Het verschil tussen een houten en een aluminium terrasoverkapping

9 juli 2020 - Tips

Wat is het verschil tussen een houten en een aluminium terrasoverkapping?

Zie jij jezelf al zitten? Onder jouw nieuwe overkapping, met een verse kop koffie in de hand en uitkijkend over de tuin? Een droom die werkelijkheid wordt! Maar voordat het zover is, zijn er eerst een aantal keuzes te maken. En dat begint bij de basis: voor welk type overkapping ga je? Kies je voor een aluminium of een houten terrasoverkapping? In deze blog leggen we de kenmerken van deze twee populaire materialen uit. Ook vertellen we je de voor- én nadelen. 

Een houten overkapping 

Zeg je hout, dan zeg je warmte en sfeer. Een houten veranda of tuinkamer geeft een natuurlijke en landelijke uitstraling aan jouw woning en tuin. Een voordeel van een hout is dat het materiaal in veel gevallen makkelijk te bewerken is. Hierdoor kun je jouw overkapping vaak in iedere gewenste kleur verven. 

Doordat hout een natuurlijk materiaal is, is het daarentegen wel zeer gevoelig voor weersinvloeden. Regen en andere neerslag kunnen een negatief effect hebben op de duurzaamheid van een houten overkapping. Het vereist dan ook beduidend meer onderhoud dan een aluminium veranda. Ook is een houten overkapping vaak zwaarder én duurder dan een aluminium variant. 

Een aluminium veranda 

In tegenstelling tot bij een houten overkapping vergt een aluminium veranda vrijwel geen onderhoud. Het materiaal is ontzettend onderhoudsvriendelijk en gaat jaren mee. Een sopje is vaak al genoeg. Daarnaast roest aluminium niet en kan het zelfs de meest extreme weersomstandigheden prima aan. 

Aluminium overkappingen zijn over het algemeen in verschillende – tijdloze – kleuren verkrijgbaar. Zo kun je bij Verasol terecht voor overkappingen in antraciet, wit en brons maar ook in diverse speciale kleuren. Deze passen bij iedere woning en iedere stijl. Door verschillende opties en accessoires toe te voegen, creëer je een overkapping die helemaal naar wens is. 

Jarenlang plezier van jouw overkapping

Beide materialen hebben hun eigen voor- en nadelen. Afhankelijk van jouw wensen, stel je een overkapping samen waar je nog jaren plezier aan beleeft. Neig je naar een aluminium overkapping? Kom dan eens langs in één van onze winkels. Hier staan een groot deel van de mogelijkheden voor je opgesteld. Zo ervaar je jouw nieuwe aanwinst van dichtbij. Onze adviseurs helpen je graag met een advies op maat.