Welk type zonwering past bij mijn overkapping?

25 april 2022 - Inspiratie

De zon laat zich steeds vaker van z’n beste kant zien. Genieten, zeker na een lange winter. Ook onder de overkapping stijgt de temperatuur. Zonwering is dan geen overbodige luxe. Dit houdt niet alleen een deel van de warmte buiten, het zorgt ook voor extra schaduw en privacy. Onze zonwering is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Je vindt dus altijd een product dat bij je past. In deze blog helpen we je bij het maken van de juiste keuze. 

Onderdakzonwering voor meer schaduw 

Onder je overkapping genieten van de nodige schaduw? Kies dan voor onderdakzonwering. Deze wordt onder het dak van je veranda of tuinkamer gemonteerd waardoor het doek beschermd is tegen vuil en weersinvloeden van buitenaf. Het voordeel van onderdakzonwering is dan ook dat het doek gewoon uit kan blijven staan. Ook als je niet thuis bent. Je hoeft dus niet halsoverkop naar huis te scheuren of naar buiten te rennen bij donkere wolken! 

Deze zonwering bestaat uit één groot doek dat handmatig of met een afstandsbediening opent en sluit. Om ervoor te zorgen dat het doek perfect past, wordt deze op maat gemaakt. Hierdoor is het ook mogelijk om onderdakzonwering onder ieder type overkapping en tuinkamer te plaatsen. 

Onderdakzonwering is verkrijgbaar in 4 types: zonnedoeken, T90, T200 en T350. De laatste 2 modellen zijn uit te breiden met Vario-Volant zonnedoeken. Deze worden onopvallend geïntegreerd in de voorzijde van de zonwering en zijn te bedienen met een aparte draaistang. Ideaal wanneer je laagstaande zon wil buitenhouden. Of gewoon wat extra privacy wilt creëren. 

Comfortabel zitten met bovendakzonwering 

Op warme dagen zit je heerlijk koel onder jouw overkapping met bovendakzonwering. Omdat deze zonwering boven op het dak wordt gemonteerd, blokkeert deze de warmte van de zon nog voordat deze het verandadak bereikt. Dat betekent; heerlijk koel genieten van je overkapping. En bijkomend voordeel? Hierdoor kun je ook gebruik blijven maken van de led-verlichting in je overkapping. 

Bovendakzonwering maakt gebruik van elektrische aandrijving. Je bedient deze met de bijgeleverde schakelaar of optionele afstandsbediening. Het jezelf makkelijk maken? Kies er dan voor om je zonwering uit te breiden met wind- en zonsensoren. Deze sensoren weten wanneer het te hard waait en sluit dan automatisch. Bij zon opent het doek zich juist, zodat het niet te warm wordt onder de overkapping. Da’s handig. Jij kunt je dus volledig verliezen in dat gloednieuwe boek. Geniet ervan! 

Ook dit product bestaat uit één doek en wordt op maat gemaakt. De zonwering past dan ook altijd. 

Meer privacy dankzij veranda screens

Screens zijn vooral handig wanneer je last hebt van de laagstaande zon, of bij behoefte aan meer privacy. Deze doeken worden aan de zij- of voorkant van je overkapping geplaatst en bewegen verticaal naar beneden voor meer schaduw. En natuurlijk voor meer bescherming tegen de nieuwsgierige blikken van de buren. 

Je bedient de screens met een afstandsbediening. Zo kun jij gewoon blijven zitten met een hapje en een drankje! 

Meer inspiratie opdoen?

Haal alles uit je overkapping met de zonwering van Verasol. Kom langs in één van onze winkels om de mogelijkheden van dichtbij te bekijken. Er zit altijd een winkel bij jou in de buurt. Onze adviseurs staan er voor je klaar met een goede kop koffie en een advies op maat. 

Benieuwd naar de zonwering van anderen? Kijk dan op onze #happymetverasol pagina

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren met een afspraak op afstand.

Download ons inspiratiemagazine

Boordevol ideeën en handige informatie voor een veranda of tuinkamer. Vraag het gratis aan.