Vakantie in eigen tuin: extra genieten met een overkapping of tuinkamer

25 juli 2022 - Inspiratie

Vakantie, heerlijk! Misschien heb jij ‘m net achter de rug en ben je op zoek naar manieren om dat zorgeloze gevoel vast te houden. Wellicht sla jij de vakantie een jaartje over en ben je juist op zoek naar iets om dat vakantiegevoel thuis te realiseren. Welke situatie ook op jou van toepassing is, wij hebben de oplossing. Een tuinkamer of overkapping, natuurlijk! Daarmee haal je het vakantiegevoel gewoon naar eigen achtertuin. Met onze tips wordt dat een groot succes. 

Van overkapping tot vakantiebestemming 

Hele dagen buiten doorbrengen, en vervolgens zonverbrand en uitgeput op het (lucht)bed ploffen. Heerlijk. Eenmaal terug in ons normale ritme, spenderen we ineens weer veel tijd binnen. Er liggen tenslotte allerlei vervelende klusjes op ons te wachten. Van werken tot de was opvouwen. Toch dat vakantiegevoel wat langer vasthouden? Laat die klusjes dan even voor wat ze zijn, en duik na je werk de tuinkamer of overkapping in.

Verplaats het avondeten naar buiten, maak je favoriete zomerse drankje klaar en speel een vrolijk Spaans muziekje. Jouw avond kan niet meer stuk! 

Vakantiepret met kinderen  

Ook kinderen genieten volop van een overkapping of tuinkamer in de tuin. Laat hen bijvoorbeeld eens een tent opzetten onder de veranda. Inclusief luchtbed, slaapzak en snacks. Geloof ons… je hebt er geen kind aan. En zij zitten straks boordevol mooie verhalen om met hun klasgenootjes te delen. 

Het helemaal bont maken? Schaf dan een opblaaszwembad aan voor onder de overkapping. Het enige wat je verder nodig hebt, is een opblaasflamingo of -eenhoorn. Succes gegarandeerd. 

Slecht weer is geen probleem 

Nederlandse zomers zijn onvoorspelbaar. Het ene moment genieten we van de stralende zon, het andere moment regent het pijpenstelen. Met een aluminium overkapping in de tuin ben je op alles voorbereid. Jij zit heerlijk droog onder het afdak. Behoefte aan nóg betere bescherming tegen wind en regen en wil je tot laat in het najaar van het buitenleven kunnen genieten? Kies dan voor glazen schuifwanden en tover jouw overkapping om tot tuinkamer. 

Houd het hoofd koel met zonwering  

Hoewel hoge temperaturen het vakantiegevoel kunnen versterken, moet het natuurlijk niet té warm worden onder de overkapping en in de tuinkamer. Zelfs op de heetste dagen goed vertoeven? Dan kies je voor zonwering. Benieuwd naar welk type zonwering het beste bij jou past? Klik dan hier. In deze blog ontdek je er alles over. Spoiler? Bovendakzonwering biedt de meeste verkoeling terwijl screens voor extra privacy zorgen. 

Meer inspiratie opdoen?

Heb jij zin om aan de slag te gaan met het creëren van jouw vakantieplekje in eigen tuin? Kom dan langs in één van onze winkels en laat je inspireren. Hier staan onze adviseurs voor je klaar met een advies op maat en een kop koffie of een glas verkoelend water. Er zit altijd een winkel bij jou in de buurt. 

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren met een afspraak op afstand.

Download ons inspiratiemagazine

Boordevol ideeën en handige informatie voor een veranda of tuinkamer. Vraag het gratis aan.