Welke zonwering is geschikt voor mijn overkapping?

6 mei 2021-Blog

Welke zonwering is geschikt voor mijn overkapping? | Verasol

Genieten van een beetje extra schaduw, de warmte van de zon buiten houden of simpelweg meer privacy creëren onder jouw overkapping. Wat je wens ook is, met de juiste zonwering krijg je het voor elkaar. En het mooiste van alles? Zonwering is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Maak gebruik van onderdak- of bovendakzonwering tegen hoogstaande zon. En verrijk je veranda met screens om je te beschermen tegen de laagstaande zon. Welke zonwering geschikt is voor jouw overkapping, leggen we uit in deze blog.

Zonwering onder je overkapping

Met zonwering onder je overkapping - oftewel: onderdakzonwering - bepaal je zowel de temperatuur als de lichtinval onder je overkapping. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt deze zonwering aan de onderzijde van het dak van de veranda gemonteerd. Zo is de zonwering beschermd tegen weersinvloeden en vuil van buitenaf.

Bij Verasol vind je vier typen onderdakzonwering: zonnedoeken (perfect voor polycarbonaat daken), T90, T200 en T350. Zonnedoeken en T90 zonwering bedien je handmatig. De andere types kunnen ook elektrisch bediend worden. Lees meer op onze onderdakzonwering pagina.

Handige uitbreiding

Vario-Volant zonwering

Heb jij interesse in een T200 of T350 zonwering voor onder jouw overkapping? En wil je deze uitbreiden, maar zijn screens net teveel van het goede? Dan is Vario-Volant zonwering ideaal voor jou. Dit is een oprolbaar zonnedoek, dat geïntegreerd wordt in de voorzijde van de onderdakzonwering. Perfect in situaties waarin het licht van de laagstaande zon niet gewenst is.

Zonwering boven je overkapping

Zonwering boven je overkapping noemen we ook wel bovendakzonwering. Deze monteren we boven op het dak. Hierdoor wordt de warmte van de zon geblokkeerd, voordat deze het dak bereikt. Zo blijft het lekker koel onder jouw overkapping. In tegenstelling tot onderdakzonwering is bovendakzonwering altijd elektrisch aangedreven. Hij kan bediend worden met afstandsbediening of schakelaar.

Screens als zonwering voor de zijkant van je overkapping

Juist last van de laagstaande zon? Dan zijn screens een goede oplossing. Ook wanneer je behoefte hebt aan privacy, zijn screens ideaal. Ze worden aan de zij- of voorkant van je veranda of tuinkamer geplaatst en zakken verticaal naar beneden om lichtinval (en nieuwsgierige blikken) te blokkeren. Extra fijn? Je zit beschut tegen de wind én ze houden vervelende insecten buiten. Wat wil je nog meer!
Op zoek naar meer informatie over screens? Klik dan hier.

Welke zonwering is geschikt voor jou?

Zo zie je maar weer, de keuze is reuze. Welke soort zonwering geschikt is voor jouw overkapping is volledig afhankelijk van jouw specifieke situatie en jouw wensen. Waar je ook voor kiest, wij weten zeker dat jij ook met warm weer lekker kunt genieten van jouw overkapping.

Advies nodig? Of eerst wat inspiratie opdoen? Kom eens langs in één van onze winkels. Onze ervaren adviseurs helpen je graag op weg. Er zit er altijd een bij jou in de buurt!

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je (thuis) inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren in een Verasol winkel.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Bezoek een Verasol winkel.