Zo geniet jij - ook in de winter - van jouw tuinkamer

30 oktober 2023 - Inspiratie

Buiten zijn. Da’s hartstikke gezond. Je geniet van de frisse buitenlucht. Voelt de zon op je gezicht. En krijgt een flinke dosis vitamine D binnen. Iets waar veel mensen - zeker in de winter - een tekort aan hebben.

Toch blijft het lastig om daadwerkelijk de deur uit te gaan. Je zit toch liever met een dekentje op de bank, zeker bij slecht weer. Een overkapping of Verasol tuinkamer biedt de oplossing. Hoe? Dat lees je hier.

Geniet beschut onder jouw overkapping

Als je jouw overkapping uitbreidt met glazen schuifwanden of een aluminium schuifpui, zit je helemaal perfect. Wind maakt in dat geval absoluut geen kans.

Wat is het verschil tussen glazen schuifwanden en een aluminium schuifpui? We leggen het uit.

Glazen schuifwandenzijn volledig van glas. Hierdoor laten ze veel licht binnen. Deze wanden zijn uitgerust met handige deurmeenemers, zodat je niet elk glaspaneel afzonderlijk hoeft te verplaatsen. Met tochtstrips zorg je ervoor dat er minder kou binnenkomt als de wanden gesloten zijn. 

Een schuifpuivan aluminium is een verplaatsbare glazen wand met meerdere glaspanelen en een aluminium frame. Deze biedt een nog betere bescherming tegen regen en wind.

Verwarm jouw tuinkamer met een kachel of heater

Maak je tuinkamer winterklaar en geniet van extra comfort, zelfs als het koud is. Ben je nog niet overtuigd van de gezelligheid die de winterse tuinkamer kan bieden? Blijf lezen!

Er zijn verschillende manieren om je tuinkamer in de winter te verwarmen. Met een kachel of heater in je tuinkamer houd je het lekker warm en comfortabel.

Er bestaan tal van mogelijkheden als het gaat om verwarmingsoplossingen. Je kunt kiezen voor een permanente verwarmingsoplossing die geïntegreerd wordt in je tuinkamer. Deze optie zorgt voor een constante en gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een meer flexibel en verplaatsbaar model. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld regelmatig van ruimte wilt veranderen of als je een tijdelijke verwarmingsoplossing nodig hebt. Een voorbeeld hiervan is een draagbare elektrische kachel of een mobiele airconditioner met verwarmingsfunctie. Deze apparaten zijn gemakkelijk te verplaatsen en kunnen worden gebruikt in verschillende ruimtes.

Het is belangrijk om te weten welke verwarmingsoplossing het beste bij jouw situatie past. Factoren zoals de grootte van de ruimte, energieverbruik en budget spelen hierbij een rol. Daarom is het raadzaam om je goed te laten informeren voordat je een keuze maakt.

Wil je meer te weten komen over deze diverse verwarmingsoplossingen? Klik dan hier voor uitgebreide informatie. Hier vind je gedetailleerde uitleg over de verschillende soorten verwarmingssystemen, hun voor- en nadelen, en tips voor het kiezen van de juiste oplossing voor jouw specifieke behoeften.

Meer inspiratie opdoen? 

Zoek je inspiratie? Pak een dekentje en een warm drankje, bekijk hoe anderen de winter in hun tuinkamer doorbrengen. Deel jouw gezellige momenten met #HappyMetVerasol of upload jouw foto's viadeze pagina.

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je vrijblijvend adviseren bij een van onze winkels of dealers.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Plan dan een adviesgesprek!