Carport verlichting: zoveel spotjes heb je nodig!

23 februari 2021 - Tips

Carport verlichting: zoveel spotjes heb je nodig!

Om ook in het donker het sleutelgat van je autodeur te kunnen vinden, plaats je verlichting in jouw carport. Met inbouw LED-verlichting creëer je in een handomdraai een lichte én veilige omgeving voor jezelf en je auto. Maar hoeveel spotjes heb je nodig voor voldoende licht onder je carport? Wij leggen je uit waar je rekening mee moet houden. 

Hoeveel licht geven de spotjes in de carport?

Onze LED spotjes zijn 1 watt per lamp en zijn goed voor een lichtopbrengst van 210 Lumen. Deze lampen zijn verkrijgbaar in sets van zes of negen spotjes. Deze zijn te combineren tot een set van 15 LED-spots. Wij adviseren twee tot drie LED-spots per ligger voor voldoende licht onder de carport. Ga jij voor een kleurrijk geheel? Onze LED-verlichting is ook verkrijgbaar in RGB kleuren. 

Bepaal hoeveel licht je nodig hebt 

Anders dan spotjes in bijvoorbeeld de woonkamer, waar lampen vooral voor sfeer zorgen, moeten LED spotjes in de carport vooral functioneel zijn. Je wilt je tenslotte veilig voelen wanneer je in de avonduren uit je auto stapt. Over het algemeen kun je aanhouden dat je één LED-spot nodig hebt om 1m2 te verlichten.  Je kunt dus een berekening maken op basis van de afmeting van jouw carport. 

Houd rekening met de plaatsing

Denk bij de plaats van de spotjes niet alleen aan de zijkanten van de auto, maar ook aan de achterkant. Zo heb je bij het het laden en lossen van de kofferbak ook voldoende licht. Wil je een camper onder jouw carport kwijt? Let dan extra op bij het plaatsen van je LED-verlichting. Het is in dat geval niet handig om de spots boven het dak van je camper te plaatsen. Het licht wordt dan geblokkeerd. Wijk dus iets meer uit naar de zijkanten om dit te voorkomen. 

Meer weten over LED-verlichting en de mogelijkheden voor jouw carport? Neem contact op met een winkel bij jou in de buurt. Onze adviseurs staan voor je klaar.  

 

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je vrijblijvend adviseren bij een van onze winkels of dealers.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Plan dan een adviesgesprek!