Met deze 4 tips geniet je deze winter extra van je tuin!

14 november 2022 - Tips

Haal je dikke trui en die warme, wollen sokken maar weer uit de kast. De koude wintermaanden komen eraan. De verleiding is waarschijnlijk groot om je terug te trekken en lange avonden - met eindeloze kopjes warme chocolademelk - op de bank door te brengen.

Maar pas op… Want de winter neemt (naast een boel gezelligheid) ook die welbekende winterdip met zich mee. Ons advies? Kom eens wat vaker van die bank af en ga de tuin in. Dat helpt gegarandeerd. Met deze 4 tips tover jij jouw tuin om in een waar winter wonderland om het hele seizoen van te genieten!

Zorg ervoor dat jouw tuin er netjes bij ligt

Tijd om de handen uit de mouwen te steken! Je kunt tenslotte pas echt van je wintertuin genieten wanneer deze eruit ziet om door een ringetje te halen. Geen zorgen, je hoeft je niet in het zweet te werken. Onkruid is ‘s winters namelijk nergens te bekennen. En ook die grasmaaier kan in de schuur blijven staan.

Begin met het weghalen van de gevallen bladeren en haal eens een bezem over je (overdekte) terras. Fleur vervolgens de boel op met een paar winterbloeiers in een mooie plantenbak. Wat dacht je van een bak vol kleurrijke Helleborus-soorten, die elk op een ander moment bloeien? Of kies voor de vrolijke winterjasmijn. Deze plant zit vol gele bloemen en ruikt daarnaast heerlijk.

Help de dieren en breng leven in de brouwerij

Naast bloemen, kunnen ook dieren voor meer leven in de brouwerij zorgen. Want wat is er leuker dan kijken naar wat die vrolijke schepsels uitspoken? Helemaal wanneer je dit kunt doen vanuit het comfort van je tuinkamer of veranda

Neem plaats onder een warm dekentje, zet je heater aan en houd je vogelgids bij de hand. Jij bent uren zoet. Ook leuk met de kinderen, in de kerstvakantie. Weten vogels jouw tuin nog niet te vinden? Leg dan eens wat voer neer (op hoogte) en verspreid enkele vetbollen door de tuin. Bij vorst kun je daarnaast wat schaaltjes met vers water neerzetten, voor de dorst. Je zult zien dat jouw winterse tuin binnen no-time overspoeld wordt door vogels. Gezellig!

Zoek de warmte op, juist buiten

Klapperende tanden en bibberende knieën? Daar wordt niemand vrolijk van. Gelukkig maak je het met behulp van wat warmte direct een stuk aangenamer buiten. Steek bijvoorbeeld eens de vuurkorf aan, of verzamel vrienden en familie rond de winterbarbecue. Lekker drankje erbij en jouw avond kan niet meer stuk.

Heb je een overkapping of tuinkamer? Dan heb je helemaal geluk. Met een dikke deken, een warm drankje en een heater zit jij er deze winter hartstikke comfortabel bij. Meer tips voor het verwarmen van je tuinkamer lees je hier.

Kleed je tuin (en overkapping) aan met accessoires

De winter optimaal omarmen? Leef je dan uit met passende accessoires. Hang bijvoorbeeld een mooi lichtsnoer tussen de bomen of plaats een paar fakkels tussen het groen voor een magische uitstraling. Ook in je overkapping of tuinkamer kun je losgaan met gave accessoires.

Bijvoorbeeld in de vorm van (geur)kaarsen of een kerstkrans. Met een buitenkleed creëer je daarnaast niet alleen meer sfeer, je houdt ook meer warmte binnen. Altijd een goed idee, dus. Van plan om met winterharde planten aan de slag te gaan? Leuk! Let er echter wel op dat bepaalde planten voor condensvorming in je tuinkamer kunnen zorgen, dat wil je voorkomen.

Meer inspiratie opdoen?

Geloof ons… Dankzij deze tips ben jij deze winter niet weg te slaan in jouw tuin of onder de overkapping. Toch nog wat meer inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje op onze #happymetverasol pagina of download ons gratis magazine. Daar krijg je geen spijt van. Veel leesplezier!

 

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je vrijblijvend adviseren bij een van onze winkels of dealers.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Plan dan een adviesgesprek!