Zo geniet jij - ook in de winter - van jouw tuinkamer

19 januari 2021 - Inspiratie , Uitgelicht

Buiten zijn. Da’s hartstikke gezond. Je geniet van de frisse buitenlucht. Voelt de zon op je gezicht. En krijgt een flinke dosis vitamine D binnen. Iets waar veel mensen - zeker in de winter - een tekort aan hebben. Toch blijft het lastig om daadwerkelijk de deur uit te gaan. Je zit toch liever met een dekentje op de bank, zeker bij slecht weer. Een overkapping of tuinkamer biedt de oplossing. Hoe? Dat lees je hier.

Beschut genieten van jouw overkapping

Een overkapping biedt bescherming tegen de weerselementen. Je zit bijvoorbeeld beschut tegen sneeuw en regen. Breid jij jouw overkapping uit met glazen schuifwanden of een aluminium schuifpui? Dan zit je helemaal goed. Ook wind krijgt in dat geval geen schijn van kans. Het verschil tussen glazen schuifwanden en een aluminium schuifpui? We leggen het uit. 

Glazen schuifwanden zijn volledig van glas. Hierdoor laten ze veel licht door. Deze wanden zijn voorzien van handige deurmeenemers, waardoor je niet ieder glaspaneel afzonderlijk hoeft te verplaatsen. Met tochtstrips zorg je ervoor dat er minder kou binnenkomt als de wanden dicht zijn. 


Een aluminium schuifpui is een beweegbare glazen wand die bestaat uit meerdere glaspanelen die omlijst zijn met een aluminium kozijn. Deze zorgt voor een nog betere bescherming tegen regen en wind.

Verwarm jouw tuinkamer met een kachel of heater

Nog niet overtuigd dat je - zelfs in de winter - prima kunt vertoeven in jouw tuinkamer? Dan hebben wij nog een tip voor je. Het is namelijk ook mogelijk om jouw tuinkamer of overkapping extra te verwarmen. Bijvoorbeeld met een terraskachel of heater. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Zo kun je kiezen voor een vaste oplossing, of juist voor een mobiel exemplaar. Meer lezen over deze oplossingen? Klik dan hier.

Meer inspiratie opdoen? 

Pak er een dekentje (en een heerlijk warm drankje) bij en geniet van een flinke dosis inspiratie. Via deze weg ontdek jij hoe anderen er ‘s winters bijzitten in hun tuinkamer. Zelf laten zien hoe jij geniet van jouw extra leefruimte? Deel jouw foto’s met ons via #HappyMetVerasol!

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren met een afspraak op afstand.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Maak een afspraak in een winkel.