glazen dak van de tuinkamer zorgt voor veel licht, maar kan ook te warm worden als de Nederlandse zon Australische temperaturen benadert. Daarom is gekozen voor elektrische bovendakzonwering met afstandsbediening. Meestal zit zonwering aan de binnenkant, maar bovendakzonwering heeft zo zijn voordelen. Zo houdt zonwering boven op het dak de warmte optimaal buiten omdat de zon niet direct in contact komt met het glas. Daarnaast bespaart het ruimte aan de binnenkant en kunnen de LED-spotjes ook voor verlichting zorgen wanneer de zonwering dicht is. De zonwering is verkrijgbaar in vele verschillende tinten en daarom makkelijk te matchen met je interieur. Liza heeft bij deze uitvoering gekozen voor een beigetint die heel goed past bij de inrichting van de tuinkamer.  

Sfeervolle inrichting

De trendy Japandi woonstijl is goed terug te zien in het interieur dat is toegepast in de tuinkamer. Het natuurlijke kleurenpalet zorgt voor rust en een luxe uitstraling. De royale hoekbank en de op maat gemaakte marmeren tafel staan centraal en de stoelen met zachte, ronde vormen passen hier ook perfect bij. Tot slot is de ruimte afgemaakt met planten om het buitengevoel te versterken en prachtige accesoires en servies. Benieuwd naar de mooie meubels en accessoires? Neem een kijkje bij Eijerkamp

Sfeerimpressie

Laat je inspireren door de metamorfose

Ook thuis genieten van een tuinkamer?

Met de Verasol Profiline veranda's en tuinkamers kun je alle kanten op. Kom meer te weten over de verschillende mogelijkheden van Profiline of maak een afspraak met een van onze adviseurs in de winkel. Zij kunnen je voorzien van een advies volledig op maat, passend bij jouw wensen en stijl. Op zoek naar nog meer inspiratie? Download dan ons gratis inspiratiemagazine! 

Productspecificaties

KenmerkenInfo
ProductVerasol Profiline tuinkamer met kristalhelder glasdak, glazen schuiframen, deur en draai-kiepraam
OpstellingTegen achterzijde gevel van bestaande woning
KleurOff-white (RAL 9001 structuurlak)
Afmetingen6600 x 3500mm (breedte x diepte)
DakbedekkingGelaagd veiligheidsglas blank 44.2, totale dikte glas 8mm
VoorkantAluminium deur met glas, 4 glazen schuiframen boven en off-white (RAL 9001) rabatdeel onder 
Zijkant RechtsVierdelige aluminium kozijnen zijwand inclusief draai-kiepraam boven en off-white (RAL 9001) rabatdeel onder  
Zijkant LinksDichte wand van off-white aluminium rabatdelen
GootType klassiek
LED-verlichting9x eco LED-verlichting met afstandsbediening (dimbaar)
ZonneweringElektrische bovendakzonwering W350 in beige met afstandsbediening

Een tuinkamer is een plek waar je het hele jaar door plezier van hebt. Het is een afgeschermde (maar niet-geïsoleerde) leefruimte die bescherming biedt tegen weersinvloeden zoals wind en regen. Bij Verasol betreft het altijd een aluminium constructie met een glas of polycarbonaat dakbedekking en met voor- en zijwanden. Deze wanden zijn in vele (niet-geïsoleerde) uitvoeringen leverbaar. Laat je goed informeren door onze adviseurs voor afwerkings- en interieurmogelijkheden. Denk hierbij aan temperatuurregeling, meubelmaterialen en beplanting.

Grenzeloze keuzemogelijkheden

Verasol Profiline

Wil jij ieder seizoen kunnen genieten van meer leefruimte? Met de Verasol Profiline worden die dromen werkelijkheid.

De Verasol Profiline heeft grenzeloze keuzemogelijkheden in opties en accessoires, waardoor jij de volledige keuzevrijheid hebt. Dankzij een stevigere constructie, is de Profiline in meer afmetingen zonder extra staanders (ook tot vier meter diep bij glas) te verkrijgen dan de Verasol Greenline.

  • Verkrijgbaar in 15 kleuren
  • Volledig naar wens samen te stellen
  • Standaard 10 jaar garantie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren met een afspraak op afstand.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Maak een afspraak in een winkel.