De mogelijkheden voor een overkapping in een kleine tuin

2 juni 2021-Tips

Heb jij grote dromen, maar een kleine tuin? Niet getreurd! Want ook - nee, juist - een kleine tuin tover je in een handomdraai om in een waar paradijs. Inclusief die overkapping die al jaren bovenaan je wensenlijstje staat. Daar heb je namelijk helemaal geen hectare grond voor nodig.

In deze blog delen we de mogelijkheden voor een overkapping in een kleine tuin met je. Waar begin je, en waar moet je rekening mee houden? Lees snel verder!

Een overkapping in een kleine tuin? Het ontwerp is essentieel!

Het begint allemaal aan de tekentafel. Maak een plattegrond van je tuin, zodat je direct kunt zien hoeveel ruimte je daadwerkelijk hebt. Vervolgens kun je gaan puzzelen met de indeling. Welke elementen in jouw kleine tuin liggen vast? En met welke kun je schuiven? Probeer het een en ander uit. De kans is groot dat je met een paar relatief kleine aanpassingen toch genoeg plek kunt maken voor een veranda. En vergeet niet: een overkapping creëert niet alleen extra leefruimte, het is ook nog eens super praktisch. Jouw tuinmeubelen staan namelijk altijd droog, zelfs in de stromende regen. Handig!

Houd het simpel

Nu je weet waar de overkapping gaat komen, is het tijd voor de rest van de tuin. Bij het inrichten van een kleine tuin is het belangrijk om het zo simpel mogelijk te houden. Het wordt namelijk al snel te druk. Laat jouw overkapping dan ook de show stelen om de rust en balans in de tuin te behouden.

Ga daarnaast bijvoorbeeld voor een mooi terras met grote tegels. Tegels in een groot formaat doen je tuin groter lijken dan dat ie eigenlijk is. Ook verhoogde borders met beplanting doen het vaak goed in een kleine tuin. Door met verschillende niveaus te werken, oogt je tuin ook weer net dat beetje groter. Daarnaast houd je meer ruimte over om te zitten.

Het inrichten van jouw overkapping

Jouw overkapping hoeft niet groot te zijn om er een heerlijke plek van te maken. Ook hier kan een plattegrond weer uitkomst bieden. Zo kun je spelen met de indeling om de ruimte optimaal te gebruiken. Kies voor lichte kleuren om het geheel optisch groter te laten lijken. Wat dacht je van witte kuipstoelen rondom een licht eiken eettafel? Of kussens in een pasteltint voor de lounge set? Voeg vervolgens wat meer kleur toe met behulp van leuke accessoires. Maar bedenk ook hier: less is more.

Wil je meer weten over het inrichten van je veranda? Lees dan deze blog!

Inspiratie opdoen?

Kom dan langs in één van onze winkels. Er zit er altijd een bij jou in de buurt. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring op het gebied van veranda’s en overkappingen en helpen jou dan ook graag met een advies op maat. Uiteraard onder het genot van een goede kop koffie.

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je (thuis) inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren in een Verasol winkel.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Bezoek een Verasol winkel.