De voordelen van een overkapping met screens

9 juni 2022 - Inspiratie

Jouw overkapping uitbreiden met screens? Altijd een goed idee. Screens worden aan de zij- of voorkant van je overkapping geplaatst en zakken verticaal naar beneden. Daarmee creëer je een afgesloten ruimte, zonder het uitzicht op je tuin te verliezen. De schermen zijn verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren, waardoor jouw overkapping met screens altijd bij je woning en tuin past. Praktisch én prachtig, dus!

Kies voor screens in jouw overkapping! 

Waarom? Simpel. We zetten de drie grote voordelen van dit product voor je op een rijtje. Komen ze.

1. Screens houden laagstaande zon tegen
Heb jij last van laagstaande zon? Dan zijn screens ideaal. Deze blokkeren lichtinval én filteren daarnaast de UV-straling. Jij geniet dus van meer schaduw onder je overkapping. Maar screens houden niet alleen het zonlicht tegen. Deze schermen houden ook een deel van de warmte buiten. Dat wordt comfortabel vertoeven in jouw extra leefruimte!  

2. Screens creëren meer privacy
Laat de screens zakken en sluit zowel de glazen wand van jouw overkapping als de open gedeeltes af met een scherm. Daarmee houd je de nieuwsgierige blikken van de buren buiten de deur. Jij kunt dus onbezorgd genieten van dat kopje koffie in de vroege ochtend, of dat slaapmutsje voordat je naar bed gaat. Gewoon in je pyjama. Bang dat je het zicht op je tuin verliest? Geen zorgen. Deze veranda screens zijn gemaakt van een doorzichtig doek. Hierdoor kun jij wel naar buiten kijken, maar anderen niet naar binnen. Het beste van twee werelden! 

3. Screens bieden bescherming tegen wind
In Nederland kan het flink waaien. Daardoor kan de gevoelstemperatuur een eindje dalen. En om nu met kippenvel onder de overkapping te gaan zitten? Nergens voor nodig. Met screens is dat verleden tijd. Deze zakken verticaal naar beneden via een ritsgeleiding. Dat zorgt voor een strak doek dat de wanden van je overkapping goed afschermt. Daarmee ben je de wind de baas. En extra voordeel: ook insecten kunnen minder goed naar binnen. Mooi meegenomen!

Maak jouw terrasoverkapping compleet met zonwering

Je kunt kiezen uit twee soorten zonwering van Verasol. Een variant die onder je dak geplaatst wordt, enen variant die je op het dak plaatst. Beide varianten hebben hun eigen voordelen:

  • Onderdakzonwering wordt - zoals de naam al doet vermoeden - onder het dak van jouw overkapping geplaatst. Hierdoor wordt het doek beschermd tegen weersinvloeden en vuil. De zonwering kan bij slecht weer gewoon open blijven – ideaal!

  • Bovendakzonwering wordt - je raadt het al - boven het dak van je veranda gemonteerd. Dit blokkeert de warmte van de zon, nog voordat deze het dak bereikt. Hierdoor blijft je overkapping lekker koel! Heb jij LED-verlichting in je overkapping? Je behoudt het licht hiervan optimaal met bovendakzonwering.

Advies nodig? 

Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw overkapping? Kom dan langs in één van onze winkels. Onze adviseurs staan voor je klaar met een advies op maat en een kop koffie. Er zit altijd een winkel bij jou in de buurt. 

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Kijk dan op onze #happymetverasol pagina.

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je informeren en adviseren met een afspraak op afstand.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Maak een afspraak in een winkel.