Ontdek de mogelijkheden van een tuinkamer!

24 mei 2023 - Inspiratie

Een tuinkamer aan huis of in de tuin, als verlengstuk van je woonkamer… Klinkt goed, toch? Nou, het kan zelfs nog beter! Zo’n tuinkamer is namelijk op oneindig veel manieren in te zetten en dus hartstikke multifunctioneel. Benieuwd naar al die mogelijkheden? Lees snel verder, we delen onze favorieten met je.

Thuiswerken in de tuinkamer

Vergeet de keukentafel of dat oude bureau op zolder. Wanneer je op zoek bent naar een plek waar je in volle concentratie kunt werken, moet je in de tuinkamer zijn. Hier kun je net wat meer afstand nemen van de rest van het huis, haar bewoners en die volle wasmand.

Even pauze? Geniet dan van het ononderbroken uitzicht op de tuin en laat het natuurlijke licht op je gezicht schijnen. Dat is goed voor je productiviteit én je creativiteit. Het enige wat je nodig hebt om jouw tuinkamer (annex thuiswerkplek) in te richten? Een fijn bureau, een goede bureaustoel en je laptop. Oh, en vergeet ‘s zomers de zonwering niet te laten zakken, zodat jij jouw scherm goed kunt blijven zien.

Eindeloos na-tafelen

Een gezellig etentje met vrienden of familie op de planning staan en wil je kunnen genieten van het gezelschap, een heerlijk diner én de sterrenhemel boven je hoofd? Neem dan eens plaats in de tuinkamer. Dat kan het hele jaar door. Bij hoge temperaturen open je simpelweg de voor- en zijwanden om een verkoelend briesje binnen te laten. Terwijl je bij regen en kou de wanden juist sluit en een dekentje tevoorschijn haalt of de heater aanslingert.

Stuur die uitnodiging dus maar vast de deur uit en schenk nog een drankje in. Jij bent er klaar voor!

Clubhuis voor de kinderen

Jij houdt zielsveel van je kinderen. En ook hun vriendjes en vriendinnetjes zijn altijd welkom om te komen spelen. Maar die orkaan aan speelgoed die ze altijd en overal achterlaten? Daar wordt je liever niet telkens mee geconfronteerd.

Gelukkig is daar de tuinkamer.

Dit is de ideale plek om met het hele gezin - of de kids alleen - van te genieten. Zet een grote kast neer voor al hun speelgoed, spelletjes en knutselspullen en plaats een grote tafel waaraan de kinderen hun gang kunnen gaan. Een win-win situatie!

Tijd voor jezelf

Je kunt de tuinkamer natuurlijk ook inrichten als comfortabele loungeplek. Bijvoorbeeld om - met de benen omhoog - te genieten van een goed boek. Om je yogamatje uit te rollen en tot rust te komen op de vloer. Of om een creatieve hobby (bijvoorbeeld schilderen of schrijven) uit te voeren. Zo’n lichte, afgesloten ruimte is daar tenslotte bij uitstek geschikt voor.

Meer inspiratie opdoen? 

Je leest het, zo’n tuinkamer is dus hartstikke multifunctioneel. Wil je meer inspiratie opdoen? Download dan ons gratis inspiratiemagazine of kom langs in één van onze winkels. Er zit er altijd een bij jou in de buurt.

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je vrijblijvend adviseren bij een van onze winkels of dealers.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Plan dan een adviesgesprek!