Zelf een carport bouwen? Geen enkel probleem.

7 februari 2022 - Doe het zelf

Je auto of camper beschermen tegen regen, vallende bladeren en zonlicht? Of juist je jacuzzi of terras overkappen? Dat doe je met een carport. Dankzij zo’n bouwwerk stap jij het hele jaar door droog uit je voertuig én zit je beschut tegen de weerselementen. In deze blog vertellen we je alles over de mogelijkheden. En natuurlijk ook over hoe je zo’n carport zelf kunt bouwen met onze Verasol onderdelen. Lees je mee?

De voordelen van een carport als overkapping

Tja, de voordelen van een carport zijn bijna eindeloos. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

  • Een carport is geschikt voor de meeste type voertuigen. Je auto, camper of aanhangwagen staat dus veilig en beschut onder een afdak.
  • Winterweer op komst? Jij hoeft niet te krabben. Je auto is namelijk sneeuw- en ijsvrij.
  • Het aluminium frame gaat lang mee en is bijna onderhoudsvrij. Twee keer per jaar grondig schoonmaken is ruim voldoende.
  • Jij stapt droog in- en uit je auto. Zelfs wanneer het met bakken uit de hemel komt.
  • Een carport voegt extra waarde én een luxe uitstraling toe aan jouw woning.
  • Jouw Verasol carport is volledig naar wens samen te stellen en zelf in elkaar te zetten. Al kun je dat laatste natuurlijk ook aan onze experts overlaten.

Waar kun je uit kiezen?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is een carport volledig naar wens samen te stellen. Onze aluminium carports zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en dakconstructies. Door te kiezen uit witte structuurlak of antraciet structuurlak creëer je een ideale match tussen de carport en jouw woning of garage. Maak ‘m compleet met led-verlichting. Dat betekent: beter zicht, eenvoudiger parkeren én een veiliger gevoel.

Een carport van Verasol is gemaakt van aluminium. Dit is duurzaam en ontzettend stevig, daarnaast is aluminium bijna onderhoudsvrij. Dankzij deze hoge kwaliteit heb jij dus jarenlang plezier van je overkapping.

Jouw carport zelf bouwen of laten doen?

Het is mogelijk om zelf jouw carport te bouwen. Deze wordt geleverd als een compact bouwpakket inclusief praktische handleiding en instructievideo. Het enige wat je nodig hebt is wat basisgereedschap en een paar extra handen. Als handige doe-het-zelver heb jij dat klusje in een mum van tijd geklaard.

Liever niet zelf aan de slag? Geen probleem. Onze experts monteren jouw carport graag voor je. Vraag naar de mogelijkheden bij een winkel bij jou in de buurt.

Een carport met of zonder vergunning

Het plaatsen van een carport gaat soms gepaard met het aanvragen van een vergunning. De regels omtrent het plaatsen van een overkapping zijn per gemeente verschillend. Wij hebben in deze blog de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet.

Meer inspiratie opdoen?

Of onze carports eens met eigen ogen aanschouwen? Kom dan langs in één van onze showrooms. Onze ervaren adviseurs helpen je graag met een persoonlijk advies. Er zit altijd een winkel bij jou in de buurt.

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je vrijblijvend adviseren bij een van onze winkels of dealers.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Plan dan een adviesgesprek!