Hoe hoog en breed moet een carport zijn?

24 november 2020 - Tips

Afmetingen overkapping | Verasol

Wil jij jouw auto beschermen tegen neerslag, vallende bladeren, vogelpoep en zonnestralen? En daarbij zelf nooit meer door de stromende regen naar de voordeur hoeven rennen? Dan is een carport een uitkomst voor je. Leuk. Maar hoe groot moet zo’n carport worden? En dan met name hoe breed en hoe hoog? Deze afmetingen bepalen namelijk hoe je jouw carport in de praktijk kunt gebruiken. 

De ideale afmetingen van een carport 

Een gemiddelde personenauto is zo’n 4 meter lang en net geen 2 meter breed. Daarom raden wij een carport van tenminste 6 meter lang en 3,7 meter breed aan. Houd ook rekening met de toekomst. Want de auto die je nu rijdt, heb je niet voor altijd. Je wilt natuurlijk niet dat de keuze van een nieuwe, grotere auto wordt geremd doordat je carport te klein is. Een extra advies? Bouw niet hoger dan 3 meter. Dit in verband met het aanvragen van een vergunning voor bouwwerken hoger dan dat. 

Iedere situatie is anders

Natuurlijk zijn de ideale afmetingen van een carport afhankelijk van dat wat je eronder kwijt wilt. Meet daarom op hoe lang, hoe breed en hoe hoog jouw auto of voertuig is. Dit doe je met de deuren open. Zo weet je zeker dat je er zelf ook nog langs kunt én dat je in een haastige bui geen deuken of krassen veroorzaakt bij het in- en uitstappen. Heb je advies nodig? Neem dan contact op met een van onze winkels.

Aluminium carport op maat? 

Liever afwijken van de standaardmaten? Je kunt bij ons ook terecht voor een carport op maat. Omdat wij al onze producten in eigen fabriek produceren, is dit geen enkel probleem. Wij helpen je graag bij het bepalen van de grootte van jouw carport op maat. Zo sluit deze altijd precies aan op jouw wensen. Neem contact op met één van onze winkels. Er zit er altijd een bij jou in de buurt. 

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je vrijblijvend adviseren bij een van onze winkels of dealers.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Plan dan een adviesgesprek!