De vtwonen metamorfose in Schiedam

26 maart 2023 - vtwonen , Uitgelicht

vtwonen - Weer verliefd op je huis | 26 maart 2023

Meer ruimte in pittoresk Schiedam

De in Curaçao geboren Kemor woont sinds twee jaar bij Marlous in Schiedam in een zeer compacte tussenwoning. Omdat Kemor bij haar is ingetrokken heeft de stijl van Marlous de overhand in de kleine woning die wordt gedeeld met twee forse honden en regelmatig het zoontje van Kemor. Door de drukte in huis en in hun leven, is het huis nu vooral praktisch ingericht en zijn ze hun eigen wensen uit het oog verloren. In hun optiek is er ook niet veel meer mogelijk met de beperkte ruimte. Meer leefruimte buiten zou dus zeker kunnen helpen om het interieur een frisse wind te geven.

Styliste Fietje ging voor het koppel aan de slag en creëerde een woning waar het hele gezin zich in thuis voelt.

Smaken verschillen, ook in interieur.

Dat smaken verschillen, is niet zo gek. Zo ook bij Marlous en Kemor. Marlous houdt van romantisch, jungle behang en stoffen met veel kleuren. Plantjes, kaarsjes, kussentjes, noem maar op. Als het maar knus en gezellig is. 

Kemor houdt echter van het tegenovergestelde en zou liever kiezen voor een echte ‘mannenlook’. Donker, industrieel, robuust en vooral minimalistisch. Dat zijn twee stijlen die lastig te combineren zijn.

Een unieke tuinkamer die perfect past bij dit koppel.

Wij plaatsten achterin de tuin een riante, vrijstaande Verasol Profiline tuinkamer. Omdat hier de meeste ruimte én zon is, komt de vrijstaande tuinkamer hier perfect tot zijn recht. Met de extra ruimte die de Verasol Profiline geeft wordt hun – relatief kleine – leefruimte met bijna de helft (!) vergroot. 

De tuinkamer is uiteraard op maat gemaakt en sluit daarom perfect aan bij de situatie van het stel. Hun omsloten achtertuin beschikt over een achterom, waarvan de tuinpoort in het ontwerp is geïntegreerd. Met maatwerk is de poort in de achterwand van de tuinkamer geplaatst. Dat is nog eens luxe binnenkomen. 

De antraciete tuinkamer is helemaal in de stijl van Kemor: stoer en industrieel. Met een mooie glazen schuifwand - die helemaal open kan - is de tuinkamer een heerlijke lichte plek. Zo’n industriële look combineert perfect met de wat vrouwelijkere stijl die Marlous graag ziet. Met bloemen, zachte maar vrolijke tinten in combinatie met wit meubilair heeft Fietje ervoor gezorgd dat het hele gezin optimaal van deze extra leefruimte kan genieten.

Sfeerimpressie

Geïnspireerd door de metamorfose?

Je vindt alle details over deze vrijstaande Profiline tuinkamer in ons shop the look blog. Zo kun jij eenvoudig ook zo'n fijne extra leefruimte bij jou thuis creëren. Ben je er nog niet helemaal uit hoe een tuinkamer of overkapping bij jouw woonstijl past? Download dan ons gratis magazine voor nog meer inspiratie! 

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je vrijblijvend adviseren bij een van onze winkels of dealers.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Plan dan een adviesgesprek!