Waar plaats je een tuinkamer?

26 november 2021 - Inspiratie , Tips

Jij hebt je keuze gemaakt. Die tuinkamer - jouw grote droom - gaat er eindelijk komen. Waarschijnlijk weet je precies waar je dat extra beetje leefruimte voor gaat gebruiken. Er rest je echter nog één vraag: waar ga je de tuinkamer plaatsen? Door de juiste locatie te kiezen, komt jouw tuinkamer namelijk nog beter tot zijn recht. Wij nemen je mee langs de mogelijkheden.

Een tuinkamer aan huis 

Wil je direct vanuit je huis jouw tuinkamer in kunnen lopen? Plaats deze dan aan je woning. Veel mensen kiezen ervoor om een tuinkamer aan de achterkant van het huis te plaatsen, al hoeft dat natuurlijk niet. Heb je de ruimte? Overweeg dan ook eens om deze aanbouw aan de zijkant van het huis te plaatsen of juist aan de voorkant. Houd hierbij rekening met de ligging van de tuinkamer (daarover later meer) en voeg waar nodig opties als zonwering toe. Bang voor nieuwsgierige blikken van buitenstaanders? Voeg dan screens toe voor net dat beetje extra privacy. Onbezorgd genieten, noemen we dat. 

Een vrijstaande tuinkamer

Je kunt ook kiezen voor een vrijstaande tuinkamer. Deze staat los in de tuin en is dus aan alle kanten afgesloten. Dit kun je doen met verschillende wanden. Zo kun je helemaal losgaan met glazen schuifwanden, of juist een deel afsluiten met kozijnen (voor een open blik) of gesloten aluminium wanden. Gesloten wanden zorgen niet alleen voor meer privacy, maar maken het ook mogelijk om iets tegen de wand te plaatsen. 

Vergeet ook deze dingen niet!

Nog iets om over na te denken: wordt jouw tuinkamer rechthoekig, of wil je ook een hoekje creëren voor bijvoorbeeld extra opslag? Ook qua dak kun je verschillende kanten op. Zo kun je kiezen voor een oplopend dak, voor een open aanblik of voor een aflopend dak, voor meer geborgenheid. Of kies juist voor een plat dak, voor een minimalistisch en strak design. 

De ligging van je tuin 

Vergeet tot slot de ligging van je tuin niet. Deze heeft namelijk grote invloed op zowel de plaatsing van jouw tuinkamer als de inrichting ervan. Ligt jouw tuin op het noorden? Houd dan rekening met schaduw. In het najaar of in de winter kan het snel afkoelen, ook in jouw tuinkamer. Goede verlichting en verwarming is dan geen overbodige luxe om aan jouw overkapping toe te voegen. Ligt jouw tuin juist op het zuiden? Dan geniet je de hele dag (zowel in de zomer als in de winter) van de zon. Kies in dat geval voor zonwering om te voorkomen dat het te warm wordt in jouw tuinkamer. 

Met een tuin op het oosten of westen kun je vaak alle kanten op. Ga bij jezelf na waar jouw prioriteiten liggen én waar jij het meeste behoefte aan hebt.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Je ziet het, de mogelijkheden zijn eindeloos. Liever eerst wat advies inwinnen? Kom dan langs in één van onze winkels. Onze ervaren adviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes. Er zit altijd een winkel bij jou in de buurt. De koffie staat uiteraard voor je klaar. 

 

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je vrijblijvend adviseren bij een van onze winkels of dealers.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Plan dan een adviesgesprek!