Tips voor het onderhouden van je veranda

27 juli 2020 - Tips , Doe het zelf

Tips voor het onderhouden van je veranda! 

Hoewel een aluminium veranda of tuinkamer minimaal onderhoud vereist, is een goede schoonmaakbeurt nooit weg. Zo zorg je ervoor dat je niet alleen nu, maar ook over tien jaar nog altijd zorgeloos kunt genieten van die heerlijke plek in je tuin. In deze blog delen we een aantal handige tips met je. Zo straalt jouw veranda in een mum van tijd van binnen én van buiten! 

Het schoonmaken van jouw aluminium veranda

Het schoonmaken van jouw veranda is onder te verdelen in vier taken, namelijk het dak, de goot, het frame en eventuele glazen wanden. Onze tip? Werk altijd van boven naar beneden, zo voorkom je dat je halverwege opnieuw kunt beginnen. We lichten de taken kort toe:

Het dak: 

Begin altijd met het schoonmaken van het dak van je overkapping. Dit kan een grote klus lijken, maar met een stevige ladder en een lange tuinslang is dit zo gepiept. Verwijder loszittend vuil en bladeren en maak gebruik van de Verasol Roofcleaner reinigingsshampoo om het polycarbonaat of glas intensief te reinigen. Al onze schoonmaakproducten zijn verkrijgbaar in onze winkels.

De goot: 

Net als bij de rest van je woning is het belangrijk de goten van je veranda vrij te maken van bladeren, takjes en andere viezigheden. Door dit regelmatig te doen, met name in de lente en herfst, voorkom je dat de goot verstopt raakt en regenwater niet meer afvoert. 

Het frame: 

De beste manier om het frame van jouw aluminium overkapping mooi te houden is door deze regelmatig te reinigen met lauw zeepwater. Let hierbij op dat je geen producten gebruikt waarin ammoniak of sodium zit. Vermijd solventen en laat ook schuursponsjes en schuurpapier links liggen. Hiermee kun je het frame namelijk flink mee beschadigen. 

De glazen schuifwanden:

Ga je voor een streeploos resultaat? Gebruik dan de speciale Quick Cleaner van Verasol om zowel de glazen wanden als de profielen van je veranda te reinigen. 

Hoe vaak moet ik mijn veranda schoonmaken? 

Dit is volledig afhankelijk van waar je woont en op welke plek de veranda staat. Woon je in een stad, of in een gebied met veel industrie? Reinig je veranda dan ieder seizoen. Vervuiling kan anders ophopen door uitlaatgassen en andere vervelende stoffen. Ook wanneer je aan de kust woont is het aan te raden je veranda vier keer per jaar schoon te maken. 

Woon je in een bosrijke omgeving, of heb je veel bomen in de tuin staan? Dan kunnen dakgoten sneller verstopt raken. Controleer dit iedere maand (maar voornamelijk in de herfst), om ophopingen én overstromingen te voorkomen. 

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren met een afspraak op afstand.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Maak een afspraak in een winkel.