Hoe maak je je veranda klaar voor het voorjaar?

8 maart 2021-Blog

Hoe maak ik mijn veranda klaar voor het voorjaar?

Hoera, het voorjaar staat weer om de hoek! Het perfecte moment om de schoonmaakdoeken weer onder het stof vandaan te halen en je klaar te maken voor een frisse start. Pak je het grondig aan? Dan mag het lenteklaar maken van jouw veranda of tuinkamer niet op de to-do lijst ontbreken. Zo kun je óók in het nieuwe seizoen weer optimaal genieten van die extra leefruimte. Verasol geeft je een aantal praktische tips om jouw veranda klaar te maken voor het voorjaar. 

1. Het opruimen van je veranda of tuinkamer

Tijdens die koude wintermaanden heeft de heater in jouw veranda overuren gedraaid. De warme dekentjes liggen nog her en der verspreid door de ruimte, en ook de dierenvellen liggen nog op de grond. Zodra de temperaturen stijgen heb je deze niet meer nodig! Tijd dus om deze spullen en decoraties op te bergen. Zo maak je ruimte voor iets nieuws! Heb je jouw veranda voorzien van glazen schuifwanden? Vergeet de zoldertrap dan. Berg je winterse decoraties op in mooie opbergdozen en laat deze - het hele jaar door - onder de overkapping staan. Zonder vocht- of weerplekken! 

2. Moet ook gebeuren: onderhoud en schoonmaken

Hoewel er bij een aluminium veranda of tuinkamer minimaal onderhoud vereist is, is een goede schoonmaakbeurt nooit weg. Gelukkig is dit in een mum van tijd gepiept. Werk altijd van boven naar beneden om te voorkomen dat je halverwege opnieuw kunt beginnen.

Begin bijvoorbeeld met het verwijderen van loszittend vuil en bladeren op het dak. Ga daarna met de goot aan de slag. Door de afvoer vrij te maken van vuil, kan regenwater makkelijk weglopen. 

Je polycarbonaat of glazen verandadak een poetsbeurt geven? Gebruik dan de Verasol Roofcleaner reinigingsshampoo. Deze is geschikt voor intensief reinigen waardoor je in een handomdraai van zelfs het meest hardnekkige vuil af bent.

Met de speciale Quick Cleaner van Verasol reinig je streeploos de glazen schuifwanden en profielen van je veranda. Vergeet ook de onderrail niet. Borstel het vuil weg met een zachte handveger zodat het wielsysteem lekker soepel over de rail kan lopen. 

Do's and dont's bij het schoonmaken van jouw terrasoverkapping:

  •  Spoel eerst eventueel vuil af, wrijving zorgt namelijk voor schade. Daarna kun je met het echte werk beginnen. 
  •  Maak gebruik van zachte materialen zoals zachte borstels en sponzen. 
  •  Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. 
  •  Laat de hoge druk spuit links liggen. Deze is te krachtig, waardoor je overkapping schade kan oplopen. 

3. Het leukste klusje? Je veranda opnieuw inrichten

Het ergste is achter de rug, je veranda is weer blinkend schoon en opgeruimd. Dan is het nu tijd voor iets leuks. Het inrichten van je veranda! De warme, donkere kleuren kunnen weer opgeborgen worden. Kies in plaats daarvan voor frisse pasteltinten voor een vrolijke touch. Nog een stapje verder gaan? Nieuwe kussens of een paar mooie voorjaarsbloeiers doen het altijd goed in de veranda. Kies een paar mooie potten uit, en je kunt het hele jaar genieten van wat extra groen! 

Meer inspiratie opdoen? 

Op zoek naar meer inspiratie? Kom dan eens langs in een van onze showrooms. Onze ervaren adviseurs helpen je graag met een persoonlijk advies. Er zit altijd een winkel bij jou in de buurt!  

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je (thuis) inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren in een Verasol winkel.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Bezoek een Verasol winkel.