Glazen schuifwanden; bescherming tegen de weerselementen zonder verlies van doorkijk!

20 maart 2023 - Inspiratie

Heb jij een overkapping en wil je deze omtoveren tot een volledig gesloten tuinkamer? Je doet het met glazen schuifwanden van Verasol. Deze beschermen je tegen de weerselementen (denk aan wind en regen) zonder dat je het uitzicht op de tuin verliest. Het beste van twee werelden, dus. Wij geven in deze blog antwoord op de meest belangrijke vragen rondom glazen schuifwanden. Zit je er klaar voor?

Wat zijn glazen schuifwanden? 

Een uitstekende vraag om deze lijst mee te beginnen. Glazen schuifwanden gebruik je om jouw bestaande veranda, overkapping of kapschuur af te sluiten. Hierdoor zit je beschut tegen regen en wind. Onze glazen schuifwanden bestaan uit meerdere schuifbare glazen panelen met minimale overlap. Dankzij de handige deurmeenemers zijn de wanden in één soepele beweging te openen en te sluiten.

Wat zijn de voordelen van een glazen schuifwand?

De voordelen van zo’n glazen schuifwand zijn niet op één hand te tellen. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

  • De wandpanelen worden volledig op maat gemaakt. Hierdoor ontstaat er een minimale overlap en behoud je een ononderbroken uitzicht op de tuin. Dit zorgt er daarnaast voor dat onze wanden onder iedere overkapping geplaatst kunnen worden. 
  • Dankzij de handige deurmeenemers zijn de schuifwanden in één beweging te openen of te sluiten. 
  • Onze glazen schuifwanden zijn gemaakt van 8 of 10 millimeter dik hoogwaardig veiligheidsglas. Je kunt kinderen of huisdieren dan ook met een gerust hart laten spelen in de tuinkamer. 
  • De extreem lage onderrail van 17 millimeter zorgt voor een makkelijke in- en uitstap waardoor jouw tuinkamer toegankelijk blijft voor iedereen.

In welke soort overkappingen kun je glazen schuifwanden plaatsen?

Goed nieuws! Glazen schuifwanden kunnen in ieder type overkapping geplaatst worden. Ongeacht het materiaal en ongeacht het merk. Je kunt dus met iedere veranda bij ons terecht. Zelfs met een houten variant, dus. Daarvoor maken we namelijk gebruik van ons innovatieve Easy Woodfit systeem. Dit systeem vangt eventuele oneffenheden in de constructie op, waardoor deze altijd en overal past. Ideaal.

We voorzien je graag van een advies op maat.

Glazen schuifwanden; wel of geen fundering?

Veel mensen denken dat een fundering niet nodig is. Toch raden wij een fundering altijd aan. Hiermee voorkom je eventuele problemen (zoals het verzakken van je glazen schuifwanden) in de toekomst. Je glazen schuifwanden blijven dus - letterlijk én figuurlijk - op rolletjes lopen. Ook zit je later niet in de tocht. 

Wil je jouw glazen schuifwanden monteren boven een gestorte, betonnen vloer? Dan is fundering niet altijd nodig. Een vlakke betonvloer is in veel gevallen voldoende om de onderrail op te bevestigen en om het gewicht van de wanden te dragen.

Hoe meet je glazen schuifwanden in? 

Het inmeten van glazen schuifwanden is helemaal niet moeilijk. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is pen, papier en een rolmaat. Speciaal voor de echte handige Harry of Hariëtte hebben we duidelijke inmeetinstructies opgesteld inclusief praktische afbeeldingen. Die vind je hier

Het liever aan de professionals overlaten? Geen probleem. Tegen een vergoeding komen we de glazen schuifwanden inmeten. Neem contact op met één van onze winkels voor de mogelijkheden.

Laten monteren of zelf aan de slag?

Bij sommige modellen (onze Greenline en Profiline glazen schuifwanden) is het mogelijk om deze zelf te monteren. Je ontvangt er een gedetailleerde montagehandleiding bij. Je kunt er echter ook voor kiezen om dit klusje te laten klaren door onze professionals met jarenlange ervaring. Ook wanneer het gaat om een ander type of ander merk veranda.

Waarom kies je voor glazen schuifwanden van Verasol?

Een goede vraag met een eenvoudig antwoord. Bij Verasol staan kwaliteit en maatwerk op de allereerste plaats. Dat zie je bijvoorbeeld terug aan op maat gemaakte veiligheidsglas van 8 of 10 mm dik. Dit maakt zo’n schuifwand niet alleen extra sterk, maar ook perfect passend in iedere ruimte. Daar geniet je jaar na jaar van.

Om die woorden kracht bij te zetten ontvang je ook nog eens tien jaar standaard garantie. Daar hoef je niks extra’s voor te doen, dit is gewoon inbegrepen bij het product.

 

Interesse gewekt?

Kom dan langs in één van onze winkels. Er zit altijd een winkel bij jou in de buurt.

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je vrijblijvend adviseren bij een van onze winkels of dealers.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Plan dan een adviesgesprek!