Vier ideeën voor extra leefruimte met een tuinkamer

19 september 2021 - Inspiratie , Uitgelicht

Er zijn wel 1001 mogelijkheden om de extra ruimte van een tuinkamer te benutten. Wat wij zelf het allerfijnste vinden, is dat je met een tuinkamer binnen met buiten kunt verbinden. Van thuiskantoor tot ontbijtje in de ochtendzon: wij inspireren je met vier ideeën voor wat je kunt doen met die extra leefruimte van een tuinkamer. 

In samenwerking met vtwonen en Eijerkamp.

Binnen-buiten tafelen

Wie droomt er niet van? Heerlijk kunnen dineren onder de sterrenhemel, of genieten van een kopje koffie in de ochtendzon. Met een eethoek in de tuinkamer kun je zélfs in Nederland het hele jaar door genieten van de rust en vrijheid van het buitenleven. Deze eethoek is op een wel heel bijzondere manier aangepakt. De onderzijde is namelijk dicht en tegen de wand van de tuinkamer is een royale hoekbank geplaatst. De glazen schuiframen kunnen open en dicht waardoor je bij mooi weer écht het idee hebt buiten te zitten. Bij wat minder goed weer heb je de luxe om de ramen te sluiten. Zo kun je ook dan comfortabel genieten van een etentje. Deze Profiline tuinkamer is écht een verlengstuk van de woonkamer. Door in de tuinkamer dezelfde stijl meubels te plaatsen als binnen is een mooie eenheid ontstaan en het natuurlijke kleurenpalet zorgt voor rust en een luxe uitstraling. Het resultaat is een gezellige en trendy eethoek waar het gezin lekker lang kan tafelen en borrelen. 

Een thuiskantoor dat je inspireert

Op zoek naar een ruimte waar je goed en in volle concentratie kunt werken? Ook dan is een tuinkamer de ideale oplossing! In een tuinkamer zit je meer afgesloten van de rest van het huis, waardoor andere bewoners - en ook die volle wasmand - geen afleiding meer zijn. Bovendien is het heel prettig en gezond dat er in een tuinkamer veel daglicht binnenkomt. Ideaal om in te werken, want uit onderzoek is gebleken dat natuurlijk licht op de werkplek je productiviteit verhoogt. Iets te veel zon en kun jij je scherm niet meer zien? Geen zorgen. Met zonwering is dat zo opgelost. Richt je tuinkamer-thuiskantoor in met een mooi bureau, een comfortabele bureaustoel en maak het af met een paar mooie planten. 

Ontspannen in een loungehoek

Na een lange werkdag - of natuurlijk op een vrije dag - is het heerlijk ontspannen in een tuinkamer. Plaats bijvoorbeeld een fijne loungebank of een daybed met een paar comfortabele kussens. Voetjes omhoog en je kunt gaan genieten van een snelle powernap of te genieten van een goed boek. Besteed jij je vrije tijd liever aan een hobby? Ook dat kan uitstekend in een tuinkamer. Zet een schildersezel neer en laat je creativiteit de vrije loop. Of leg een yogamatje neer en kom tot rust tijdens een meditatiesessie of yogatraining. Hoe dan ook - zo'n lichte tuinkamer is ideaal om je terug te trekken voor wat welverdiende me-time.

Kinderparadijs

Richt je tuinkamer in als speelhoek! Zo is de tuinkamer een plek voor het hele gezin om te genieten. Dat kan heel eenvoudig door een kast met knutselspulletjes en spelletjes te plaatsen en een grote tafel waar de kinderen aan kunnen spelen. Maar wat dacht je van een speelkeukentje of een tiptent? Zo hebben de kinderen echt een eigen plekje en hoef jij je niet te storen aan al het rondslingerende speelgoed. 

Meer inspiratie opdoen?

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn de mogelijkheden van een tuinkamer oneindig! Twijfel je nog welke tuinkamerfunctie het beste bij jouw huis en woonstijl past? En benieuwd naar alle maatwerk mogelijkheden? Kom langs bij één van onze winkels en onze verkoopadviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. 

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren met een afspraak op afstand.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Maak een afspraak in een winkel.