Maak jouw veranda herfstklaar met deze vier tips!

11 september 2022 - Inspiratie

Maak jouw veranda herfstklaar met deze vier tips! 

De warme truien, regenjassen en kopjes warme chocomel (of Glühwein) mogen weer! Nu de herfst officieel begonnen is, en de eerste bladeren al voorzichtig van de bomen vallen, is ook de tuin weer aan de beurt. Een keer goed opruimen en schoonmaken is daarom nooit weg. Maar vergeet zeker jouw veranda of tuinkamer niet. Maak deze herfstklaar zodat je ook in het najaar nog lekker kunt genieten. Met deze vier tips heb je het zo voor elkaar! 

Het begint met een goede schoonmaakbeurt 

Een paar fikse buien, het stof en laten we zeker de pollen niet vergeten. Afgelopen zomer heeft flink wat sporen achtergelaten op onze tuinmeubels en tuin. Zelfs onder een overkapping. Daarom is een goede schoonmaakbeurt zeker op zijn plek. Maar niet getreurd. Met een hogedrukreiniger is dit klusje zo geklaard. 
 
Spuit jouw tuinmeubelen eenvoudig af met hoge druk, en ga ze nog even na met een vochtige doek. Zo zijn ze in een mum van tijd weer als nieuw! Klaar voor nog een seizoen genieten. Heeft jouw terras ook een opfrisser nodig? Komt het mos en het onkruid door de stenen of het hout? Gebruik dan een vlakreiniger om ook dat vuil te verwijderen. Zo simpel kan het zijn! 

Het verwijderen van bladeren 

Niet alleen jouw tuin wordt bedolven onder bladeren, met een beetje pech wordt ook jouw veranda of tuinkamer bedekt met een flinke laag. Om onnodige schade te voorkomen, is het zaak om die bladeren (en ander loszittend vuil) goed te verwijderen. Ga aan de slag met een bladblazer om de losse bladeren te verwijderen. Vervolgens spoel je het dak van jouw veranda af. Let op: maak enkel gebruik van zachte borstels en sponzen en gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Extra tip? Hoewel de hogedrukreiniger perfect werkt voor je loungeset, laat hem bij het schoonmaken van jouw veranda links liggen. 

Verwarm jouw veranda met een heater 

De temperaturen mogen dan wel zakken, dat betekent niet dat je niet meer onder jouw overkapping kunt genieten! Met een heater zorg je ervoor dat het altijd aangenaam vertoeven is! Is jouw overkapping nog niet voorzien van glazen schuifwanden of aluminium kozijnen? Dit is zeker een fijne (en relatief eenvoudige) manier om de warmte langer binnen te houden. 
 
Haal nog een aantal warme dekens in huis, en jij bent klaar voor de herfst! Zie jij jezelf al zitten met een goed boek en een lekkere kop thee? Beter wordt het niet! 

Zet een aantal herfst tuinplanten neer

Niets gezelligers dan een aantal potten met mooie herfstbloeiers onder jouw veranda. Mooie planten die er ook in het najaar stralend bij staan, geven een volledig nieuwe uitstraling. Zeker op een regenachtige dag. Een aantal mooie opties: 

  • De aster: mooi in potten, maar ook in de tuin. Heeft bloemen in lila, paars, wit en roze. Een echte eyecatcher!
  • Struikheide: vooral leuk in potten. Door de paarse en roze bloemen geven deze plant een verweerde look. Ideaal dus wanneer je een wat stoerder geheel wilt neerzetten. Bloeit tot begin november. 
  • Bergthee: geeft met zijn rode besjes direct een mooi effect. Niet alleen voor de herfst, maar ook de daaropvolgende winter én natuurlijk Kerst. Bloeit het hele jaar! 
  • Nandina: verkleurd in de herfst van groen naar rozerood. Geeft jouw tuin of veranda een stoere, wilde uitstraling. Onze favoriet.

Een dosis inspiratie opdoen? 

Ben jij van plan om jouw veranda herfstklaar te maken, maar kun je nog wat inspiratie gebruiken? Kom dan langs in een van onze winkels. Hier staat altijd een adviseur voor je klaar. Deze luistert naar jouw wensen en kan je voorzien van een persoonlijk advies en handige tips! Tot snel!

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren met een afspraak op afstand.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Maak een afspraak in een winkel.