Meer leefruimte en meer genietmomenten? Houd hier rekening mee!

18 januari 2023 - Inspiratie , Tips

Een terrasoverkapping of tuinkamer koop je niet dagelijks. Het is een investering. Maar dan wel een investering die direct een hoop oplevert. Zo’n veranda biedt namelijk meer ruimte om samen met vrienden en familie van het buitenleven te genieten.

En dat niet alleen. Een terrasoverkapping kan ook de waarde van je woning verhogen. Een win-win situatie, dus. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden bij de aanschaf van een veranda? Je ontdekt het in deze blog!

Een vrijstaande overkapping of een overkapping aan huis? 

Voordat je van jouw veranda of tuinkamer kunt genieten, moet je een aantal keuzes maken. Kies je bijvoorbeeld voor een vrijstaande overkapping of ga je voor een overkapping aan huis? Beide opties hebben zo hun eigen voordelen. Zo is een overkapping aan huis een ideale manier om binnen met buiten te verbinden. De veranda doet dan dienst als verlengde van je woonruimte.

Gezegend met een grote tuin?

Dan behoort een vrijstaande overkapping ook tot de mogelijkheden. Deze is perfect wanneer je verderop in de tuin een plekje wilt creëren om jezelf terug te trekken, een feestje te geven of zelfs om te werken.

Van overkapping tot volledige tuinkamer 

Vervolgens bepaal je of je jouw overkapping open wilt laten, of (deels) wilt afsluiten met zij- of voorwanden. Je kunt bij ons terecht voor verschillende soorten wanden. Daarmee geniet je ongeacht de weersomstandigheden van jouw overkapping.

Met glazen schuifwanden of een schuifpui behoud je een prachtig uitzicht op de tuin. Terwijl je met dichte wanden juist extra privacy creëert. De mogelijkheden zijn - bijna - eindeloos.

Onze productlijnen 

Wij geloven dat een veranda, tuinkamer of glazen schuifwand bereikbaar moet zijn voor iedereen. Onze producten zijn dan ook verkrijgbaar in diverse productlijnen, in verschillende prijsklassen.

Ga jij voor hoogwaardige en robuuste kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs? Kies dan voor een Greenline overkapping. Heb jij juist behoefte aan grenzeloze keuzemogelijkheden en maatwerk? Dan past een Profiline veranda of tuinkamer het beste bij jou. Wanneer je op zoek bent naar een eyecatcher in de tuin, kies dan voor de moderne en kubistische Verasol Cube

Natuurlijk hebben de verschillende factoren, keuzemogelijkheden en extra opties invloed op de uiteindelijke kosten van jouw overkapping.

Mogelijkheden op het gebied van fundering

Jij wilt onbezorgd van je overkapping kunnen genieten. Zorg daarom voor een goede fundering. Deze biedt de juiste ondersteuning en waarborgt de kwaliteit en veiligheid van jouw overkapping. Hierdoor kun je nog langer van jouw leefruimte profiteren. Fundering is verkrijgbaar in twee soorten; normale fundatiepoeren of fundatiepoeren met hemelwaterafvoer.

Maak ‘m compleet met onze opties 

Jouw overkapping helemaal compleet maken? Maak dan een keuze uit onze verschillende opties. Breid je overkapping bijvoorbeeld uit met onderdakzonwering, bovendakzonwering en/of screens.

Dat is aangenaam vertoeven, zelfs op de warmste dagen van het jaar. Een andere mogelijkheid tot uitbreiden? Afwateringsgoten. Deze zorgen ervoor dat er minder vuil tegen je ramen omhoog spat wanneer het bijvoorbeeld regent. Minder poetsen, dus! Wanneer je tot in de late uurtjes van jouw veranda wilt kunnen genieten, kies je voor LED-verlichting. Deze zijn verkrijgbaar in diverse aantallen en verschillende soorten verlichting.

Houd rekening met transport en montage

Houd tenslotte rekening met transport en montage. Onze Smartline en Greenline producten zijn geschikt voor zelfmontage, andere modellen niet. Neem contact op met een Verasol winkel bij jou in de buurt voor de mogelijkheden en prijzen.

Wil jij een prijskaartje hangen aan leefruimte en genietmomenten?  

Neem dan contact met ons op. Of vraag direct een offerte aan. Dat kan hier. Meer inspiratie opdoen of interesse in een persoonlijk advies? Kom dan langs in één van onze winkels. Er zit er altijd een bij jou in de buurt.

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je vrijblijvend adviseren bij een van onze winkels of dealers.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Plan dan een adviesgesprek!