Zelf een terrasoverkapping bouwen? Dat kun jij ook!

15 september 2021 - Doe het zelf

Kijk jij als gepassioneerde doe-het-zelver al uit naar een nieuw project? Bouw dan een terrasoverkapping voor bij jou thuis! De Greenline en Smartline veranda’s van Verasol zijn hier ideaal voor. En het is een stuk makkelijker dan je denkt.

Deze terrasoverkappingen worden geleverd als compact en handig bouwpakket met een overzichtelijke handleiding. Het enige wat je nodig hebt: een beetje tijd en twee personen om de klus te klaren. Lees verder voor meer informatie en tips, of bezoek onze webshop en bestel de Verasol Smartline DIY terrasoverkapping!

Zelf een overkapping bouwen - hoe begin je daaraan?

Wanneer je onder een door jouzelf gemonteerde veranda zit, geniet je er dubbel zo veel van! Gelukkig is je nieuwe DIY-overkapping met onze praktische bouwpakketten in een mum van tijd klaar. Je begint met het uitkiezen van een veranda naar jouw smaak en stijl. Onze Smartline en Greenline terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende standaardmaten waar je uit kunt kiezen. Heb je een beslissing genomen? Dan is het tijd om aan het werk te gaan.

Een goed begin is het halve werk

Het monteren van een terrasoverkapping is natuurlijk niet te vergelijken met het monteren van een gemiddelde Ikea-kast. Onze aanbeveling is daarom: lees de montagehandleiding goed door en bekijk de instructievideo voordat je begint. Leg vervolgens al het gereedschap klaar zodat alles wat je nodig hebt binnen handbereik ligt. Sorteer de inhoud van de losse onderdelen uit het pakket en bepaal de hoogte van je doe-het-zelf-overkapping. Maak ten slotte de profielen klaar. Nu kun je beginnen met het monteren van je overkapping.

Liever stap-voor-stap instructies volgen? Lees dan onze montagehandleiding of deze blogpost. Lees je liever niet? Bekijk dan onze instructievideo.

Welke overkappingen zijn geschikt om zelf te bouwen?

Zowel onze Smartline terrasoverkapping als onze Greenline veranda kunnen door iedere doe-het-zelver worden gemonteerd. Het verschil tussen deze twee? De Smartline overkapping is niet uit te breiden met extra opties en accessoires. Een Greenline terrasoverkapping is daarentegen naar eigen wens samen te stellen met extra’s zoals zonwering of glazen schuifwanden. Dit kun je direct bestellen of op een later moment toevoegen.

Monteer je eigen Smartline overkapping

De Smartline veranda wordt geleverd als een compact bouwpakket. Dankzij het slimme bevestigingssysteem is het eenvoudig te monteren door iedereen die ook maar een beetje handig is. En dat zonder onderdelen op maat te hoeven zagen. Zo makkelijk kan het zijn! Wel handig: een extra paar handen om je te helpen. 
Je bestelt de Smartline overkapping exclusief in onze webshop

Of bouw zelf een Greenline veranda

Wil je meer mogelijkheden? Bouw dan je eigen Greenline terrasoverkapping. Dit gaat het beste met twee personen die weten hoe ze een klus moeten klaren. De Greenline is iets robuuster dan de Smartline. Dit biedt je meer mogelijkheden - nu, maar ook later als je dat wilt. Je kunt de Greenline uitbouwen tot tuinkamer. Wil jij een Greenline? Bezoek een van onze winkels en laat je adviseren. 

Heb je hulp nodig?

We beantwoorden graag al je vragen. Neem contact op met een Verasol winkel bij jou in de buurt.

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren met een afspraak op afstand.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Maak een afspraak in een winkel.