Een terrasoverkapping met zonwering

30 juni 2022 - Tips

Een overkapping in de tuin zorgt voor extra leefruimte. Je creëert er een beschut plekje mee, waar het ook bij regenachtig weer prima te vertoeven is. Zoek je naast bescherming tegen wind en neerslag ook een manier om fel zonlicht en warmte buiten te houden? Kies dan voor zonwering om jouw aluminium terrasoverkapping mee uit te breiden. In deze blog ontdek je alles over de verschillende mogelijkheden.

Een veranda met dak van glas of polycarbonaat

Bij het uitzoeken van jouw overkapping heb je de keuze uit een dak van glas of polycarbonaat. Een polycarbonaat dak laat minder zonlicht en warmte door. Zonwering is daardoor geen must. Heb je echter gekozen voor een veranda met glas? Dan is zonwering vaak gewenst. Dit voorkomt namelijk dat de temperaturen in jouw overkapping hoog oplopen. Waardoor jij - zelfs wanneer de mussen van het dak vallen - van je overkapping kunt genieten.

De juiste zonwering voor jouw overkapping

Zonwering is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Elk met hun eigen voordelen. Hieronder vertellen we je alles over de mogelijkheden binnen Verasol. Zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Zonwering onder je overkapping

Dit noemen we onderdakzonwering. De zonwering wordt aan de binnenzijde van de veranda gemonteerd. Het doek is hierdoor beschermd tegen weersinvloeden en vuil van buitenaf. Je kunt de zonwering dan ook gewoon open laten staan als het regent. Onderdakzonwering is verkrijgbaar in 4 modellen (zonnedoeken, T90, T200 en T350), kleuren en dessins en is zowel handmatig als elektrisch te bedienen. In het onderstaande handige overzicht kun je in één oogopslag zien welk type het beste bij jou past:

Zonnedoeken
Tussen de dakconstructie
Bestaande uit losse doeken
Handmatige bediening
2 standaard maten
2 kleuren (wit / antraciet)
Zonder ritsgeleiding (ZIP)
Lees meer

 

T90 Zonwering
Onder de dakconstructie
Bestaande uit één groot doek
Handmatige bediening
Op maat gemaakt
2 Kleuren (wit & antraciet)
Zonder ritsgeleiding (ZIP)
Lees meer

 

T200 Zonwering
Onder de dakconstructie
Bestaande uit één groot doek
Elektrische bediening
Op maat gemaakt
Diverse kleuren en dessins
Zonder ritsgeleiding (ZIP)
Lees meer

T350 Zonwering
Onder de dakconstructie
Bestaande uit één groot doek
Elektrische bediening
Op maat gemaakt
Diverse kleuren en dessins
Met ritsgeleiding (ZIP)
Lees meer

Zonwering boven je overkapping 

Dit noemen we bovendakzonwering. Deze wordt op het dak van je veranda gemonteerd. Hierdoor wordt de warmte van de zon geblokkeerd voordat deze het dak bereikt. Het blijft dan ook heerlijk koel onder de overkapping. Dit betekent ook dat je de led-verlichting kunt blijven gebruiken. 

 

Bovendakzonwering is verkrijgbaar in 2 modellen (W350 en W500) en in vele kleuren en dessins. Deze zonwering past dan ook altijd bij je overkapping én inrichting. Het doek wordt op maat gemaakt en is te bedienen met de handige afstandsbediening. Raast er een storm over en ben je niet thuis? Geen zorgen. Door wind- en regensensoren toe te voegen, sluit het doek automatisch bij slecht weer.

Screens voor jouw overkapping 

Heb je daarnaast behoefte aan bescherming tegen de laagstaande zon en kun je wat meer privacy gebruiken? Kies dan voor screens. Deze schermen worden aan de zij- of voorkant van je overkapping geplaatst en zakken verticaal naar beneden. Dit blokkeert lichtinval en houdt nieuwsgierige blikken buiten. Verkrijgbaar met een standaard doek en schakelaar, maar ook te bedienen met een afstandsbediening.

 

Meer inspiratie opdoen? 

Of de verschillende soorten zonwering van dichtbij bekijken? Kom dan langs in één van onze winkels. Hier staan onze adviseurs voor je klaar met een advies op maat en een kop koffie. Er zit altijd een winkel bij jou in de buurt. 

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren met een afspraak op afstand.

Download ons inspiratiemagazine

Boordevol ideeën en handige informatie voor een veranda of tuinkamer. Vraag het gratis aan.