De vtwonen metamorfose in Bakkum

24 november 2021 - vtwonen

vtwonen - Weer verliefd op je huis | 24 november 2021

De metamorfose in Bakkum

Jordy en Monique wonen met hun 5-jarige dochtertje in het Noord-Hollandse Bakkum in een wel heel bijzonder pand: in een oude school in jaren '30 stijl. En dan ook nog de school waar Jordy vroeger op zat! De woonvraag van het stel? Een inspirerende thuiswerkplek én een relaxhoek om te genieten van het buitenleven. De ervaren vtwonen-stylist Frans wist daar wel raad mee en schakelde de hulp in van Verasol. Samen ontwierpen we een bijzondere tuinkamer die aan alle wensen van het stel voldoet. 

Een inspirerend werkatelier in het groen

Het creatieve stel heeft een grafisch ontwerpbureau en werkt veel thuis. Maar temidden van de dagelijkse drukte van het huishouden kunnen ze zich soms moeilijk concentreren en is het niet altijd makkelijk om nieuwe inspiratie op te doen. Frans hoefde maar één blik te werpen op de mooie grote tuin en wist meteen wat hier nodig was. Een lichte werkkamer midden in de tuin met veel ramen en een vrij uitzicht op al het groen. Want wat is er nou inspirerender dan de natuur?

De houten overkapping is vervangen door een vrijstaande Verasol Profiline tuinkamer. Het ontwerp van de moderne aluminium tuinkamer versterkt het ontwerp van het karakteristieke huis met zijn grote, open ruimtes en weids uitzicht op de tuin. Beiden zijn imposant en hebben aan de voorzijde grote, hoge ramen. De Profiline is van bronskleurig aluminium. Deze zachte taupetint versterkt de natuurlijke look en feel en zorgt dat de tuinkamer mooi blend met de groene en bruine tinten van de tuin. Door de glazen schuifwanden én door de oplopende opstelling van de tuinkamer voelt het echt alsof je midden in de natuur zit.

Frans heeft in het huis gekozen voor een lichte basis met donkere meubels, maar in de tuinkamer koos hij heel bewust voor een donkere basis met juist lichte meubels. “Dit geeft echt een gevoel dat je je in een andere omgeving bevindt - ideaal voor een werkplek weg van thuis”, aldus Frans. Zo wordt deze tuinkamer voor Jordy en Monique de ideale plek om even uit de huidige realiteit te stappen en nieuwe, creatieve ideeën op te doen. 

Ontspannen in eigen tuinparadijs

In hun vrije tijd maken Jordy en Monique veel gebruik van de houten overkapping die achter in hun grote, groene tuin staat. Omdat de nieuwe tuinkamer zo ruim is, kon naast de werkplek ook ook een een relaxte loungehoek ingericht worden.

En voor relaxen hebben ze nu veel meer tijd: een aluminium overkapping is heel eenvoudig schoon te maken, is bestand tegen weersinvloeden als regen en wind en gaat jaren mee. Super onderhoudsvriendelijk dus! Bovendien kunnen ze in hun nieuwe tuinkamer ook op koele en natte dagen van het buitenleven genieten omdat het dankzij de glazen schuifwanden ook dan heerlijk vertoeven is buiten. Wie wil dat nou niet? 

Sfeerimpressie

Geïnspireerd door de metamorfose?

Je vindt alle details over deze vrijstaande Profiline tuinkamer in ons shop the look blog. Zo kun jij eenvoudig ook zo'n fijne extra leefruimte bij jou thuis creëren. Ben je er nog niet helemaal uit hoe een tuinkamer of overkapping bij jouw woonstijl past? Download dan ons gratis magazine voor nog meer inspiratie! 

Interieur in samenwerking met Hartman tuinmeubelen

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren met een afspraak op afstand.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Maak een afspraak in een winkel.