Hoe voorkom ik condensvorming in mijn tuinkamer?

4 maart 2021 - Doe het zelf

Wanneer de lucht in jouw tuinkamer warmer is dan de lucht buiten, kan er condensvorming ontstaan. Dit is zichtbaar in de vorm van kleine druppeltjes. Bijvoorbeeld op de glazen voor- en zijwanden, en op de polycarbonaat platen van het dak. We geven je twee tips om de condensvorming in jouw tuinkamer tot een minimum te beperken.

Condensvorming in je tuinkamer? Ventileer regelmatig!

Omdat condens ontstaat door temperatuurverschillen tussen binnen en buiten, is onze eerste tip meteen de meest eenvoudige: ventileren. Door een raam of wand te openen – al is het maar op een kiertje – wordt het verschil in temperatuur geleidelijk kleiner. Het resultaat? Veel minder condensvorming op het glas! Zo bescherm je jouw (tuin)meubels én je uitzicht in een handomdraai. Letterlijk.

Pas op met planten

Heb je een paar mooie planten in je tuinkamer staan? Gezellig! Maar let wel op met het aantal. Planten verhogen namelijk de luchtvochtigheid in jouw tuinkamer. Dit verhoogt de kans op condensvorming. 

De oplossing? Simpel. Terug naar tip 1! Door regelmatig te ventileren, kun je condensvorming voorkomen. Bang dat het te koud of te warm wordt in jouw tuinkamer? Geef je planten dan tijdelijk een andere plek.
Wil je weten welke planten geschikt zijn voor in je tuinkamer? Dat lees je in deze blog!

Een tuinkamer naar wens

Beginnen jouw ogen te twinkelen bij de gedachte aan een tuinkamer? Dan ben je op de juiste pagina beland. Bekijk ons assortiment tuinkamers hier. Dankzij onze grote verscheidenheid aan mogelijkheden en opties – waaronder glazen schuifwanden – vind je altijd iets dat bij jou past.

Gratis download

Verasol inspiratie magazine

Laat je inspireren! Download ons gratis inspiratie magazine.

  • Talloze mogelijkheden voor extra leefruimte
  • Boordevol inspiratie
  • Handige informatie

Verasol Winkels

Interesse in onze producten? Laat je vrijblijvend adviseren bij een van onze winkels of dealers.

Bekijk de actiefolder

Bekijk nu de online actiefolder van dit moment. Interesse? Plan dan een adviesgesprek!