Een vrijstaande overkapping of een overkapping aan huis, wat kies jij?

25 juli 2022 - Inspiratie

Bij de aanschaf van een overkapping denk je over verschillende dingen na. De mogelijkheden zijn tenslotte bijna eindeloos. Maar voordat je de knoop doorhakt over zaken als dakbedekking en zonwering is er één belangrijke vraag die jij jezelf moet stellen. Namelijk… kies ik voor een vrijstaande overkapping of een overkapping aan huis? Beide opties hebben zo hun eigen voordelen. In deze blog ontdek je welke dat zijn. Zo maak jij een weloverwogen keuze. 

Waarom een veranda aan huis? 

Wil jij vaker van het buitenleven genieten? Dan is een overkapping aan huis een goede keuze. Dit is namelijk een ideale manier om binnen met buiten te verbinden. De overkapping wordt dan een verlengde van je woonruimte. Daarmee verlaag je de drempel om naar buiten te gaan. Uiteraard helpt ook het prachtige uitzicht op de tuin daarbij. 

Een veranda aan huis is daarnaast ook hartstikke praktisch. Hij beschermt je bijvoorbeeld ook tegen wind en neerslag, waardoor je droog je huis in- en uitloopt. Handig! 

Waarom een vrijstaande overkapping? 

Gezegend met een grote tuin? Dan behoort een vrijstaande overkapping ook tot de mogelijkheden. Deze kun je op iedere gewenste plek in jouw tuin (laten) plaatsen, afhankelijk van jouw wensen. Houd hierbij rekening met de stand van de zon, zeker wanneer je van een schaduwrijk plekje wilt kunnen genieten. 

Een vrijstaande aluminium overkapping kun je daarnaast ook gebruiken als speelruimte voor jongere kinderen. Maar ook oudere kinderen zullen er graag zitten. Zij ervaren een gevoel van vrijheid, terwijl jij - dankzij de glazen voor- en zijwanden - een oogje in het zeil houdt. Juist behoefte aan een ruimte om te werken, buitenshuis? Ga ervoor. Al dat groen doet wonderen voor je inspiratie, beloofd! 

Meer inspiratie opdoen?

Of heb je behoefte aan een advies op maat? Kom dan langs in één van onze winkels. Hier staan onze adviseurs voor je klaar met een uitgebreid advies. 

Eerst nog wat ideeën verzamelen? Dat kan. Kijk dan op onze #happymetverasol pagina

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren met een afspraak op afstand.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Maak een afspraak in een winkel.