Jouw tuinkamer als thuiskantoor

27 juli 2020 - Inspiratie

Jouw tuinkamer als thuiskantoor? Dit zijn de voordelen! 

Thuiswerken. Volgens verschillende onderzoeken zou het onze arbeidsvreugde, productiviteit én effectiviteit moeten verhogen. Maar hoe voorkom je dat je tijdens zo’n thuiswerkdag meer bezig bent met rondrennende kinderen, de was en de rest van het huishouden? Dat doe je door een aparte werkkamer te creëren, in plaats van aan de keukentafel te zitten. Wanneer je geen kamer over hebt, en geen zin hebt in een rigoureuze verbouwing kan jouw veranda of tuinkamer uitkomst bieden. Wij hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet! 

Wat is een tuinkamer? 

Natuurlijk kun je in de lente en zomer, als het weer het toelaat, uitstekend werken onder jouw terrasoverkapping. Maar wanneer het weer minder wordt, of de temperaturen dalen, is iets meer beschutting wenselijk. Door jouw veranda uit te breiden tot tuinkamer is er in deze ruimte ineens zoveel meer mogelijk! Dit doe je met behulp van voor- en zijwanden. Zo scherm je jouw veranda af, waardoor je beschut zit tegen de weerselementen. Regen en wind krijgen geen schijn van kans! Laat de zon zich van zijn beste kant zien? Zet dan de wanden juist open om een verkoelend windje toe te laten. Zo werk je lekker in de buitenlucht! 

Laat je inspireren door je tuin

Richt jij jouw tuinkamer in als kantoor? Dan is de kans groot dat jouw bureau uitzicht biedt op de tuin. Een mooi en rustgevend uitzicht, dat in veel gevallen ook nog tot de nodige inspiratie kan leiden. En laat dat nou net bevorderlijk zijn voor jouw productiviteit. Werken was nog nooit zo leuk! 

Een overvloed aan licht 

Een tuinkamer beschikt in veel gevallen over glazen wanden rondom. Veel licht gegarandeerd! Daglicht kent ontzettend veel voordelen ten opzichte van het alom gevreesde tl-licht en zorgt er dan ook voor dat jij met veel meer energie aan het werk kunt. Daarnaast bespaar je ook nog eens op je energierekening. Het glas zorgt er namelijk voor dat de veranda aangenaam warm wordt, zonder dat extra verwarming nodig is. Het heeft dus een isolerende werking. Een win-win situatie dus.

Een aparte ruimte voor optimale concentratie 

Kinderen, huisdieren of een partner kunnen allemaal voor afleiding zorgen. Voeg daar de rondslingerende was aan toe en je concentratie vliegt de deur uit. Door je terug te trekken in jouw tuinkantoor heb je geen last van contactgeluiden uit jouw woning. Hierdoor heb je het gevoel er echt even uit te zijn en kun je je waarschijnlijk beter concentreren op je werkzaamheden. 

 

 

Het bespaart tijd én geld 

In plaats van iedere ochtend de auto of de trein in te stappen naar kantoor, ben je nu in no-time op locatie. Dit bespaart niet alleen tijd (zeg maar ‘dag’ tegen de files) maar ook geld. Zo kun je de benzine in je tank gewoon gebruiken voor leuke dingen, en hoef je ook geen abonnement op het openbaar vervoer af te sluiten. 

Let op! 

Een tuinkamer is in de regel niet volledig geïsoleerd. In de winter kan het dus fris worden, terwijl het in de zomer soms wat warm kan worden. Je kunt er dan voor kiezen om jouw tuinkamer uit te breiden met verschillende opties en accessoires. Wat dacht je van een heater, voor een aangename temperatuur op de mindere dagen. En zonwering of screens voor de dagen waarop de zon net even té enthousiast schijnt? 

Direct aan het werk? 

Wil je direct aan de slag? Dat kan! Doordat producten van Verasol worden geproduceerd in onze eigen fabriek, kunnen wij snel leveren. Zo heb je jouw nieuwe werkkamer al binnen vier weken aan huis. Kom langs in een van onze winkels of vraag een prijsindicatie aan via deze link. 

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren met een afspraak op afstand.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Maak een afspraak in een winkel.