Maak jouw veranda herfstklaar met deze vier tips!

14 september 2023 - Inspiratie

Maak jouw veranda herfstklaar met deze vier tips! 

De warme truien, regenjassen en kopjes warme chocomel (of Glühwein) mogen weer! De herfst is begonnen. De eerste bladeren vallen van de bomen. De tuin moet weer verzorgd worden.

Een keer goed opruimen en schoonmaken is daarom nooit weg. Maar vergeet zeker jouw veranda of tuinkamer niet. Maak deze herfstklaar zodat je ook in het najaar nog lekker kunt genieten. Met deze vier tips heb je het zo voor elkaar!

Het begint met een goede schoonmaakbeurt 

Een paar fikse buien, het stof en laten we zeker de pollen niet vergeten. Afgelopen zomer heeft flink wat sporen achtergelaten op onze tuinmeubels en tuin. Zelfs onder een overkapping.

Daarom is een goede schoonmaakbeurt zeker op zijn plek. Maar niet getreurd. Met een tuinslang is dit klusje zo geklaard.

Spuit jouw tuinmeubelen eenvoudig af met hoge druk. Indien nodig ga je ze nog even na met een vochtige doek. Zo zijn ze in een mum van tijd weer als nieuw! Klaar voor nog een seizoen genieten.

Heeft jouw terras ook een opfrisser nodig? Komt het mos en het onkruid door de stenen of het hout? Gebruik dan een vlakreiniger om ook dat vuil te verwijderen. Zo simpel kan het zijn!

Het verwijderen van bladeren 

Zowel je tuin als je veranda of tuinkamer worden in de herfst bedolven onder bladeren. Om onnodige schade te voorkomen is het zaak om bladeren en ander loszittend vuil goed te verwijderen. Ga aan de slag met een bladblazer om de losse bladeren te verwijderen.

Het dak ga je te lijf met water. Let op: maak enkel gebruik van zachte borstels en sponzen en gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Met een sopje en een spons is het klusje zo geklaard. Die hogedruk spuit kun je voor je veranda het beste links laten liggen.

Verwarm jouw veranda met een heater 

Ook als de temperaturen wat minder tropisch zijn, geniet jij nog van je overkapping. Met een heater zorg je ervoor dat het altijd aangenaam vertoeven is! Is jouw overkapping nog niet voorzien van glazen schuifwanden of aluminium kozijnen? Dit is zeker een fijne (en relatief eenvoudige) manier om de warmte langer binnen te houden.

Haal nog een aantal warme dekens in huis, en jij bent klaar voor de herfst! Zie jij jezelf al zitten met een goed boek en een lekkere kop thee? Beter wordt het niet!

 

Zet een aantal herfst tuinplanten neer

Niets gezelligers dan een aantal potten met mooie herfstbloeiers onder jouw veranda. Mooie planten die er ook in het najaar stralend bij staan, geven een volledig nieuwe uitstraling. Zeker op een regenachtige dag. Een aantal mooie opties: 

  • De aster: mooi in potten, maar ook in de tuin. Heeft bloemen in lila, paars, wit en roze. Een echte eyecatcher!
  • Struikheide: vooral leuk in potten. Door de paarse en roze bloemen geven deze plant een verweerde look. Ideaal dus wanneer je een wat stoerder geheel wilt neerzetten. Bloeit tot begin november. 
  • Bergthee: geeft met zijn rode besjes direct een mooi effect. Niet alleen voor de herfst, maar ook de daaropvolgende winter én natuurlijk Kerst. Bloeit het hele jaar! 
  • Nandina: verkleurt in de herfst van groen naar rozerood. Geeft jouw tuin of veranda een stoere, wilde uitstraling. Onze favoriet.

Een dosis inspiratie opdoen? 

Ben jij van plan om jouw veranda klaar te maken voor de herfst? Kom langs in een van onze winkels voor inspiratie. Hier staat altijd een adviseur voor je klaar die je voorziet van persoonlijk advies.

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je vrijblijvend adviseren bij een van onze winkels of dealers.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Plan dan een adviesgesprek!