• Altijd op maat gemaakt

  • Kwaliteit tot in ieder detail

  • Levering vanaf 3 weken

  • Altijd een showroom in de buurt

Garantiebeperking Zonweringsdoeken

Zonweringsdoeken worden met de grootste zorg geproduceerd. Desondanks is de perfectie ervan begrensd door de huidige stand van de techniek en door de geldende milieueisen. Het is dan ook mogelijk dat de stof, ondanks een geperfectioneerde productie- en verwerkingstechniek, soms bepaalde kenmerken vertoont. De onderstaande kenmerken vallen niet onder de garantie voor Zonweringsdoeken:

 

Knikvouwen

In tegenlicht kan er een donker ogende streep ontstaan op de plek van een vouw. Dit komt voornamelijk voor bij doeken met lichte kleuren. Knikvouwen ontstaan bij de fabricage en bij het vouwen van de doeken.

 

LICHTE KREUKELS IN HET BEREIK VAN ZOMEN EN NADEN VAN BANEN

Lichte kreukels kunnen ontstaan naast de zijzomen, in de nabijheid van naden en in het midden van stofbanen. 
Doordat het doek bij de naden wordt dubbel gevouwen, ontstaan er verschillende oproldiameters. Dit effect wordt nog eens versterkt door het onvermijdbare doorhangen van de oprolas en het uitvalprofiel.  

 

WATERDICHTHEID / REGENBESTENDIGHEID

Zonweringdoeken van polyacryl zijn bewerkt met een waterafstotende finish en blijven bij een schuinte van ten minste 14° tijdens een korte, lichte regenval waterdicht. Bij langere periodes van regenval of bij zware regenval dient het zonnescherm te worden gesloten. Wanneer het zonweringdoek nat wordt, dient het zonnescherm op een later tijdstip te worden geopend, zodat het doek kan drogen. 

 

UITREKKEN NADEN/ZOMEN

Doorgaans wordt het zonweringdoek middels een actief veerpakket op spanning gehouden.
Naden en zomen hebben weliswaar een versterkende werking, maar worden daarbij ook nog eens het zwaarst belast. Wanneer het zonweringdoek wordt opgerold, worden de naden en zomen plat gedrukt en nemen daardoor in lengte toe. Dit kan ertoe leiden dat de zijzomen licht hangen.

 


Ook jouw thuis verdient een echte Verasol

Met de luxe en kwalitatieve veranda’s en tuinkamers van Verasol geniet je elk seizoen van het buitenleven. Vraag hieronder jouw vrijblijvende offerte op maat aan.