Hoe maak ik mijn tuinkamer schoon?

18 januari 2023 - Tips , Doe het zelf

De zon speelt ook in de lente graag verstoppertje. Het is dus pakken wat je pakken kan wanneer deze zich laat zien. Wil jij optimaal van die zeldzame zonnestralen kunnen genieten? Zorg dan voor schone én heldere glazen oppervlaktes.

Die van je tuinkamer, bijvoorbeeld. Klinkt als een hele klus? Geen zorgen! Wij delen een aantal handige tips voor het schoonmaken van een tuinkamer met je. De zon schijnt binnen no-time weer streeploos jouw overkapping binnen.

De tuinkamer schoonmaken; dit heb je nodig 

Jouw aluminium overkapping vereist weinig onderhoud. Het regelmatig schoonmaken van je tuinkamer of veranda is dan ook voldoende. Dit doe je met behulp van de juiste producten en gereedschappen. Denk hierbij aan het volgende: 

  • Een stevige ladder
  • Een emmer met een sopje 
  • Een zachte doek of spons
  • Een telescoopbezem

Wij raden je aan om onze Verasol Quick Cleaner of Verasol Roof Cleaner te gebruiken. Dit zijn producten van hoge kwaliteit, speciaal ontwikkeld voor aluminium overkappingen en helpen je snel en eenvoudig naar een streeploos resultaat. Vergeet ook je favoriete muziek niet, da’s wel zo gezellig!

Jouw overkapping reinigen; het stappenplan

Het schoonmaken van jouw overkapping bestaat uit vier stappen. Onze tip? Werk altijd van boven naar beneden. Zo voorkom je dat je halverwege opnieuw moet beginnen.

Stap 1 - Het dak van je overkapping schoonmaken 

Begin met het verwijderen van loszittend vuil en bladeren. Pak vervolgens je emmer met sop erbij en steek de handen uit de mouwen. Poetsen maar! Gebruik hier een zachte spons of doek voor. Laat je schuursponsjes links liggen, deze beschadigen namelijk het alumium. Ook de hogedrukspuit kan in de schuur blijven staan, deze is krachtiger dan nodig is. 

Heb jij een Verasol overkapping of tuinkamer? Dan kun je met maximaal één persoon op de dragers van de dakconstructie staan. Vermijd hierbij om met je gewicht op het glas of het polycarbonaat te gaan staan, liggen of zitten. Je kunt er ook voor kiezen om een dunne houten plaat in de breedte over het dak te leggen, zodat je hier overheen kunt lopen.

Stap 2 - De dakgoot vrijmaken 

Voorkomen is beter dan genezen. Logisch. Maak de dakgoot van je tuinkamer dan ook regelmatig vrij van bladeren, takjes en ander vuil. En controleer het geheel in de lente (tijdens de grote voorjaarsschoonmaak) en herfst (wanneer de bladeren van de bomen vallen) wat vaker. Heb je toch met een verstopping te maken? Gebruik dan een ontstopper of trekveer om het probleem te verhelpen.

Stap 3 - Het aluminium frame reinigen 

Gebruik hiervoor geen agressieve schuurmiddelen waar ammoniak of sodium in zit, of smeermiddelen zoals WD40. Laat ook producten met solventen en schuursponsjes links liggen. Hierdoor beschadigt het frame. Kies in plaats daarvan voor lauw water met onze reinigingsproducten voor een effectieve schoonmaakbeurt. 

Stap 4 -  De glazen (schuif)wanden of schuifpuien wassen 

Je bent er bijna! Als laatste komen je glazen schuifwanden aan bod. Deze maak je op dezelfde manier schoon als de ramen van je huis. Gebruik hiervoor een zachte spons om krassen te voorkomen.

Gefeliciteerd, het klusje is geklaard. Een fluitje van een cent, toch? Ga jij dit weekend je handen uit de mouwen steken? Deel het eindresultaat dan op social media. Vergeet ons niet te taggen. Je vindt ons op Instagram onder @verasol_nederland.

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je vrijblijvend adviseren bij een van onze winkels of dealers.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Plan dan een adviesgesprek!