Met deze tips maak je je overkapping klaar voor de zomer.

24 mei 2023 - Tips

De dagen worden langer, de zon laat zich steeds vaker van zijn beste kant zien en ook de temperaturen lopen op. Dat kan maar één ding betekenen… de zomer komt eraan. Ren dus gauw naar de lokale supermarkt voor een doos waterijsjes en bereid daarna je overkapping voor op de warme dagen die in het verschiet liggen. Geen idee waar je moet beginnen? Geen zorgen. Wij zetten al onze tips voor je op een rijtje zodat jij deze zomer optimaal van je overkapping kunt genieten.

Schaduwrijk zitten met zonwering

‘s Zomers kan het kwik snel stijgen. Ook onder de overkapping. Zonwering is in dat geval geen overbodige luxe. Dit houdt niet alleen een deel van de warmte buiten, het zorgt daarnaast ook voor extra schaduw en privacy. Bij Verasol vind je zonwering in allerlei soorten en maten. 

Wat dacht je bijvoorbeeld van onderdakzonwering? Deze wordt onder het dak van je overkapping geplaatst waardoor het doek beschermd is tegen vuil en weersinvloeden van buitenaf. Je kunt ook kiezen voor bovendakzonwering. Omdat deze boven op het dak wordt gemonteerd, blokkeert deze de warmte van de zon nog voordat deze het verandadak bereikt. Het blijft dus lekker koel.

Wanneer je juist behoefte hebt aan bescherming tegen de laagstaande zon (en daarnaast de nieuwsgierige blikken van de buren), kies je voor screens. Deze worden aan de zij- of voorkant van je overkapping geplaatst en bewegen verticaal naar beneden voor meer schaduw en privacy.

Eindeloze zomeravonden met LED-verlichting

Je overkapping of tuinkamer is het perfecte decor voor een gezellig dinertje met vrienden, een wekelijkse spelletjesavond met het gezin of gewoon ouderwets kletsen met je partner onder het genot van een drankje. Wanneer je tot in de late - en donkere - uurtjes van deze zomeractiviteiten wilt kunnen genieten, is LED-verlichting essentieel.

De inbouwspots van Verasol zijn hiervoor ideaal. Deze zorgen voor een warm en gezellig licht en zijn daarnaast dimbaar voor extra sfeer. Onze LED-verlichting is naast prachtig ook praktisch. Je kunt de lampen namelijk de hele nacht laten branden, zonder bang te hoeven zijn voor een hoge energierekening. Geen verrassingen achteraf, dus.

Lekker luchtig met glazen schuifwanden

Jouw overkapping of veranda helemaal compleet maken deze zomer? Kies dan voor glazen schuifwanden. Daarmee maak je van je overkapping een echte tuinkamer. Deze zijn ontzettend multifunctioneel. Je kunt er dan ook alle kanten mee op. Zet de wanden op zonnige en warme dagen wijd open, zodat je kunt genieten van een verkoelend briesje.

Wanneer de temperaturen ‘s avonds dalen (of wanneer er een zomerse bui aan het toneel verschijnt) sluit je de wanden. Je kunt dan - zonder nat te worden of het koud te krijgen - gewoon blijven zitten. Heerlijk!

Meer inspiratie opdoen? 

Download dan ons gratis inspiratiemagazine of kom langs in een van onze winkels. Hier staan onze verkoopadviseurs voor je klaar met een glas verkoelend water (of een kop koffie). Er zit altijd een winkel bij jou in de buurt. Tot snel!

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je vrijblijvend adviseren bij een van onze winkels of dealers.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Plan dan een adviesgesprek!