Met voor- en zijwanden geniet je het hele jaar door van je overkapping

1 mei 2023 - Tips

Hoera, het is lente! De zon laat zich steeds vaker van z’n beste kant zien, al blijven de temperaturen sons nog wat achter. Het kan dan ook behoorlijk fris zijn, zelfs onder de veranda. Toch van die allereerste zonnestralen - en het buitenleven - kunnen genieten? Breid jouw overkapping dan uit met voor- en zijwanden. Daarmee verander je jouw veranda in een echte tuinkamer, en heb je nooit meer last van regen en wind. In deze blog ontdek je er alles over. Lees snel verder!

Voor- en zijwanden, waarom zou je?

Het is een fantastisch idee om je overkapping dicht te maken met voor- en zijwanden. Je creëert er namelijk heel wat extra leefruimte mee. En dat niet alleen. Je bent daarnaast ook minder afhankelijk van het weer. Laat Jan de Wind z’n gang maar gaan. Jij geniet comfortabel én droog van alles wat het voorjaar te bieden heeft. Van vogels die zich na een lange winter weer laten zien tot de eerste bloemen die de kop opsteken. Heerlijk!

De voordelen van voor- en zijwanden

Heb je even? Het zijn er nogal wat. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje: 

  • Een voor- of zijwand houdt wind en regen buiten. 
  • Gemaakt van hoogwaardig en onderhoudsarm materiaal. Dat is zorgeloos én duurzaam genieten. 
  • Onder ieder type en ieder merk overkapping te monteren. 
  • In verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Voor ieder wat wils, dus.

De mogelijkheden zijn (bijna) eindeloos

Je kunt bij Verasol terecht voor een breed assortiment aan voor- en zijwanden. Deze zijn samen te vatten in 2 typen wanden: vaste en bewegende wanden.

Glazen schuifwanden: luxueus en stijlvol 

Glazen schuifwanden bestaan uit meerdere schuifbare glazen panelen, die door handige deurmeenemers in één beweging te openen en sluiten zijn. De panelen (van hoogwaardig veiligheidsglas) worden op maat gemaakt. Je ontvangt dan ook een perfect passend product met minimale overlap. Daarmee geniet je van een ononderbroken uitzicht op de tuin. De extra lage onderrail van 17 millimeter zorgt daarnaast voor een makkelijke in- en uitstap, zonder struikelen. Je maakt een glazen wand compleet met tochtborstels.

Aluminium schuifpui: industrieel en modern

Heb je behoefte aan een betere bescherming tegen wind en regen? Kies dan voor een aluminium schuifpui. Dit is een beweegbare glazen wand bestaande uit meerdere glaspanelen die omlijst zijn met een aluminium kozijn. De schuifpui is meervoudig schuifbaar dankzij een extra reinigingsslot. Ook beschikt deze over veiligheidsglas. Zorgeloos genieten, dus. Je stelt ‘m zelf samen door te kiezen uit verschillende kleuren en opties.

Kozijnen met ramen of deuren

Je veranda volledig afsluiten met vaste wanden, maar toch die transparante doorkijk behouden? Kies dan voor Verasol kozijnen. Deze hebben een hogere isolatiewaarde dan de hierboven beschreven voor- en zijwanden. Hierdoor ben je nog beter beschermd tegen weersinvloeden van buitenaf. Ook deze kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren. Je vindt dus altijd een variant die bij jou en je woning past.

Aluminium zijwanden

Ben je juist op zoek naar een dichte zijwand of achterwand, om je veranda of tuinkamer mee af te sluiten? Bijvoorbeeld omdat je behoefte hebt aan extra privacy? Dan zijn onze aluminium zijwanden - opgebouwd uit hoge kwaliteit aluminium rabatdelen - een ideale optie. Deze zijwanden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, en kunnen ook geleverd worden in combinatie met een glazen of polycarbonaat spiekozijn. Je kunt er dus alle kanten mee op!

Waarom voor- en zijwanden van Verasol?

Heel simpel. Bij Verasol komen veiligheid, kwaliteit en maatwerk op de eerste plaats. Jouw voor- en zijwanden passen dan ook perfect en gaan daarnaast jaren mee. Dat beloven we. Je ontvangt dan ook standaard 5 tot 10 jaar garantie! Daar hoef je dus niks voor te doen.

Inspiratie opdoen? Kom eens langs. Er zit altijd een winkel bij jou in de buurt.

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je vrijblijvend adviseren bij een van onze winkels of dealers.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Plan dan een adviesgesprek!