Een grote verbouwing? Niet nodig bij een tuinkamer!

9 december 2021 - Tips

Droom jij al jaren van extra leefruimte, maar zie je op tegen een grote verbouwing? Dan hebben wij goed nieuws. Een overkapping of tuinkamer van Verasol staat namelijk in een handomdraai. Zeker wanneer je goed voorbereid te werk gaat. Lees je mee?

    Een veranda of tuinkamer plaatsen: hoe lang duurt dat?

    In de meeste gevallen staat een veranda of tuinkamer binnen een dag. Onze monteurs hebben namelijk jarenlange ervaring met onze producten en dan is dat klusje zo geklaard. Bij echt grote projecten zijn we meestal een dag langer bezig. Hoe doen we dat zo snel? Omdat we samen met jou zorgen voor een goede voorbereiding! Op deze manier houden we de vaart erin. Zorg bijvoorbeeld voor elektriciteit wanneer je ook verlichting laat plaatsen. Uiteraard laten we je ook niet met rommel zitten. Wij ruimen alles netjes voor je op. Jij hoeft je dus enkel bezig te houden met de inrichting van jouw extra leefruimte!

        Zelf aan de slag met de bouw van een overkapping

        Ben je handig? Monteer jouw nieuwe overkapping dan zelf. Dit is met de Verasol Smartline en Verasol Greenline overkappingen en glasschuifwanden namelijk ook mogelijk. Wij doen er alles aan om je tijdens het proces te begeleiden. Zo ontvang je een uitgebreide montagehandleiding en kun je op onze zelfmontagepagina terecht voor meer tips. Hoe snel jouw overkapping staat, is natuurlijk afhankelijk van hoe handig je bent. Ons advies? Nodig die handige buurman uit voor een kop koffie. Want met z’n tweetjes gaat het nóg sneller. 

          Heb ik een vergunning nodig voor een veranda of tuinkamer?

          Het aanvragen van een bouwvergunning kan lang duren en jouw planning in de soep gooien. Gelukkig kan een overkapping in veel gevallen vergunningsvrij geplaatst worden. Er zijn echter wel wat regels aan verbonden. Zo mag een veranda - wanneer deze binnen vier meter van je huis wordt geplaatst - niet hoger worden dan dertig centimeter boven de eerste verdieping. In deze blog vertellen we je er alles over.

              Waar wacht je nog op?

              We zien je graag terug in één van onze winkels. Er zit er altijd een bij jou in de buurt. Onze adviseurs staan voor je klaar met een advies op maat en een goede kop koffie. We helpen je tenslotte graag met het ontwerpen van jouw extra leefruimte aan huis. Voordat je het weet geniet jij van jouw nieuwe tuinkamer of veranda! 

              Gratis download

              Verasol inspiratie magazine

              Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

              • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
              • Boordevol inspiratie
              • Handige informatie

              Verasol Winkels

              Interesse in onze producten? Laat je vrijblijvend adviseren bij een van onze winkels of dealers.

              Bekijk de actiefolder

              Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Plan dan een adviesgesprek!