Stylingtips voor een kleine terrasoverkapping

21 oktober 2022 - Inspiratie

Klein maar fijn, zeggen ze wel eens. Daar is geen woord van gelogen. Bij Verasol zijn we er dan ook van overtuigd dat je ook met een kleine overkapping groots kunt genieten. Door ‘m op de juiste manier te stylen, creëer je zo een heerlijke - en ruim ogende - terrasoverkapping. En met onze tips gaat dat zeker lukken!

Maak gebruik van de hoogte 

Dat kan op diverse manieren. Bijvoorbeeld door een aantal hangplanten op te hangen, in vrolijke potten. Experimenteer eens met potten op verschillende hoogtes, voor een extra speels en ruimtelijk effect. Je kunt natuurlijk ook een mooie wandkast neerzetten en deze vullen met accessoires. Dat zorgt niet alleen voor meer gezelligheid, het zorgt ook voor diepte. Daardoor lijkt jouw kleine(ere) overkapping optisch een stuk groter.

De perfecte lichtinval

Hoe lichter een ruimte, hoe groter deze lijkt. Kies daarom voor een overkapping met een glazen dak. Zo’n glazen dak laat ontzettend veel licht door en geeft daarnaast een open en luxe uitstraling aan het geheel. Wordt het op hete zomerdagen toch net te warm? Ga dan voor zonwering (in een lichte kleur) voor extra schaduw, verkoeling en privacy.

Een stapje verder gaan? Glazen schuifwanden beschermen je tegen weerselementen zoals wind en regen. Zonder dat je daarmee het ruimtelijke gevoel van je overkapping teniet doet. Onze glazen schuifwanden hebben namelijk een minimale overlap, voor een ononderbroken uitzicht op de tuin. 

Kies voor multifunctionele meubels 

Een kleine ruimte volstouwen met meubels? Geen goed idee. Ga daarom voor meubels die op verschillende manieren te gebruiken zijn. De opties zijn eindeloos. Kies bijvoorbeeld voor een tafeltje dat daarnaast ook in te zetten is als opbergkist. Of een stoel die je uit kunt klappen tot ligbed. Nog zo’n handig meubelstuk? Een uitklaptafel. Deze klap je in wanneer je lekker met z’n tweeën bent, en klap je uit wanneer kinderen of vrienden komen eten. Twee vliegen in één klap. Ook een spiegel kan wonderen doen in het creëren van een optisch ruimtelijker gevoel. 

Meer inspiratie opdoen? 

Bekijk hoe anderen hun overkapping hebben ingericht op onze #happymetverasol pagina of vraag ons gratis magazine aan. Nog geen overkapping en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan eens langs in één van onze winkels. Er zit er altijd een bij jou in de buurt.

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je vrijblijvend adviseren bij een van onze winkels of dealers.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Plan dan een adviesgesprek!