Waarom kies je voor een aluminium overkapping?

17 maart 2023 - Inspiratie , Blog

Overweeg je een terrasoverkapping aan te schaffen? Dan kun je kiezen voor een frame van hout of een frame van aluminium. Veel mensen kiezen uiteindelijk voor een aluminium overkapping. Waarom een aluminium overkapping zo populair is, ontdek je in deze blog. We nemen je mee langs alle kenmerken én voordelen van dit materiaal. Lees snel verder.

Aluminium is duurzaam.

Aluminium is een ontzettend duurzaam materiaal. Het is bestand tegen zowel vervorming als roest en corrosie. Je kunt dus jarenlang genieten van een aluminium overkapping zonder dat je deze moet vervangen, repareren of schilderen. Dit in tegenstelling tot een houten terrasoverkapping. Kies je voor een overkapping van Verasol? Dan ontvang je daarnaast ook nog eens tien jaar garantie. Mocht er dan onverhoopt toch iets mis zijn, komen we samen tot een passende oplossing.

Een aluminium veranda is onderhoudsarm.

Aluminium vereist weinig onderhoud. Je hoeft het dan ook niet te behandelen met conserveringsmiddelen, zoals bij een houten overkapping wel het geval is. Het enige wat je moet doen om een aluminium veranda in topconditie te houden, is ‘m één of twee keer per jaar schoonmaken. Dat doe je gewoon met een spons en een sopje (of bijvoorbeeld met onze speciale roof cleaner).

De rest van het jaar kun je lekker genieten op de loungebank of aan de tuintafel. Uiteraard vergezeld door een heerlijk drankje, een goed boek en wat gezelschap.

Een aluminium terrasoverkapping is bestand tegen de elementen 

Zo’n aluminium overkapping beschermt niet alleen jou tegen de weerselementen. Ook het materiaal zelf kan tegen een stootje. Wat er ook gebeurt - van wind en regen tot zon en sneeuw - het materiaal vervormt en verkleurt niet. Zelfs niet bij extreme temperaturen. Hout kan daarentegen juist wel snel verweren en verkleuren. Zeker wanneer je niet consequent genoeg bent met het behandelen ervan. 

Dus, bespaar jezelf de moeite en kies voor aluminium! 

Met aluminium kies je voor eindeloze mogelijkheden

Zowel op het gebied van kleur als op het gebied van vorm. Jij kunt je creativiteit dan ook de vrije loop laten. Wat dacht je van een aluminium overkapping in de kleur antraciet? Of kies juist voor een bronskleurige overkapping. We laten je graag zien wat mogelijk is, zodat jouw nieuwe overkapping perfect aansluit bij de architectuur van je woning. 

Meer inspiratie opdoen? 

Of onze aluminium overkappingen van dichtbij bekijken? Kom dan langs in één van onze winkels of download ons gratis inspiratiemagazine aan. 

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je vrijblijvend adviseren bij een van onze winkels of dealers.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Plan dan een adviesgesprek!