Welke meubels zijn geschikt voor een tuinkamer?

2 juni 2021-Inspiratie

Wil jij jouw tuinkamer een make-over geven? Met behulp van de juiste meubels kom je een heel eind. Maar let op! Niet alle meubels zijn geschikt voor in een tuinkamer. Omdat een tuinkamer niet geïsoleerd is, kan het er vochtig en koud worden. Niet alle meubels kunnen daartegen. Wil je lange tijd plezier beleven aan jouw inrichting, dan zal je hier rekening mee moeten houden. Maar geen zorgen, wij helpen je met deze blog op weg. 

Waar ga jij jouw tuinkamer voor gebruiken?

Het is één van de grootste interieurtrends van dit jaar: flexible living. Iets wat perfect past bij het flexibele karakter van een tuinkamer. Je kunt deze dan ook voor van alles gebruiken. Van rustige thuiswerkplek en speelkamer voor de kinderen, tot gezellige borrelruimte en loungeplek om eindelijk dat ene boek te lezen. Alles is mogelijk! 

Voordat je aan de inrichting begint, is het dan ook belangrijk om te bedenken waar jij jouw tuinkamer voor gaat gebruiken. Kies je meubels aan de hand van de door jou gekozen toepassing.  

Een goed begin is het halve werk

Een stevige vloer is dan ook geen overbodige luxe. Een vloer zet niet alleen de toon voor de algehele uitstraling van jouw tuinkamer, een solide ondergrond beschermt daarnaast jouw meubels tegen vocht en kou van onderaf. 

Kies voor een vloer die past bij de sfeer die jij wilt neerzetten. Haal binnen naar buiten (of juist andersom) om meer eenheid te creëren met je woning of tuin. Zo wordt jouw tuinkamer een waar verlengde ervan. 

Trends op het gebied van tuinmeubelen

Zoals we hierboven al kort benoemden, is een tuinkamer niet geïsoleerd. Het is dan ook niet slim om je meubels van binnen zomaar naar de tuinkamer te verplaatsen. Kies in plaats daarvan tuinmeubelen die tegen een stootje kunnen. Deze zijn praktisch en kunnen in veel gevallen tegen vocht en kou. Hierdoor gaan ze lang mee, waardoor jij er lang van kunt genieten. Ook qua uiterlijk is er de laatste jaren veel vooruitgang geboekt.

Zo staat het internet vol met lounge sets bestaande uit beklede banken en stoelen. Heerlijk comfortabel en ontzettend stijlvol! Je zou ze bijna in de woonkamer willen zetten! Ook rieten tuinmeubels zijn sinds een paar jaar weer ontzettend populair. Wij zien dit materiaal voorlopig ook niet uit het tuinbeeld verdwijnen. 

 

Kleed jouw tuinkamer aan met planten

Planten staan natuurlijk prachtig in een tuinkamer. Hier moet je echter wel mee opletten. Planten verhogen namelijk de luchtvochtigheid van jouw tuinkamer, waardoor je meer kans hebt op condens. Dit voorkom je eenvoudig door regelmatig te ventileren. Kies ook hier weer voor planten die tegen een stootje kunnen. De temperatuur binnen jouw tuinkamer kan namelijk flink verschillen. Mediterrane of subtropische planten zijn altijd een veilige keuze!

Inspiratie opdoen?

Kom dan langs in één van onze winkels. Er zit er altijd een bij jou in de buurt. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring op het gebied van veranda’s en overkappingen en helpen jou dan ook graag met een advies op maat. Uiteraard onder het genot van een goede kop koffie.

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je (thuis) inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren in een Verasol winkel.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Bezoek een Verasol winkel.