Dit zijn ze: dé kersttrends van 2022 voor je veranda of tuinkamer!

23 november 2022 - Inspiratie

De kerstdagen staan weer voor de deur. En dat betekent… Tijd om het thuis gezellig te maken met sfeervolle accessoires. Ook in je tuinkamer of veranda kun je losgaan met kerstdecoraties, voor het ultieme kerstgevoel.

Geen idee waar je moet beginnen? Dan zit je op deze pagina goed. Wij zetten dé kersttrends voor 2022 voor je op een rijtje. Een hint; een deel hiervan heb je waarschijnlijk al in huis!

Duurzaam én goed voor je portemonnee; upcyclen

Je kent het wel, die dozen vol spullen van voorgaande jaren. Heb jij deze ook ergens op zolder of in de schuur verstopt? Haal deze dan onder het stof vandaan en ga er eens kritisch doorheen. Je zult zien dat er voldoende leuks tussen zit dat prima weer een jaar mee kan. Vind je je accessoires toch net te saai? Steek ze dan in een nieuw jasje door ze te upcyclen. Met een likje verf bijvoorbeeld. Dat is goed voor het milieu én voor je bankrekening.

Extra tip; organiseer eens een accessoire ruil met vrienden of familie. Gezellig!

De kerstkleuren voor 2022

Bij kerst denk je natuurlijk direct aan een boom vol rode en gouden ballen. Dat kan natuurlijk altijd, maar je kunt het ook eens over een andere boeg gooien. De kerstkleuren van dit jaar zijn namelijk juist zilver, oudroze, donkerpaars en diepgroen.

Prachtige kleuren, die je daarnaast uitstekend met elkaar kunt combineren. Bedenk voordat je op shop-avontuur gaat welke kleuren jij wilt hebben om te voorkomen dat het een allegaartje wordt. Happy shopping!

Persoonlijk tintje aan je boom

Het is ontzettend hip om jouw kerstballencollectie aan te vullen met persoonlijke items. Ben je dol op dieren? Hang dan eens een ornament in de vorm van een hond, kat of varkentje in de boom. Ook voor bourgondiërs is er genoeg te vinden. Zo vind je op verschillende plekken hangers in de vorm van een hamburger, bitterbal of glas wijn. Wij zijn fan!

Ben jij een echte DIY-koning(in)? Ga dan zelf aan de slag. Print bijvoorbeeld wat foto’s uit van mooie herinneringen en bevestig deze met een klipje aan de takken. Of maak een lusje aan het ex-favoriete knuffeltje van je kind en hang ‘m in de boom.

Vergeet de tafel niet

Heb jij een tafel onder jouw overkapping staan? Daar kun je alle kanten mee op. Kies voor een mooi linnen tafelkleed in een van bovenstaande trendkleuren en vul deze aan met accessoires in dezelfde kleur. Zo verbind je binnen met buiten, op een eenvoudige manier.

Andere accessoires die je dit jaar veel ziet? Minimalistische glazen kaarshouders en papieren kerststerren. Om het geheel af te maken sprinkel je nog wat glitter over de tafel heen. Stofzuigen doen we na de kerstdagen wel weer!

Meer inspiratie opdoen?

Lees onze Winter Wonderland blog voor meer tips of bezoek onze #happymetverasol pagina. Hier ontdek je wat andere mensen van hun tuinkamer of veranda maken tijdens de feestdagen. Geniet ervan!

 

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je vrijblijvend adviseren bij een van onze winkels of dealers.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Plan dan een adviesgesprek!