Vier activiteiten onder de overkapping voor een feestelijke kerstvakantie

9 december 2021 - Inspiratie

Tussen de gangen van het kerstdiner en de oliebollen met Oud op Nieuw zitten een paar prachtige dagen die wachten op invulling. Waar we het over hebben? De kerstvakantie, natuurlijk! Deze breng je het liefst door in jouw tuinkamer samen met de mensen waar je van houdt. Wij hebben een aantal activiteiten voor je op een rijtje gezet om er een sprankelende week van te maken.

  Een knusse winterbarbecue

  Barbecueën, wij houden ervan. Juist in de winter! Je plaatst je barbecue in de tuin en neemt vervolgens in de tuinkamer plaats om te genieten van heerlijke gerechten. Heb je geen barbecue of sta je liever niet in de kou? Ga dan samen met een fondueset aan de slag. Groot bijkomend voordeel: dat is niet zo heet als gourmetten, waardoor je minder last hebt van beslagen ramen of condens. 

  Waar je ook voor kiest: maak er een feestje van. Dek de tafel met je mooiste servies, steek een paar kaarsen aan, nodig familie en vrienden uit en genieten maar. 

    Feestelijke borrel in foute kersttruien

    Proosten op vierde kerstdag. Of juist alvast het nieuwe jaar inluiden. Ook dat kan uitstekend onder een overkapping of in een tuinkamer. Is jouw overkapping open? Vergeet je gasten dan niet te vertellen zich warm te kleden. Dit is natuurlijk de perfecte reden om die foute kersttrui weer uit de kast te trekken.

    Twijfel je over welke drankjes je je gasten kunt serveren tijdens de borrel? Wij schieten te hulp. In deze blog vind je de recepten van onze drie favoriete warme drankjes. Met én zonder alcohol. Succes gegarandeerd! 

    Spannende spelletjesmarathon

    Trek al je bordspellen uit de kast, zet wat hapjes op tafel en trommel je vrienden op voor een spelletjesmarathon in jouw tuinkamer. Met behulp van een scorebord bepaal je wie de winnaar van de dag wordt. Uiteraard inclusief mooie prijs. Urenlang plezier gegarandeerd. En dat alles terwijl je geniet van het uitzicht op de tuin. Wie weet ligt er dit jaar wel een laagje sneeuw! 

     Kerstfilm in jouw thuisbioscoop

     Samen met het hele gezin een vrolijke kerstfilm kijken. Dat kan ook gewoon vanuit de tuinkamer! Zeker nu het zo vroeg donker is buiten. Sleep je televisie de tuinkamer in of pak je laptop of tablet erbij. Kies samen een leuke film uit en ga er eens goed voor zitten. Houd een dekentje (en een flinke lading popcorn) bij de hand voor een heerlijke middag of avond. Helemaal uitpakken? Projecteer de film dan op een muur van je tuinkamer en geniet van je eigen thuisbioscoop. 

       Deel jouw activiteit met ons!

       Hebben wij jou geïnspireerd met deze blog? Of heb je zelf een te gekke activiteit bedacht voor onder de overkapping of in de tuinkamer? Wij zijn benieuwd! Deel jouw foto via social media met #happymetverasol. Wie weet zie je jouw foto dan binnenkort terug op onze inspiratiefeed. 

       Fijne vakantie! 

       Gratis download

       Verasol inspiratie magazine

       Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

       • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
       • Boordevol inspiratie
       • Handige informatie

       Verasol Winkels

       Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren met een afspraak op afstand.

       Download ons inspiratiemagazine

       Boordevol ideeën en handige informatie voor een veranda of tuinkamer. Vraag het gratis aan.